Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Soul retrieval

Soul retrieval, terughalen van een verloren zielsdeel.

Soul retrieval is een manier om onze levenskracht te herstellen en behouden. Door deze techniek krijgen we onze eigen levenskracht terug. Een andere manier om onze levenskracht te behouden, is door niet vast te houden aan die van iemand anders. In ons leven nemen we soms de energie van anderen over en houden we die vast. 

De meeste sjamanen van over heel de wereld geloven dat ziekte het gevolg is van een zielsverlies. Er wordt aangenomen dat wanneer we een lichamelijk, geestelijk of emotioneel trauma meemaken een deel van onze ziel wegvlucht om de ervaring te overleven. De impact zou anders veel te groot zijn. 

Er zijn verschillende trauma’s die we als mens kunnen meemaken zowel emotioneel, lichamelijk of geestelijk. Het verliezen van een geliefde, emotioneel misbruik, seksueel misbruik, een natuurramp, oorlogen, een ongeval,… zijn allemaal gebeurtenissen dewelke een diepe wonden kunnen maken.

soul retrieval

Vaak treedt verlies van ziel op als we heel jong zijn en nog geen referentiekader hebben voor de ervaringen die we meemaken. We zijn ons dus niet bewust van dissonantie in ons wezen en onbewuste ontwrichtende patronen die zich herhalen in ons leven vanwege dat vroege verlies van de ziel. Op de één of andere manier proberen we onze verloren levenskracht terug te winnen door de emotionele wonde keer op keer te herhalen en opnieuw te ervaren. Dit kan heel pijnlijk zijn om door te leven, maar we moeten weten dat ons bewustzijn, in een volmaakte zichzelf onthullende functie laat zien dat we onze levenskracht moeten herstellen en genezen. Dit is waar technieken voor het ophalen van de ziel en meditatie waardevol kunnen zijn.

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat het verliezen van een zielsdeel goed is voor ons op het moment waarop het trauma gebeurt. Het is hoe je de grootste pijn overleeft. Stel dat je in een ongeval bent betrokken, dan is de laatste plek waar je wilt zijn in je lichaam. Je psyche kan dat op dat moment niet aan en een deel van je essentie vlucht weg. Beschouw het als een soort zelfverdediging, om de volledige pijn niet te hoeven voelen.

In de psychologie noemen ze dit disassociatie, doch in de psychologie praten ze niet over waar dat deel van de disassociatie naar toe is en hoe we het terug kunnen krijgen. In het sjamanisme begrijpen we dat dit verloren zielsdeel zich heeft teruggetrokken naar een gebied waar het verloren zielsdeel wacht om teruggehaald te worden.

Meestal kan het verloren zielsdeel niet alleen terugkomen omdat het zielsdeel niet weet hoe of nog niet weet dat het gevaar geweken is. Het is belangrijk voor een verloren zielsdeel om te weten dat het veilig is om terug te komen.

Er zijn veel verschillende soorten verloren zielsdelen. Niet volledig betrokken voelen in het leven, verdriet dat niet geneest, trauma’s, chronische depressies, suïcidale neigingen, posttraumatisch stress syndroom, verslavingen,… Bij verslavingen gaan mensen manieren zoeken op hun leegtes op te vullen zoals eten, gokken, overmatig drankgebruik, drugs.

Heel dikwijls hoor je iemand zeggen dat ze niet meer dezelfde persoon zijn na hun traumatische ervaring. Of dat men op slag 10 jaar ouder was. Dit zijn ook allemaal tekens van soul loss.

In soul retrieval gaan we op zoek naar dit verloren zielsdeel om het geheelde zelf terug mee te brengen. Ik zal je begeleiden op een veilige manier waarbij ik gebruik maak van de drum. Het geluid van de drum zal je helpen om beter af te zakken tot diep in je ziel  en om in trance te gaan.

soul retrieval Let wel op dat het niet altijd de moment is om een verloren zielsdeel terug te halen. Het kan soms zijn dat je meerdere sessies nodig hebt of dat jij eerst iets moet veranderen in je leven. Stel dat je een ongezonde relatie zit, of een verslaving, of problemen waaraan je niets wilt veranderen dan is het best mogelijk dat je gewonde deel niet wilt terugkomen totdat je eerst aan jezelf werkt. 

Er worden zowel workshops gegeven of wens je liever individueel, dat kan ook. Een individuele sessie is altijd na afspraak en kost 60 euro.

Een afspraak maken

De workshop soul retrieval wordt enkel gegeven in Hechtel-Eksel, kijk bij agenda voor een datum. De workshop start om 10 uur en duurt ongeveer tot 16u30. Tijdens de workshop ga je leren om op verschillende manieren soul retrieval te doen. 

Bijdrage 125 euro, lunch inbegrepen.

Als je een aparte sessie wenst kan je me best contacteren om een moment vast te leggen. Een sessie kan zowel in Hechtel-Eksel als Hemiksem. Ook is het mogelijk om me te boeken voor een workshop op verplaatsing, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan of sjamanisme iets voor jou is. Een sjamaan staat met één voet in deze wereld en de andere voet in de andere wereld. Hij verbindt het onzichtbare met het zichtbare.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ....

Lessen van de Inca - Het geheim van de Inca

Lessen van de Inca bevat de oefeningen, inwijdingen zoals Juan Victor Nunez del Prado heeft geleerd van zijn meesters, de Inca's, de bewakers van de kennis van de Inca's. Op het moment dat de westerse cultuur op zijn hoogtepunt is, duikt de Incatraditie op. Precies zoals voorspeld in hun profetie.

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaat over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa - In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x