REIKI

Things don't have to be done perfectly, they have to be done with love. And that is where the magic, the healing starts.

Reiki

Wat is Reiki?

Ben je op zoek naar een manier om jezelf te helen, innerlijke rust te vinden en in balans te komen? Reiki, een oude Japanse helingstechniek, kan de sleutel zijn tot het herstel van zowel je fysieke als mentale welzijn.

Reiki is een energetische helingstechniek die zijn oorsprong heeft in Japan. Het woord "reiki" is samengesteld uit twee Japanse termen: "rei" wat "universeel" betekent, en "ki" wat "levensenergie" betekent. 

Reiki beoogt het herstellen en in evenwicht brengen van de energiestroom in het lichaam, waardoor heling op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau mogelijk wordt.
Het wordt beheerd door "handoplegging" en is gebaseerd op het idee dat een onzichtbare "levenskracht-energie" door ons heen stroomt en waardoor we leven.
Als iemands "levenskracht-energie" laag is, hebben we meer kans ziek te worden of stress te voelen, en als die hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn.

Reiki opleiding

Als je geïnteresseerd bent in het leren en beoefenen van Reiki, is het volgen van een Reiki opleiding de eerste stap op jouw reis.
Tijdens een Reiki opleiding leer je de basisprincipes van Reiki, de handposities voor het geven van behandelingen en de technieken om de levensenergie door te geven aan anderen.

Het gebruik ervan is niet afhankelijk van iemands intellectuele vermogen of spirituele ontwikkeling en is daarom voor iedereen beschikbaar. Het is met succes aan duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden aangeleerd.

Het is eenvoudige techniek om aan te leren, het vermogen om Reiki te gebruiken wordt niet in de gebruikelijke betekenis onderwezen, maar wordt tijdens een Reiki-les overgedragen aan de student. Deze vaardigheid wordt doorgegeven tijdens een "afstemming" waardoor je daarna onbeperkt Reiki kan gebruiken voor jezelf en anderen. 

Er worden ook open Reiki oefenavonden aangeboden zodat je vrijblijvend kan oefenen op anderen. Deze avonden hebben als doel naast het oefenen dat je tevens ook vragen kan stellen. Iedere deelnemer ontvangt dan ongeveer 25 minuten Reiki van andere studenten. Een Reiki oefenavond duurt ongeveer 2 uur.

Reiki cursus vanaf de eerste graad tot Reiki master kan je bij me volgen.

Er zijn meerdere niveaus van Reiki opleidingen, waarbij elk niveau een diepere verbinding met de Reiki-energie mogelijk maakt. 

Reiki opleiding

1. Reiki Eerste Graad

Tijdens dit niveau leer je de basisprincipes van Reiki, waaronder de geschiedenis, de handposities en de zelfbehandelingstechnieken

De 1ste graad is voldoende om aan de slag te gaan voor het behandelen van jezelf en anderen. 

In deze graad leggen we de basis en wordt het genezingsmechanisme gestimuleerd waarover we allemaal beschikken.

Reiki opleiding

2. Reiki Tweede Graad

Op het tweede niveau verdiep je je kennis en vaardigheden in Reiki. Je leert symbolen en mantra's die de kracht van Reiki vergroten en kunt hiermee gaan helen vanop afstand.

Je kan Reiki sturen naar plaatsen, situaties, verleden, heden, toekomst, je kunt plaatsen reiningen, ...
De mogelijkheden zijn legio.

Reiki opleiding

3. Reiki Derde Graad (Reiki Master)

Het derde niveau is bedoeld voor degenen die een diepere betrokkenheid bij Reiki willen aangaan en anderen willen inwijden in de Reiki-energie. 

In de 3de graad A ben je master, dit versterkt ook de spirituele groei.

Met de 3de graad B kan je zelf de inwijdingen doorgeven en lesgeven. Je krijgt dan al het materiaal en certificaten die nodig zijn om zelf aan de slag te gaan.

