Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de sjamanen


Leef in Ayni, de Heilige Wederkerigheid. Vandaag voor jou, morgen voor mij.
"Inca wijsheid"

medicijnwiel

Medicijnwiel

Werken met het medicijnwiel

Het medicijnwiel van de sjamanen is een krachtige training dewelke zijn doel zeker niet mist. Heling is dikwijls tijdelijk, transformatie is blijvend. Wanneer de rups een vlinder geworden is, kan de vlinder geen rups meer worden.

Het sjamanistisch medicijnwiel is van generatie op generatie eeuwenlang doorgegeven om kennis om te zetten naar wijsheid.

Werken met het inca medicijnwiel is een mythische reis die je maakt langs de verschillende archetypes die je linken aan je eigen leven. Eigenlijk is het medicijnwiel het "levenswiel" dat we allemaal lopen zonder dat we het beseffen. Door er bewust mee aan de slag te gaan, ga je merken dat je bepaalde zaken beter kan benoemen waardoor je sneller en adequaat kan reageren wanneer bepaalde situaties in je leven zich voordoen.

Het is een krachtige training waarbij ik al veel mensen heb zien transformeren naar meer stabiliteit en balans in het leven, waaronder ikzelf.

Moge de vier winden je zachtjes leiden in liefde.

4 archetypes - krachtdieren

Net als bij een kompas zijn er vier richtingen op het medicijnwiel die naar het zuiden, westen, noorden en oosten wijzen.

Elke kompasrichting wordt weergegeven door een archetype van krachtdieren:

  • Zuiden - slang
  • Westen - jaguar
  • Noorden - kolibrie
  • Oosten - condor

Elk archetype heeft een specifieke leer- en genezingsproces. Door je af te stemmen op een krachtdier roep je de wijsheid en energie van dit archetype aan om je te helpen. Het is op deze manier dat je oude wonden en patronen die je niet langer dienen kan omzetten naar wijsheid of heling.

Het medicijnwiel is geen cursus, maar een levensreis.

Reis mee met de slang, jaguar, kolibrie en condor, ontvang hun geschenken !

Slang


De slang leert je om je verleden af te werpen zoals zij zich ontdoet van haar oude huid. 

Je wordt niet meer gehinderd door de trauma’s uit je jeugd, om dezelfde lichamelijke kwalen te ervaren als je voorouders, de psychologische patronen en pijnen hoeven de jouwe niet meer te zijn.

De slang helpt je om dezelfde oude verhalen te verbranden en moedigt je aan om je innerlijk vuur te gebruiken. Om dit innerlijk vuur te gebruiken zonder dat je erdoor wordt opgebrand heb je de wijsheid van de slang nodig.

Jaguar

medicijnwiel

De gave van de jaguar is de angst om alleen te staan, als gevolg van verbroken relaties, vervreemding of zelfs de dood, te vervangen door het vertrouwen van liefde. De jaguar helpt je met verlies en daagt je uit om je eigen sterfelijkheid onder ogen te zien. Om je bewust te worden van vergankelijkheid.

De jaguar geeft je ook de moed om van een rots af te springen in het onbekende en erop te vertrouwen dat er aan de andere kant grond is, dat je niet zal verdwijnen in de diepte.

Kolibrie

medicijnwiel

We stappen buiten de lineaire tijd en we gaan in kaart brengen hoe we een nieuwe lotsbestemming kunnen aangaan. Soul retrieval is de weg naar vrijheid van het verleden, we laten onze leraren los en worden zelf meester over ons leven. We herinneren ons de oude heilige wijsheid en herstellen het contact met de natuur en het vuur. Je wordt je eigen vuurmeester.

Het medicijn van de kolibrie is om te beseffen dat jij jezelf in de weg staat. In plaats van je hersenen te pijnigen om naar de oplossing te reiken moet je de oplossing worden.

Condor

medicijnwiel

Je ontdekt dat de wereld is zoals jij die waarneemt, en dat alles wat je waarneemt een projectie is van een interne kaart in jouw energieveld. De condor laat je de wereld achter de materie zien en we gaan op zoek naar onze eigen schaduwkanten. 

Je droomt jouw wereld in wording, het is de weg van de visionair die kijkt naar mogelijkheden en kansen.

De condor geeft je visie en inzichten zodat je kijkt naar mogelijkheden en kansen ipv obstakels.

Maken van je mesa

Het maken van je mesa start bij het pad van de slang, dit is het begin van de opbouw van je medicijnbundel.

Een mesa is een altaar dat sjamanistisch wordt gebruikt voor genezing en verbinding met de natuurlijke wereld. Iedereen kan een mesa maken om te gebruiken voor persoonlijk werk

Een mesa is verdeeld in drie gebieden: de campo ganadero (veld van het donker) aan de linkerkant; de campo justiciero (veld van het licht of gerechtigheid) aan de rechterkant; en het campo medio of neutrale veld, een plek tussen de velden van licht en donker. 

Deze krachten zijn niet positief of negatief, maar wat mensen ervoor kiezen om ermee te doen, maakt ze goed of slecht. 

Je mesa zal op het einde van de training 13 stenen bevatten, khuya's genoemd. Khuya's zijn levende stenen die jouw wonden dragen en worden overgezet naar wijsheid en kracht. Je kan ook zelf bepaalde krachtvoorwerpen toevoegen aan je mesa die voor jou belangrijk zijn.

Benodigdheden & praktische info

Ieder weekend heb je 3 (willekeurige) stenen nodig, een ratel, pendel. 

