Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa

"Pachakuti" betekent "wereldomkering" en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Een mesa is een altaar voor zelfonderzoek, transformatie en persoonlijke groei waarin we een nieuw paradigma creëren van iemands relatie tot het Zelf en het Universum. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen. 

De Pachakuti Mesa-traditie: cross-culturele sjamanistische kunsten voor persoonlijke en planetaire vernieuwing is een vijfdelige serie intensives in de sjamanistische kunsten van het herstellen van harmonie, gezondheid en rentmeesterschap van de aarde. Deze workshopserie brengt de traditionele sjamanistische kunsten van Peru en de wijsheid van zijn erfgoed in lijn met de behoeften van de huidige tijd, een transformationeel moment in de planetaire en menselijke geschiedenis.

Voor het maken van een Pachakuti Mesa heb je een mesa doek (mastana) nodig. Ik heb regelmatig doeken in voorraad.

Deelnemers zullen een diepere relatie met de natuur en de onzichtbare wereld cultiveren en meerdere mogelijkheden krijgen voor zelfonderzoek, empowerment en diepgaande persoonlijke groei. Deze serie leerlingplaatsen staat open voor alle mensen die van dienst willen zijn, of ze nu al lange tijd mesa-dragers zijn of nieuw zijn in deze traditie.
pachakuti mesaDeel I: The Call to Heal (het verleden vrijgeven) Deze leerwerkworkshop leidt de deelnemers in de Pachakuti Mesa, een krachtig en heilig altaar. Studenten leren hoe ze hun eigen mesa's kunnen creëren en met hen kunnen werken aan zelfbekrachtiging, transformatie en het helpen van anderen. Door middel van een sjamanistische reis en visionaire staten van bewustzijn zullen deelnemers de drie werelden van de Andes-kosmovisie verkennen, heilige wederkerigheid met alles wat is, de kerningrediënten van ceremonieel meesterschap, heilige klank- en rituele taal, genezing en curanderismo, en de innerlijke wereld van de ukhupacha.

Deel II: A Balance of Power (Transforming the Present) Tijdens deze intensieve workshop zullen deelnemers in de leer gaan in het centrum van de mesa, traditionele Peruaanse geneeswijzen, en de kaypacha, de middenwereld. Ze zullen de elementaire matrix en magisch-spirituele kracht van de kaypacha verkennen, en leren over de aanwezigheid van de maan in de middelste wereld, het in kaart brengen van de kosmos op aarde en de hemelse dood en wedergeboorte. 

Deel III: The Condor’s Quest (Creating the Future) Deze workshop is een inwijding in de paqokuna, het mystieke pad van de Andes-sjamaan / priesterschap, de afstamming van de heilige bergen en de vijf deugden van de mesa. Deelnemers zullen ook reizen naar en ervaren de hanaqpacha, de hogere wereld voorbij het fysieke, werken met de onzichtbare wereld daar en hun verbinding met hun eigen spirituele bronnen verdiepen. 

Deel IV: The Hummingbird’s Ascent (Living the Mystery) In deze stage-workshop zullen studenten de bovenwereld ervaren en leren over de bliksemschicht van mystieke verlichting en de stroom van kamasqa, de kracht van de schepping. Ze zullen werken met de elementen, de krachten van het universum, het lichaam van Moeder Aarde en heilige genezende objecten. In heilige wederkerigheid zullen deelnemers despacho's creëren om Moeder Aarde, de heilige bergen, de elementen, de onzichtbare wereld te eren en zich voor te bereiden op een paqowachu, een heilige pelgrimstocht.

pachakuti mesaDeel V: The Shamanic Self (Serving the Earth)  
Deze workshop verdiept de ervaring van deelnemers met ziel en geest door middel van een ritueel proces, inclusief de spirituele creatie, activering en verzorging van een apacheta. Studenten zullen werken met de kracht van creatie in de kaypacha of middenwereld, dimensionaliteit en tijd, evenals met de drie zonnen, en het hampikamayoq-proces (oude ademhalingstechnieken voor fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn en transformatie). Deelnemers zullen verder worden bekrachtigd door zowel zichtbare als onzichtbare bronnen van kosmisch bewustzijn op te roepen binnen hun mesa, heilige objecten en eigen wezen, en door inwijding in de lijn van deze gerespecteerde traditie.

Wat is de Pachakuti Mesa-traditie?  
Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Een mesa is een altaar voor zelfonderzoek, transformatie en persoonlijke groei waarin we een nieuw paradigma creëren van iemands relatie tot het Zelf en het Universum. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.


Wat is de oorsprong en afstamming van de Pachakuti Mesa-traditie?


Don Oscar Miro-Quesada Solevo is de grondlegger van de Pachakuti Mesa-traditie van intercultureel sjamanisme en de visionaire oprichter van de organisatie The Heart of the Healer (THOTH). Door zijn leraren, don Celso Rojas Palomino en don Benito Corihuamán Vargas, kan de oude lijn van deze sjamanistische traditie worden teruggevoerd tot haar oorsprong meer dan 5000 jaar geleden. Don Oscar's eerste ervaring met het Peruaanse sjamanisme was onder de beroemde huachumero don Celso Rojas Palomino uit Salas. Nadat don Celso overging naar de Spirit World, begon don Oscar een vierjarige stage binnen de Andes Paqokuna-traditie van het sjamanisme bij de beroemde kuraq akulleq don Benito Corihuamán Vargas uit het dorp Wasao. Beide vereerde ouderlingen bekrachtigden Oscar met een vergelijkbare compacto de voz y palabra (dwz 'een orale nalatenschap als drager van de oudere afstammingslijn voor de mensen') en vroegen hem om de 'profetische visie' van de 'ouden', onder wie zoveel mogelijk mensen die in moderne Westerse ontwikkelde landen van de wereld leven. Beide oudsten hielden vol dat dit de enige manier was om de ware 'innerlijke wijsheid' te beschermen achter de op aarde gebaseerde spirituele tradities en geneeskunst die sinds mensenheugenis voortdurend wordt beoefend door de Peruaanse inheemse culturen. Ze hielden allebei vol dat dit de enige manier was om de totale verdwijning van deze heilige wijsheidstradities te voorkomen.  

Door de studie en praktijk van sjamanistische rituelen kunsten leren we leven in harmonie met de natuur, moeder aarde en al haar kinderen, de dieren, planten, mineralen, stenenvolk en elkaar. 

Momenteel is deze cursus nog in opbouw, exacte data zal nog volgen in de agenda.

Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan of sjamanisme iets voor jou is. Een sjamaan staat met één voet in deze wereld en de andere voet in de andere wereld. Hij verbindt het onzichtbare met het zichtbare.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ....

Lessen van de Inca - Het geheim van de Inca

Lessen van de Inca bevat de oefeningen, inwijdingen zoals Juan Victor Nunez del Prado heeft geleerd van zijn meesters, de Inca's, de bewakers van de kennis van de Inca's. Op het moment dat de westerse cultuur op zijn hoogtepunt is, duikt de Incatraditie op. Precies zoals voorspeld in hun profetie.

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaat over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x