De 5 Reiki leefregels :

  1. Kyo dake-wa (kjoh dakeh wah) vandaag – kalu-na (ikalu nah) ben ik niet boos
  2. Shinpai suna (shin-pei su-nah) maak ik me geen zorgen
  3. Kansha shite (kansha she-the) ben ik dankbaar
  4. Gyo wo hage me (gyo wo hage me) ben ik eerlijk
  5. Hito ni shinsetu ni (hito nie shin-sete-tzu nie) ben ik vriendelijk tegen iedereen

Reiki behandeling

Je bent tevens welkom voor een behandeling zodat je eens kan kennismaken met Reiki.

Reiki werkt aanvullend op de medische wetenschap, het vervangt zeker geen arts. Reiki werkt complementair met de traditionele geneeskunde, als aanvulling, geen invulling. 

Voordelen van een Reiki behandeling:

  • Stressvermindering: Reiki helpt bij het verminderen van stress en bevordert diepe ontspanning. Het kalmeert de geest en verlicht angstgevoelens.
  • Verlichting van fysieke pijn: Reiki kan fysieke pijn verminderen door het stimuleren van de natuurlijke helende processen van het lichaam.
  • Emotionele heling: Reiki helpt bij het loslaten van emotionele blokkades en trauma's, waardoor emotioneel welzijn wordt bevorderd.
  • Verbeterd energieniveau: Reiki helpt bij het herstellen van de energiebalans in het lichaam, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en vitaliteit wordt verhoogd.

Hoe gaat een Reiki behandeling in zijn werk?

Een Reiki behandeling voelt als een prachtige gloeiende straling die door en om je heen stroomt. Reiki behandelt de hele persoon, inclusief lichaam, emoties, geest en ziel, en creëert veel heilzame effecten die ontspanning en gevoelens van vrede, veiligheid en welzijn omvatten. In sommige ziekenhuizen wordt er gewerkt met Reiki.

Een reiki behandeling wordt altijd gegeven met je kleren aan waarbij je gedurende een uur op een massagetafel ligt. Zelf hoef je niets te doen, je kan rustig ontspannen liggen op de massagetafel. De helende energie stroomt door de handen van de beoefenaar naar de ontvanger, waardoor blokkades worden opgeheven en de natuurlijke helende vermogens van het lichaam worden gestimuleerd.

Een behandeling is steeds op afspraak en kan zowel in Hechtel-Eksel als Hemiksem

Een Reiki behandeling kost 40 euro.

Afspraak voor een Reiki behandelinginfo@walkintrust.be

NootReiki werkt complementair met de westerse geneeskunde en vervangt geen arts. Ik stel geen diagnose want hiertoe ben ik niet bevoegd.

Wat is Seichem? 

Seichem – Aarde & Water & Vuur & Lucht

De basis van Tera Mai Reiki blijft het oorspronkelijke door Dr. Usui herontdekte Reiki. Het wordt doorgegeven door Masters die ook ingewijd zijn in de lijn van Dr. Usui, Dr Hayashi en mevrouw Takata.

Tera Mai reiki biedt vooral de mogelijkheid om karma sneller te kunnen uitwerken.

Deze vorm van Reiki werkt versterkend en uitbreidend op de tot nu toe gebruikte vorm van Reiki. Tera Mai is wereldwijd beschermd als handelsnaam, de reden van dit World Trademark is om zeker te zijn dat iedere Reiki & Seichem-master die deze naam gebruikt verplicht is de initiaties door te geven zoals Kathleen Milner ze uitdraagt.

Seichem bevat de elementen; Aarde, Water, Vuur en Lucht. Seichem bevat tevens de volledige Reiki straal en stamt ook uit de traditie van Mikao Usui. In deze stroming leer je werken met de 4 elementen ipv 1.

Reiki en Seichem

Walk in Trust | Reiki

Ontdek de wereld van Reiki: van het volgen van een Reiki opleiding tot Reiki behandelingen. 

Welkom bij Walk in Trust.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x