Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen

Medicijnwiel

Werken met het medicijnwiel

Het medicijnwiel van de sjamanen is een krachtige training dewelke zijn doel zeker niet mist. Heling is dikwijls tijdelijk, transformatie is blijvend. Wanneer de rups een vlinder geworden is, kan de vlinder geen rups meer worden.

Werken met het inca medicijnwiel is een mythische reis die je maakt langs de verschillende archetypes die je linken aan je eigen leven. Eignelijk is het medicijnwiel het "levenswiel" dat we allemaal lopen zonder dat we het beseffen. Door er bewust mee aan de slag te gaan, ga je merken dat je bepaalde zaken beter kan benoemen waardoor je sneller en adequaat kan reageren wanneer bepaalde situaties in je leven zich voordoen.

Moge de vier winden je zachtjes leiden in liefde.

Agenda

Medicijnwiel : Slang 13 mei & 14 mei 2023, Jaguar 16 sep & 17 sep 2023, Kolibrie 9 dec & 10 dec 2023, Condor 2 maart & 3 maart 2024 (open voor inschrijvingen)

We starten op zaterdagmorgen 10 uur en eindigen zondagavond rond 18 uur. Er is altijd de mogelijkheid om vrijblijvend te overnachten, eten en drinken worden voorzien. Op zaterdagavond kan ik niet op voorhand een uur kleven. Dit kan 18 uur zijn of later. Bijdrage 225 euro per weekend.

Het inca medicijnwiel van de sjamanen is de basis voor een helende reis de we maken dewelke in deze stroming begint bij het zuiden en eindigt in het oosten. We doorkruisen het medicijnwiel als een spiraal zonder begin en einde, echter als een uitbreiding van de steeds toenemende niveaus van bewustzijn en vreugde.

Door het medicijnwiel genezen we niet alleen onze eigen wonden, trauma’s, beperkende overtuigingen, angsten en persoonlijke mythologie, maar genezen we de fundamentele onderliggende mythen van onze cultuur en de aard van onze relaties met de aarde en al onze relaties. Alles wat jij transformeert, geef je niet meer door aan de volgende generatie.

Medicijnwiel

Het inca medicijnwiel start met het zuiden, het pad van de slang :

Dit is het begin van je medicijnbundel, hier ga je je medicijnwiel bouwen, je mesa. Op het einde zal je mesa 13 stenen bevatten.

De slang leert je om je verleden af te werpen zoals zij zich ontdoet van haar oude huid. Je verleden afschudden wilt niet zeggen het verleden verloochen maar je niet langer laten beïnvloeden door je verleden. Je wordt niet meer gehinderd door de trauma’s uit je jeugd, om dezelfde lichamelijke kwalen te ervaren als je voorouders, de psychologische patronen en pijnen hoeven de jouwe niet meer te zijn.

De slang helpt je om dezelfde oude verhalen te verbranden en moedigt je aan om je innerlijk vuur te gebruiken. Om dit innerlijk vuur te gebruiken zonder dat je erdoor wordt opgebrand heb je de wijsheid van de slang nodig.

Het geschenk van de slang is om je naar de verborgen mytische plekken van je ziel te brengen. Hoe ze jou naar het heilige vrouwelijke kan brengen waar de Grote moeder leeft. Als je de gave van de slang verwerft heb je veel minder last om mensen te vertellen wie je pijn heeft gedaan. Je gaat merken dat je daar minder belangstelling voor hebt voor wat er was en je vaker afvraagt; wat nu ? Wat zou er kunnen gebeuren ? Of wie zou ik kunnen worden ? Je vergeet niet wat je overkomen is maar je herinnert het op een andere manier.

Het werk van de slang bestaat eruit om de mytische slang naga te ontmoeten in al haar felheid.

Volgens de Indiase en Tibetaanse legenden is een naga een grote waterslang die in de diepte van rivieren, zeeën en oceanen verblijft en daar schatten en wijsheid bewaart. Ze zijn de bewakers van kostbare schatten en ze dringen er op aan om afstand te doen van wat je dacht te zijn en van al je vroegere beperkingen, zodat je je verborgen schatten kunt ontdekken. Kracht, ongekende mogelijkheden, nieuwe ideeën en wijsheid;

Naga’s zijn niet blij als je vasthoudt aan je verleden of bang bent voor het onbekende. De naga woont in je onderste chakra, de levenskracht van moeder aarde die actief wordt in je onderste chakra zo naar boven stroomt. Gebruik deze kracht voor vernieuwing en transformatie, verandering is de weg van de natuur. Maak daar jouw weg van, want de dingen zullen hoe dan ook veranderen.

Het pad van het westen, de jaguar :

We laten het oude los en omarmen het nieuwe. We gaan niet langer vanuit angst leven en wissen de emotionele imprints van onze voorouders uit. Wanneer je de oude wonden van je voorouders heelt, geef je deze zelf niet meer door aan de volgende generatie. We eren onze voorouders op sjamanistische wijze en omarmen bewust het stervensritueel. Je leert om in schoonheid over de aarde te lopen.

Het is de jaguar die ons de kracht en moed geeft om de sprong te wagen en onze behoefte aan veiligheid en zekerheid in de wereld op te geven, om te vertrouwen op het onzichtbare.

De gave van de jaguar is de angst om alleen te staan, als gevolg van verbroken relaties, vervreemding of zelfs de dood, te vervangen door het vertrouwen van liefde. De jaguar helpt je met verlies en daagt je uit om je eigen sterfelijkheid onder ogen te zien. Om je bewust te worden van vergankelijkheid.

