Palo santo hout

Palo santo hout 

De Tobas, de oorspronkelijke Sjamanen van Argentinië hebben een legende over de Palo Santo en vertellen het volgende. In de tijd toen er nog bijna geen mensen op de wereld waren was er eens jongeman genaamd Cosakait. Hij was de meest knappe van zijn dorp en hij werd smoorverliefd op een heel mooi meisje. Helaas beantwoorde zij zijn liefde niet. De jongeman werd ziek van verdriet, maar het meisje wilde hem niet zien. In zijn wanhoop riep Cosakait de moeder van het meisje bij zich en zei: ’ik lig op sterven maar ik zal van uw dochter blijven houden. Ik zal haar haar versieren met bloemen, ik zal het water dat zij drinkt parfumeren. Ik zal de insecten van haar zijde verjagen, zodat zij niet gestoord zal worden. Ik zal in de rook zijn tijdens de rituelen die zij uitvoert. Ik zal altijd zijn waar zij is en haar alles geven waar zij om vraagt’. Casokait stierf na deze woorden.. Waar hij begraven werd groeide een boom die karakteristiek was om haar mooie bloemen en een aromatische geur van het hout: de Palo Santo boom. Hij verspreidde zich over plekken in de jungle. Op deze manier gaf Cosakait zijn geliefde de bloemen die hij haar beloofd had en alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. 

Palo Santo is de naam van een krachtige aromatische houtsoort die voorkomt aan de kust van de stille Zuidzee van Centraal Zuid-Amerika.

Palo santo heeft een warme, zoete, zachte geur die stemmingsbevorderend werkt. De geur is rustgevend en brengt een vredige, warme atmosfeer. Bij depressie, spanning en negatieve gevoelens brengt Palo Santo rust. Doordat de geur rustgevend werkt en concentratie verbetert, is het een uitstekende ondersteuning bij studie en andere activiteiten die concentratie vereisen.

Palo Santo hout wordt gebruikt om te smudgen van aura's, plaatsen of om bezieling te geven aan iets.

Onderstaande video toont je hoe je palo Santo hout gebruikt.

Steek het stokje aan en laat het een tijdje branden tot het begint te smeulen. Blaas de vlam uit en leg het stokje in een vuur vaste schaal, heel dikwijls worden er ook abalone schelpen gebruikt hiervoor. 

Let op met kinderen en dieren.

Een zakje van 4 à 5 stokjes kost 6 euro (excl. verzending)
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x