Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

Basiscursus sjamanisme

Bij agenda staan alle cursussen die worden gegeven bij Walk In Trust.

Wat breng je mee : ratel of drum indien je er één hebt, iets om te schrijven, dekentje, sloffen. Bijdrage voor het weekend basiscursus sjamanisme is 195 euro, lunch inbegrepen. Voor 1 dag is de bijdrage 100 euro. Graag vermelden als je bepaalde voeding niet mag eten. 

In de basiscursus sjamanisme leren we de grondbeginselen van sjamanisme aan. Dit is een perfecte springplank naar het diepere sjamanenwerk, zeker wanneer je na de cursus voelt dat er iets in jou is wakker gemaakt. 

Je kan daarna doorstromen naar het medicijnwiel of pampamesayok. Indien je elders al sjamanisme volgde en sjamanisme je niet vreemd is, kan je me dit altijd laten weten, zodat je ook kan deelnemen aan het medicijnwiel of pampamesayok zonder dat je de basiscursus sjamanisme volgt.

Wanneer je de roep van de sjamaan voelt of hoort, nodig ik je zeker uit deel te nemen aan deze basiscursus sjamanisme. 

Het belangrijkste wanneer je met energie werkt is; gronding. Zorg altijd voor stevige roots, het is je fundament. Een huis zonder goede fundering, overleeft geen storm. 

Ik zal je enkele handvaten aanreiken die je later nog kan gebruiken in je dagelijks leven en enkele sjamanistische principes.

basiscursus sjamanisme

Basiscursus sjamanisme

Het programma omvat volgende punten :

  • gronding.    
  • smudgen (energetisch reinigen)
  • openen van een portaal naar de andere wereld 
  • ontmoeten van je krachtdier (empowerment)
  • prayers offers (verhogen van je trilling)
  • trance reizen (informatie)
  • zuiveringsritueel   
  • maken van jouw krachtplek in de natuur
  • vuurritueel
  • ....

Sjamanen zijn meesters in het zich bewegen tussen werelden waarin ze gebruik maken instrumenten om in een trance toestand te komen. Het gaat over vinden van balans, zodat de heling vanzelf komt. Wanneer de sjamaan iets wenst te veranderen, gaat hij zijn waarneming verfijnen.

We komen allemaal van inheemse volkeren als we ver genoeg teruggaan en het waren allemaal geweldige sjamanen. Het sjamanistisch pad is ons geboorterecht en de voorouder van onze spirituele en religieuze tradities.

In de westerse wereld denken vele van ons bij het horen van het woord sjamanisme aan een gekostumeerd persoon die rond een vuur in het donker, al dansend en zingend, betrokken is bij een mysterieus ritueel. Niets is minder waar, onder dat kostuum zit een vrouw of man met veel vaardigheden en kwaliteiten. 

Sjamanen onderscheiden zich door hun vermogen om visionaire bewustzijnstoestanden te bereiken waarin ze hun gefocuste bewustzijn kunnen omleiden van de alledaagse fysieke realiteit naar de verborgen innerlijke werelden, terwijl ze allemaal erg wakker zijn. Deze bewuste verschuiving van bewustzijn wordt in de westerse wereld sjamanistisch reiswerk genoemd en het is een oude vorm van meditatie die verbetert met oefenen. 

Bij sjamanstisch reiswerk is het de bedoeling om harmonie te vinden in ons lichaam en geest. We richten ons op het innerlijke werk om andere werelden te betreden. Het begint met gerichte aandacht, gerichte focus waarbij je intentie is om op een integere manier te onzichtbare wereld te betreden.

Het is dit buitengewone vermogen om verbinding te maken met de innerlijke wereld van het onzichtbare dat sjamanen onderscheiden van alle andere religieuze beoefenaars. 

Bij sjamanistisch reizen ga je merken dat er 3 werelden zijn; onder-, midden- en bovenwereld. 

In de onderwereld wereld leven onze voorouders en spirits. Deze wereld is heel sterk verbonden met de natuur en heeft een aards gevoel. Meestal betreden sjamanen deze wereld door middel van een boom, tunnel of in door in een vijver te duiken. Hier worden ook onze ideeën en gedachten vastgelegd en ontwikkeld. Je zou kunnen zeggen dat de onderwereld representatief is het collectieve onbewuste. 

De middenwereld lijkt erg op ons aardse vlak. Het is een multidimensionale wereld gevuld met verschillende gedachtenvormen, buitenzintuigelijke waarnemingen en verborgen energieën. Als een sjamaan op zoek is naar een remedie voor een sjamanistische genezingsceremonie, betreden ze de middenwereld op zoek naar antwoorden. Deze wereld wordt ook wel de wakkere wereld genoemd. 

De bovenwereld is het sprekende beeld van de hemel. Dit is waar je gidsen en begeleiders zich bevinden. Je zal merken dat hun begeleiding filosofischer en minder praktisch overkomt dan je begeleiders uit de onderwereld. 

Op het meest basale niveau kan sjamanisme begrepen worden als een verzameling van oude technieken die jou helpen het bewustzijn te doen ontwaken en uitbreiden om de innerlijke wonden van jezelf, je voorouders en de aarde te helen. 

Wanneer de sjamaan iets wenst te veranderen, verfijnt hij zijn waarneming. 

Einstein zei; "je kan een situatie niet oplossen op het niveau waar het ontstaan is".

Sjamanisme is een oude helende traditie en vooral een manier van leven. Het is tevens een manier om verbinding te maken met de natuur en de hele schepping. Het woord sjamaan komt van de Tungus stam in Siberië.

Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen

Het medicijnwiel omvat 4 weekenden gedurende één jaar. Het medicijnwiel bestaat uit het pad van de slang, jaguar, kolibrie en condor. Het is een pad van transformatie waarbij ik mensen zie ontpoppen van rups naar vlinder. Je wordt ondergedompeld in de oude Inca traditie uit de Andes.

Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ....

Lessen van de Inca - Het geheim van de Inca

Lessen van de Inca bevat de oefeningen, inwijdingen zoals Juan Victor Nunez del Prado heeft geleerd van zijn meesters, de Inca's, de bewakers van de kennis van de Inca's. Op het moment dat de westerse cultuur op zijn hoogtepunt is, duikt de Incatraditie op. Precies zoals voorspeld in hun profetie.

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaat over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa - In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x