Florida water

Florida water

De oorsprong

Voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 1808, in de jaren 1830, was Florida Water een gevestigde waarde in drogisterijen en Amerikaanse parfumeriewinkels. Tegen het midden van de 19e eeuw vestigden Robert J. Murray en David T. Lanman, gevestigd in New York, een soort wurggreep op het product, deels gedreven door hun Europees geïnspireerde verpakking (die vandaag de dag nog steeds behouden blijft), gemaakt door de Franse ontwerper George du Maurier. In wezen een veramerikaniseerde eau de cologne, aanvankelijke claims voor het water waren voornamelijk medicinaal: een remedie voor hoofdpijn, koorts en verkoudheid. Met latere vorderingen op het gebied van farmacie en chemie, werd het geherpositioneerd als een parfum.

Waarom heet het Florida Water?

Het heeft niets te maken met de thuisbasis van Disneyworld, de Miami Dolphins en de Everglades. Florida Water, in overeenstemming met zijn bescheiden vroege beweringen als een remedie voor vrijwel alles, is genoemd naar La Florida, het huis van Juan Ponce de Leon's legendarische Fountain of Youth. Murray en Lanman zagen het marketingpotentieel van een associatie met het verhaal en gaven opdracht tot het beroemde kunstwerk van de fles met de mythische fontein.

De ingrediënten

Het basisingrediënt is alcohol met toevoeging van opgeloste etherische oliën. Historisch was lavendel de belangrijkste geur, maar agua de Florida bevat nu bergamot, neroli, citroen, kruidnagel, kaneel, roos en oranjebloesem.

Succes

Florida Water, ook bekend als Spirit Water, bleek zo'n enorm succes in de Verenigde Staten in de 19e eeuw en het woord verspreidde zich naar Zuid-Amerika, waar het door plattelandsgemeenschappen werd geadopteerd in traditionele rituelen. Agua de Florida wordt nu gemaakt in Peru.

Gebruik

In sjamanistische tradities wordt gebruik gemaakt van florida water bij zuiveringen, helingen, inwijdingen, aanroepen van de windrichtingen,.... In Peruaans sjamanisme wordt dit zeer veel gebruikt voor het zuiveren van de mesa, heel dikwijls zal je een klein flesje florida water aantreffen in hun mesa's.

Je kan ook een scheutje florida water in je badwater doen of gebruiken om te poetsen. Dit werd in de oudheid veel gedaan bij het schoonmaken van ruimtes. 

Je kan ook een paar druppels florida water in een brander doen om zo de aroma te verspreiden in je ruimte.

Prijs voor een fles van 270 ml : 15 euro (excl. verzending)
Prijs voor een fles van 70 ml : 11 euro (excl. verzending)
Prijs voor een klein flesje van 22 ml : 6 euro (excl. verzending)

florida water


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x