Alfa training

De grootste ontdekking die je ooit zult doen, is het potentieel van je eigen geest. "José Silva"

Ontdek zelf de kracht van je eigen brein in de alfa training.


Kies voor een bewuste manier van leven

Over de hele wereld evolueren mensen naar een meer bewuste manier van leven. Ze zijn klaar om hun potentieel te verzamelen, om financiële, carrière- en gezondheidsuitdagingen te winnen. Zij zijn klaar om een harmonieus en productief leven te leiden. Jij ook ? 

alfa trainng


Alfa training

Leer om effectiever gebruik te maken van uw hersencapaciteit. In het dagelijks leven functioneren we op beta niveau. We zijn niet gewend in het dagelijks leven om te functioneren op een dieper niveau. Nochtans biedt het ons zoveel mogelijkheden die van onschatbare waarden zijn. In de alfa training wordt sterk gewerkt met visualisaties. Het onderbewustzijn werkt het best met beelden. Je hoeft niet visueel ingesteld te zijn om de oefeningen te doen. 

Kijk bij agenda wanneer de workshop plaats heeft, de workshop gaat door te Hechtel-Eksel.

Wat zeggen bekende mensen over de Silva methode ?

In 2010 zei Mark Robert Waldman, een bekend neuroloog, het volgende : op basis van de nieuwste bevindingen uit een recent genetisch onderzoek van Harvard naar de effecten van ontspanning, ademhaling, bewustzijn en positieve geleide verbeelding, ben ik ervan overtuigd dat veel van de technieken van de Silva methode, een expressie in de hersenen kunnen stimuleren hetgeen invloed heeft op de vermindering van fysieke en psychische belasting en de stimulans van het immuunsysteem.

Robert Stiller, Forbes magazine ondernemer van het jaar : Silva laat zien dat er geen limiet is aan wat de geest kan doen.

Andy Priaulx MBE, 3x wereldkampioen toerwagens : ik behaalde 13 poleposities en 13 overwinningen op rij. Mijn zeker succes is te danken aan de persoonlijke empowermenttechnieken van de Silva-methode. 

Dokter Deepak Chopra, auteur : Als je weet hoe je onderbewustzijn moet programmeren, kun je je hele toekomst veranderen." 

Wayne Dyer, auteur van vele gekende boeken, zegt over de Silva methode : Ik heb de Silva technieken geïntegreerd in mijn leven, het heeft me geholpen bij ziektes, ongelukken en hielp me chirurgische ingrepen te voorkomen. Ik raad iedereen aan deze cursus te volgen.

Louise Hay, auteur van verschillende boeken, waaronder de bestseller “Je kan je leven helen”, zegt : creatieve visualisatie is de kern van de Silva methode.

alfa training

Alfa training programma

Programma van de cursus :

Ontdekken van het alfa niveau

Je gaat leren werken op het alfa niveau met je brein, doch blijf je tegelijkertijd bewust van je omgeving. Dit stelt je in staat om concentratie te verbeteren en je focus te versterken. 

Positieve programmering in je onderbewuste

Je onderbewuste kent geen verschil tussen goed en kwaad. Tussen waarheid en leugen. Het onderbewuste neemt waar zonder oordeel. Door het geven van positieve affirmaties aan je onderbewuste zal je onderbewuste je helpen in het bereiken van het gewenste resultaat.

Visualisaties, de kracht van verbeelding

Je krijgt technieken aangereikt om te visualiseren, door je kracht van verbeelding aan te spreken. Het onderbewuste werkt het beste in beelden, gekoppeld met een gevoel. 

Wens, geloof, verwachting, vertrouwen

Wat zijn jouw overtuigingen die je tegenhouden om te bereiken wat je wilt ? Zijn je overtuigingen waar en helpen ze jou nog wel ? We gaan op zoek naar overtuigingen die nuttig zijn en koppelen daar het vertrouwen aan om tot je gewenste resultaat te komen.

Overdag bevinden we ons in beta, het bewuste niveau. Wanneer we wakker worden, of aan het dagdromen zijn bevinden we ons in alfa, het onderbewuste niveau. Wanneer we in alfa zijn, zijn we als mens intuïtiever, vindingrijker, de momenten waarop we soms een inzicht krijgen of de oplossing. Dit noemen we ook het aha moment.

