Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok

Sinds 2009 zijn de Inca's uit Peru mijn leraren. Heb het genoegen gehad om bij verschillende Paqo's in de leer te zijn geweest. 

In 2013 ben ik begonnen aan een opleiding bij de Paqo's tot Pampamesayok, een hoeder van de Aarde. Nooit eerder voorheen deelden zij hun teachings tot Pampamesayok met de Westerse wereld. Het is daarom dan ook een unicum dat zij dit deden. Zij weten, voelen dat het tijd om hun manier van leven, hun oude wijsheid, oude technieken onder de aandacht te brengen.

Eén van mijn Inca leraren zei ooit tegen : de mensheid is een collectieve dood aan het sterven en het is tijd om te veranderen. Het individualisme dient te verdwijnen en plaats te maken voor het collectieve. We moeten de mens terug naar de natuur brengen, terug naar de voorouders, de kennis van de voorouders. Het is een kennis dewelke deze mensen altijd van generatie op generatie mondeling hebben overgedragen.

Met toestemming van de Paqo's mag ik hun leringen, technieken, wijsheden en ook de Hatun Karpay initiaties verder uitdragen. 

Het zijn meesters van de levende energie en zijn verbonden met alles wat leeft. Hun kennis van energie, sterren, planeten, de natuur, .... het universum spreekt tot de verbeelding. 

pampamesayok

Om jezelf te verbinden met de wereld rond je heen is het heel belangrijk om de stilte in jezelf op te zoeken

De training duurt 3 jaar, ieder jaar zijn er 2 weekenden. De bijdrage per weekend is 225 euro, er mag ook vrijblijvend overnacht worden. We starten telkens om 10 uur tot 17 uur.

Nieuwe groep start 30 & 31 maart 2024. 

Het start met de opbouw van je mesa, die op het einde 13 stenen zal bevatten. Deze stenen ga je tot levende khuya’s maken tijdens de training. In deze training ga je in diepe verbinding met je stenen en leer je heel sterk werken met energie. Op het einde van de training zal je merken dat je je eigen weg bewandelt binnen het sjamanisme en ga je het geleerde eigen maken zonder de teachings te veranderen. Dat is het mooie eraan.

Sjamanisme is leren werken met energie, met de onzichtbare wereld. Een wereld die je niet kan zien, maar waarvan je wel weet of liever voelt dat die er is.

De pampamesayok mesa is ook de mesa die gebruikt wordt bij de Hatun Karpay. De Hatun Karpay zijn de 3 grote inwijdingen uit de Andes. Het start met de inwijding van het hart, daarna hoofd en als laatste buik. De kracht van de liefde, inzicht en als laatste manifestatie. 

De Hatun Karpay is een onderdeel van de pampamesayok maar je bent niet verplicht je te laten inwijden. Wanneer je besluit om je te laten inwijden kan je na het maken van je pampamesayok mesa opteren om de inwijdingen aan te leren. Op deze manier kan je zelf ook mensen opleiden.

Bij de training ga je ook leren om te werken met kristallen, je gaat een kristal mesa maken. Hiervoor heb je 7 kristallen nodig waarmee je gaat leren werken. Na één jaar integratie mag je zelf anderen opleiden in het maken van hun kristal mesa. 

Je kan ook de workshop van de kristal mesa apart volgen, kijk in de agenda wanneer deze op het programma staat. Staat er geen datum kan je me ook altijd bevragen. Stuur me gerust vrijblijvend een mailtje of neem telefonisch contact. 

Pampamesayok opleiding

Het programma bevat over de 3 jaren de volgende thema’s :

 • maken van een despacho (start programma)
 • kosmologie van de Andes
 • verschil tussen een pampamesayok en altomesayok
 • opbouw mesa
 • verbinding maken met je stenen, iedere steen heeft een bepaalde functie (aarde, water, vuur, lucht, mannelijke bliksem, vrouwelijke bliksem,…)
 • leren werken met zwarte stenen uit de rivier
 • clansing
 • het vinden van je geboorteberg
 • verschillende lagen in de aarde en cosmos
 • healings geven met de stenen 
 • verschillende helingstechnieken
 • soulretrieval
 • leren herkennen van zware energie dat van een levende persoon komt of van een entiteit
 • verwijderen van entiteiten met kristal (extracties)
 • verbreken van de voorouderskoorden en verwijderen
 • maken van een apacheta
 • verschillende inwijdingen zoals oa. pleiaden, sirius, uil,… & oefenen van de inwijdingen
 • afsluiten met een despacho als dankbaarheid van de training.


Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan of sjamanisme iets voor jou is. Een sjamaan staat met één voet in deze wereld en de andere voet in de andere wereld. Hij verbindt het onzichtbare met het zichtbare.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Lessen van de Inca - Het geheim van de Inca

Lessen van de Inca bevat de oefeningen, inwijdingen zoals Juan Victor Nunez del Prado heeft geleerd van zijn meesters, de Inca's, de bewakers van de kennis van de Inca's. Op het moment dat de westerse cultuur op zijn hoogtepunt is, duikt de Incatraditie op. Precies zoals voorspeld in hun profetie.

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaat over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa - In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x