Zie je angst onder ogen en je zal weten dat je wiracocha , jouw lichtveld altijd zal blijven bestaan.

De jaguar geeft je ook de moed om van een rots af te springen in het onbekende en erop te vertrouwen dat er aan de andere kant grond is, dat je niet zal verdwijnen in de diepte.


sjamanisme - medicijnwiel

Het pad van het noorden, de kolibrie :

We stappen buiten de lineaire tijd en we gaan in kaart brengen hoe we een nieuwe lotsbestemming kunnen aangaan. Soul retrieval is de weg naar vrijheid van het verleden, we laten onze leraren los en worden zelf meester over ons leven. We herinneren ons de oude heilige wijsheid en herstellen het contact met de natuur en het vuur. Je wordt je eigen vuurmeester.

Het medicijn van de kolibrie is om te beseffen dat jij jezelf in de weg staat. In plaats van je hersenen te pijnigen om naar de oplossing te reiken moet je de oplossing worden.

Maak gebruik van je geboorterecht om samen met spirit harmonie en schoonheid te creeëren. Je bepaalt opnieuw wie je bent, wat je werk is, wat je wilt leren ,…..

Leer om stil te zijn en wees getuige van de onzichtbare wereld. De gave van de kolibrie is om je leven te zien als een mytische reis. Veel mensen willen grootste dingen maar de kolibrie herinnert ons eraan dat kleine gebaren, momenten van niet-handelen, alleen maar getuige te zijn van wat er is, zwijgzaam zijn en en vrede uitstralen, enorme krachten zijn.

Kolibrie is ja zeggen tegen het leven en genieten van de pracht en praal rondom ons, de rivieren, bomen, bergen, het gefluister van de wind, de gesprekken met spirit.

De kolibrie nodigt ons ook uit om ons deel in de wereld te doen. 

Bevrijd jezelf van schaarste te denken, door een meester te worden in ayni door te leven in harmonie met de hemel, aarde en het kwantumveld van onbekende mogelijkheden, bevrijd je jezelf van schaarste denken. Je gaat beseffen dat hoe meer je geeft aan anderen, hoe meer overvloed en schoonheid naar je toe komt.

Het medicijn van de kolibrie is om ja te zeggen tegen spirit en je niet laten verleiden om terug te keren naar het oude, hebzucht, ego, roem, …

Het pad van het oosten, de condor :

Je ontdekt dat de wereld is zoals jij die waarneemt, en dat alles wat je waarneemt een projectie is van een interne kaart in jouw energieveld. De condor laat je de wereld achter de materie zien en we gaan op zoek naar onze eigen schaduwkanten. Je droomt jouw wereld in wording, het is de weg van de visionair die kijkt naar mogelijkheden en kansen. Je leert hoe je zelf een krachtplek kan neerzetten met je mesa. Je stapt volledig mee in de rol van co-creator door alles wat je geleerd hebt op een praktische manier in de wereld te brengen. Zoals de Inca’s zouden zeggen : je laat koren groeien !

Het medicijn van de adelaar betekent dat je de wereld weer heilig maakt en de schoonheid van de dingen ziet, ook al is wat je voor je ziet ronduit afschuwelijk.

Het medicijn van de adelaar is best een moeilijk medicijn om te ontvangen omdat deze je uitdaagt om afstand te doen van je comfort.

We geraken gehecht aan dingen die ons leven vergemakkelijken en die ons leven uiteindelijk wel voorspelbaar maken. Om te kunnen vliegen moet je doen van je niet te stillen honger naar een prettig gevoel.

Doch is de adelaar het medicijn dat je visie geeft. Wanneer je dit medicijn ontvangt zit je boven de hoogste toppen van de berg en heb je zicht op alles. Het zal je bevrijden van een voortdurende focus op je problemen en openstellen voor nieuwe mogelijkheden. Dat is niet zo gemakkelijk want we krijgen van kleins af aan al mee om te zien naar wat er allemaal mis is in de wereld ipv wat er goed is.

Er hoeft geen strijd te zijn met jezelf of met anderen. Samenwerken, collectief werken aan een nieuwe wereld in wording, waarbij we in volledige ayni komen met al wat is.

Je medicijnwiel bouwen omvat 4 weekenden gedurende een jaar. Iedere keer worden er vuren gemaakt en ontvang je rites op authentieke wijze, zoals ze gegeven worden in de Andes.

Je mesa zal groeien en krachtiger worden naarmate je er meer mee werkt. Je kan je mesa gebruiken voor jezelf of voor anderen. De mesa wordt gebruikt om helings te doen of bij rituelen, blessings,….

Zaterdagavond is het moment waarop mesadragers hun mesa openleggen om onderling verbinding te maken. Je bent nooit alleen op het pad van de mesa, ergens is er altijd wel iemand die ook met zijn mesa aan het werken is.

We starten op zaterdagmorgen 10 uur en eindigen zondagavond rond 18 uur. Er is altijd de mogelijkheid om vrijblijvend te overnachten, eten en drinken worden voorzien.

Bijdrage 225 euro per weekend. 

Benodigdheden : 3 stenen (iedere keer) en een doek om je stenen in te bewaren. Inschrijven is verplicht en kan door het contactformulier in te vullen. Heb je nog vragen kan je ook steeds mailen of bellen.Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan ofdat sjamanisme iets voor jou is. Je krijgt een naslagwerk werk mee zodat je daarna rustig het geleerde nog eens kan doornemen. Iedere deelnemer ontvangt ook één inwijding.

Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ....

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa - In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaan over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x