Denk maar eens aan de focus die een atleet heeft tijdens een wedstrijd. De atleet heeft maar één doel en dat is winnen. Als je op dat moment naar de blik van die atleet kijkt, zal je merken dat de atleet is één met het moment en met zijn doel.

In de alfa training gaan we leren om het onderbewustzijn meer aan te spreken op een vrij simpele eenvoudige manier. Je zal merken dat je over meer dan de 5 gekende zintuigen, gevoel, smaak, reuk, gehoor en gezicht, beschikt.

Doel van de alfa training

Het doel van de alfa training is om snel te leren schakelen van het normale waakbewustzijn naar je alfabewustzijn en leer je om dit bewust te gebruiken. Dit wordt je aangeleerd door de 3 naar 1 methode. 

Een methode die heel eenvoudig is :

  • na 8x kan je het
  • na 20x is het een programma in je onderbewuste
  • na 30x is het een automatische schakeling geworden

Wat kan je na de alfa training ?

Beter ontspannen, mentaal sterker zijn, positiever zijn, beter inslapen, doelgericht denken en het bereiken van je doel, probleemgericht denken, beter kunnen beslissen, visualisaties, verhoogde stressbestendigheid, je lichamelijke en geestelijke gezondheid verbeteren, verhoogde focus & concentratie, beter onthouden en leren,….

Staat van onze hersengolven

Onze hersenen produceren golven die onderverdeeld worden als volgt.

14-21 hertz per secondeBeta golvenWaakbewustzijn
7-14 hertz per seconde Alfa golvenBewuste onderbewustzijn (dagdromen)
4-7 hertz per secondeTheta golven Onbewuste onderbewustzijn (staat van hypnose)
0-4 hertz per seconde Delta golven Onbewuste (heel diepe slaap)


alfa trainingBeta

De beta golven kenmerken zich door een frequentie van 14 Hertz (Hz.) tot ongeveer 21Hz. Dit bereik is het meest krachtige bereik waar onze hersenen zich in kunnen bevinden want het is de staat waarin wij redeneren, besluiten nemen, werken, discussiëren en over het algemeen onze aandacht extern gericht hebben.

Alfa

Het bereik van de alfa golven loopt van ongeveer 7 Hz. tot 14 Hz. Wanneer we ons ontspannen produceren onze hersenen golven met een lagere frequentie dan de beta golven. De alfa staat wordt door ons als bijzonder plezierig ervaren. We zijn alert, maar toch ook ontspannen. Het is in deze alfa staat dat we het meest efficient kunnen leren en het best informatie verwerken. In de alfa staat beginnen we uit onze bron van creativiteit te putten die net beneden ons bewustzijn ligt. Het is de poort naar de diepere staten van bewustzijn. Door de diepe ontspannenheid van de alfa staat kunnen we optimaal gebruik maken van onze beide hersenhelften én tegelijkertijd zijn we uitermate geconcentreerd met één ding bezig. De super leerstaat dus. Binnen het alfa bereik vinden we ook de Schuman Resonatie terug. Dit is de frequentie van het electromagnetisch veld van de aarde. Ditzelfde frequentie word astronauten ook meegegeven wanneer ze de ruimte in gaan om ruimteziekte te voorkomen.

Theta

De theta golven vinden we in de range van 4 Hz. tot 7 Hz. In dit gebied zijn je hersengolven afgeremd totdat je bijna gaat slapen. We zijn in deze staat totaal ontspannen. We zijn in de staat tussen waken en slapen. De theta staat maakt ons zeer ontvankelijk voor creatieve ideeën, beelden, flarden van dromen en lang vergeten herinneringen. Het is de staat waar de magie van onze hersenen zo’n beetje begint. Theta staat is waar we aan het mediteren zijn, uiterst intuïtief en vol herinneringen. De theta staat is ook de ideale staat voor leren, herprogrammeren van je mind, droom herinneringen en zelf hypnose.

Delta

Wanneer de hersengolven tussen de 0 Hz. en 4 Hz zijn dan zijn we aan het slapen. We zijn ook fysiek totaal ontspannen en we zijn dan ook even ‘helemaal weg’. De delta staat is ook waar we aan het herstellen zijn en genezen zijn omdat in die staat de het menselijk groeihormoon in aangemaakt wordt. Daarom is het ook zo vitaal dat je goed slaapt. Diepe slaap dus.

Inschrijven is noodzakelijk, de workshop start om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur. Drank en lunch wordt voorzien, de bijdrage voor één dag is 125 euro.
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x