Lessen van de Inca - Het geheim van de Inca

Lessen van de Inca

De 3 paden : paña, chawpi en lloq’e.

Deze workshop bevat de lessen van Juan Nuñez del Prado in afstammingslijn van Don Benito Qoriwaman.

Deze training bevatten lessen, oefeningen en initiaties van de Incatraditie dewelke is verdeeld in 3 reeksen. Je ontvangt de grote inwijdingen die je leren omgaan met de energieën van Kausay Pacha, de kosmos van de levende energie. Om je te verbinden met de wereld rondom je. Het omzetten van zware energie naar lichte energie. Het gaat om voelen.

In het oosten heeft men meditatie als vertrekpunt, rond de Middellandse zee het gebed en Zuid-Amerika heeft een diepe relatie met moeder aarde, onze geliefde Pachamama. 

Het gedachtegoed van de Inca's is gebaseerd op ayni, heilige wederkerigheid en respect. Vanuit hun traditie schonken de Inca's hun structuur, leringen, wijsheden en manier van heling aan de rest van de wereld. Na jarenlang hun traditie beschermd te hebben in het hoge Andesgebergte wisten zij dat er ooit een moment zou komen dat de wereld klaar zou zijn voor hun oude wijsheid. 

Zij deelden hun manier van leven en traditie met ons als geschenk, omdat hun profetie dit reeds voorspelde dat wanneer het ijs op de bergtoppen zou smelten de tijd daar was. 

Deze training gaat van start maart 2025 en omvat 3 weekenden. Exacte data volgt nog. Bijdrage per weekend is 225 euro, eten en drank inclusief. Plaatsen zijn beperkt waardoor een kleine aanbetaling wordt gevraagd van 50 euro om je plek te verzekeren. 

Lessen van de Inca is een training verspreid over 3 weekenden. 

Paña is de rechterkant van het pad en in deze lessen ga je leren om je te verbinden met de kosmos en de aarde. Je gaat leren om je energiebel te openen en gebruik te maken van samin chakiy (energie uit de kosmos) en saywa chakiy (energie uit de aarde). Je gaat je energiebel wassen en je gaat kausay pacha ervaren, hoe je zware energie kunt eten en verteren dmv van je navel.

Het rechterpad bevat de lessen van het vierde niveau. De rechterkant is de mystieke kant van het pad. Het directe contact met de natuur, bomen, rivieren, bergen,…. alles wat zich buiten jouw persoonlijk energieveld bevindt.

lessen van de inca

Door een verbinding aan te gaan met de levende energie van de kosmos en de aarde wordt het zaad van persoonlijke macht en kracht gewekt. Dit zaad bevindt zich in ieder van ons.

De initiatie bestaat uit een energie uitwisseling. Het is het rationele aspect van de Incatraditie.

Chawpi is het middelste gedeelte van het pad en dit gaat over het gebied tussen de grens van je energieveld en jezelf. Hoe jij je energiebel kunt vergroten en anderen uitnodigen in jouw veld waardoor je als groep een collectief energieveld kunt creëren. Dit noemt men ayllu phoqpo, een heilige energiebel.

De initiatie bestaat uit het openen van de “ogen” en weven van “banden”. Deze ogen worden geopend met de doorvoor bestemde Khuya’s. Hierna komen er oefeningen aan bod die runai mast’ai worden genoemd. Runai betekent “menselijk wezen” en mast’ai betekent “in orde brengen”. Je gaat eerst leren om je energie te verbinden van één iemand en daarna met een groep.

Je gaat ook terug naar het moment van conceptie en je eigen stervensritueel zien.

Je wordt je bewust van de energie rondom jou. Je leert je aandacht te richten waardoor jij actief vorm kunt geven aan je leven.

Lloq’e is de linkerkant van het pad en gaat over het Incazaad dat in ieder van ons zit. Je gaat je Incazaad bewust worden en het voeden. Tijdens deze reeks ga je je verbinden met je bondgenoten om een goede relatie met jezelf te bekomen.

Dit is het pad van het vrouwelijke, de poema, het water, de onderwereld. De nadruk wordt hierbij gelegd op intuïtie, op jouw waarneming en persoonlijke ontwikkeling. Je Incazaad wordt versterkt en gewekt en je gaat je eigen rituelen maken.

lessen van de inca

Het is een inwijding in de magische en mystieke linkerkant van de Andestraditie.

Naast de verbinding met je bondgenoten ga je ook werken met de krachten uit de natuur. Je gaat leren om Amaru sayay op te wekken. Dit is het laten oprijzen van de slang. De Anaconda is de grootste slang van de Amazone. Deze slang wordt Jacumama genoemd, Moeder van het Water.

Heel het pad gaat over voelen en het versterken van je eigen energieveld en hoe je te beschermen. Deze lessen bevatten de initiatie’s van het vierde niveau. Het gaat ook over verbinding aan te gaan met anderen en het wassen van je energieveld en dat van anderen.

Het is een intensieve cursus en het wordt aangeraden om enige ervaring te hebben met de Incatraditie en energie alvorens deel te nemen aan de training. 

Twijfel je of deze iets voor jou is, schrijf me gerust aan. Ik maak graag tijd voor je. Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan of sjamanisme iets voor jou is. Een sjamaan staat met één voet in deze wereld en de andere voet in de andere wereld. Hij verbindt het onzichtbare met het zichtbare.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ....

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaat over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa - In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x