Trance Sjamanisme

In the landscape of the mind the inner horizon

Bij Walk In Trust kan je terecht voor darkness retreats, waarbij je gedurende een bepaalde periode geblinddoekt in volledige duisternis gaat. De tijd die je in duisternis bent wordt opgevuld met meditatie, oefeningen, dans, leren waarnemen op een andere manier, afgewisseld met stilte. Je kan ook opteren om alleen in duisternis te gaan gedurende een bepaalde periode. Vraag naar de mogelijkheden. 

De darkness retreat was voor mij een openbaring dewelke een complete shift in mijn leven heeft gemaakt, weliswaar op een positieve manier. 

Op mijn blog kan je mijn persoonlijke ervaring lezen van hoe hoe ik de darkness retreat heb beleefd. 

Verder kan je deelnemen aan een trance dans avond of de workshop Ancestral Dancing shaman

Door middel van trancedansen veranderen we ons bewustzijn en gaan we naar de niet-gewone werkelijkheid of de wereld van Spirit. De wereld voorbij tijd en ruimte waar alles mogelijk is.

Door oude adempatronen, beweging en ritme gaat de trancedanser met zijn zintuigen beginnen te kijken in plaats van met zijn ogen. Andere tijden en andere vormen openbaren zich, en het bewustzijn van de trancedanser is vervuld van de magische wereld van de geest. 

Met tijd en ervaring zorgt trancedansen ervoor dat je met je hart zal denken, zoals onze voorouders deden, niet met je hersenen. 

Terwijl je lichaam danst, reist en herinnert je ziel zich wie je bent, vrij van grenzen van dit leven en vrij van de beperkingen van tijd en ruimte. Spirit keert naar huis terug en is belichaamd in jou, de trancedanser. Een enorme energie wordt opgewekt, spontane genezing kan plaats vinden en je bent gevuld met visioenen van krachtdieren, spirituele gidsen en de natuur.

Trancedansen brengt ons onvermijdelijk tot liefde, respect en passie, drie essentiële aspecten van spiritualiteit. We beginnen extatische genezing te ervaren terwijl we bewust ademen en vanuit ons hart bewegen.

Trancedansen is een uitnodiging aan de geest om ons te belichamen. Wanneer de geest het accepteert, dansen we van binnenuit. Voel hoe de kracht van je ademhaling in en uit beweegt, laat je hoofd los en beperk je cognitieve structuur. Dan, zonder weerstand, zul je merken dat je in trance bent.

Trancedansen is ontspannend, energiek en, het allerbelangrijkste, het herstelt de harmonie dewelke de intentie is van alle sjamanistische spirituele oefeningen. Iedereen heeft zijn eigen ritme en beweging en met ervaring ontdek je het ritme en de muziek die je bewegen. Het is jouw dans, uniek voor jou, en geen externe presentatie.

We dansen geblinddoekt ongeveer 1,5 uur. De trance workshop omvat een dag waarbij we ongeveer drie kwart van de dag in duisternis zijn. Zowel de avonden als de workshop gaan door in Hechtel-Eksel, Sint-Lambertusstraat.


Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Darkness retreat - verder reizen dan het oog kan zien

Het gebruik van ceremoniële duisternis als een sjamanistisch hulpmiddel is een klassieke methode van sjamanen over de hele wereld om het zelf te besluipen, toegang te krijgen tot onzichtbare landschappen en omarming van je diepere zelf. In een darkness retreat ga je voor een bepaalde periode in complete duisternis.

Ancestral dancing shaman

Sjamanen waren niet enkel de eerste genezers, ze waren ook de eerste die tekenden in grotten en danste rond het vuur. Dans is de vroegste kunstvorm die door sjamanen over heel de wereld wordt gebruikt waarbij de sjamaan op zoek gaat naar zijn geheelde staat van zijn, waarin balans zich manifesteert.

Spirit of the drum - Ontdek de pulserende energie van de drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Drumcirkel - Toegankelijk voor iedereen - Walk In Trust

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite's instrument.

Movement medicine - Beweging als medicijn

Movement medicine is een mandala waarbij we ons richten op het lichaam, hart en geest. Het is een heilige dans die je uitnodigt om verbinding te maken met wat er diep vanbinnen in jou leeft. Het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven is het ontdekken van je eigen unieke dans.

Native flute - Het geluid van de native flute gaat recht naar je ziel

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x