Ratels vertegenwoordigen de aarde die om zijn as draait, terwijl we onze ratels laten draaien, beginnen we onze wereld en de wereld van onze cliënt in de goede richting te draaien. Ratels helpen ons, net als sjamanendrums, in een verhoogde staat van bewustzijn te stappen, zodat we het energetische landschap kunnen volgen, niet de oppervlakkige waarheid en realiteit.

Indien je niet over een pendel of ratel beschikt, kan je altijd eentje aanschaffen of lenen van me.

Traditioneel worden de stenen bewaard in een mesadoek (mastana) en dichtgeknoopt met een watana (touw). Dit hoeft niet noodzakelijk een mesadoek te zijn, je kan je stenen ook bewaren in een stevig doek van minstens 50 cm op 50 cm. 

Ieder weekend start op zaterdagmorgen 10 uur, het einde is voorzien op zondag rond 17 uur. Op zaterdag wordt er meestal gewerkt tot 17 uur à 18 uur. Dit kan variëren, naargelang de oefeningen uitlopen.

Er is de mogelijkheid om te overnachten, vraag naar de mogelijkheden

De bijdrage per weekend is 225 euro, inclusief eten & drinken.


Meerdaagse sjamanisme - See with your heart

In de meerdaagse sjamanisme gaan we ons verbinden met het vuur, water, trance, drum, rituelen, voorouders, altaren, ... Het doel is om de uiterlijke wereld achter ons te laten en ons te verbinden met de innerlijke wereld waarin we andere realtiteiten betreden.

Basiscursus Sjamanisme - Werken met trance en axis mundi

In de basiscursus sjamanisme leer je de grondbeginselen van sjamanisme. Deze workshop is een perfecte springplank om voor jezelf na te gaan of sjamanisme iets voor jou is. Een sjamaan staat met één voet in deze wereld en de andere voet in de andere wereld. Hij verbindt het onzichtbare met het zichtbare.

Pampamesayok - Belgisch centrum voor Inca sjamanisme - Walk In Trust

Pampamesayok betekent zoveel als hoeder van de aarde, deze opleiding duurt 3 jaar. In deze opleiding ga je voelen wat het betekent om je hart te openen en de weg van het hart te bewandelen. Je leert werken met de natuur, stenen, je mesa, energieën, je wordt ingewijd in de Pleiaden, Sirius & uil, ....

Lessen van de Inca - Het geheim van de Inca

Lessen van de Inca bevat de oefeningen, inwijdingen zoals Juan Victor Nunez del Prado heeft geleerd van zijn meesters, de Inca's, de bewakers van de kennis van de Inca's. Op het moment dat de westerse cultuur op zijn hoogtepunt is, duikt de Incatraditie op. Precies zoals voorspeld in hun profetie.

Zweethut - Kruip in de buik van Moeder Aarde

Een zweethut gaat over meer dan alleen maar zweten, het zijn zuiveringsrituelen die voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de cultuur en de gelegenheid. De meeste ceremonies die vandaag worden beoefend zijn om geest, lichaam en ziel te zuiveren.

Illuminatie - Zeer krachtige verlichtingstechniek uit de Andes

Bij een illuminatie gaan we de zware imprints die in je lichtveld zit ombuigen naar verfijning. Wat we niet verwerken zet zich vast in je aura waardoor er zware energie ontstaat. Door te werken met gerichte aandacht, ademhaling, drum, ontstaan er golven van licht die deze zware energie losmaken.

Soul retrieval - Terughalen van verloren zielsdelen

Het meest waardevolle dat een mens bezit is zijn ziel. Wie ben je als je je ziel kwijt bent ? Je innerlijk onderzoeken en de rijkdom van je eigen ziel leren kennen kan een zeer waardevolle groei-ervaring zijn voor bijna iedereen. Iedereen maakt wel eens iets traumatisch mee waardoor stukjes ziel als het ware afsplitsen.

Ceremonie - Jouw intenties gedragen door ceremonie

De kracht van ceremonies gaan verder dan het gewone denken. Ze werken voorbij de tastbare wereld en zien disharmonische energetische patronen die weer in balans moeten worden gebracht om de gezondheid van mensen en van de planeet te verbeteren.

Kristal Mesa - Bouw je eigen kristal mesa & leer werken met hun energie

Voor het maken van de kristal mesa heb je 7 kristallen nodig. Tijdens de workshop ga je je verbinden met de kristallen en iedere kristal wordt verbonden met een ster, plek of chakra in je lichaam. Indien je wenst kan je de kristal mesa verder delen met anderen na een integratie van één jaar.

Pachakuti mesa - Werken met de natuur en de onzichtbare wereld

Pachakuti mesa - In deze training bouw jij je eigen altaar, een mesa waarbij we werken met de natuur en de 5 elementen. Pachakuti betekent wereldomkering en verwijst naar de tijd van transformatie waarin we nu leven. Deze traditie, in al zijn rijkdom, is een evoluerende praktijk van innerlijke en uiterlijke activiteiten die het evenwicht en de harmonie in onze relaties met Al Dat Is herstellen.

Chumpi stenen - Mayu Cosmic river

De chumpi stenen bieden ons iets dat we echt nodig hebben op dit moment in de menselijke geschiedenis wanneer we ons zo gescheiden voelen van de natuurlijke wereld en van elkaar; ze helpen ons vertrouwen op te bouwen. Je kunt ervaren dat je met ongeziene krachten samenwerkt.

Chumpi healing - Healing stones from the Andes

Chumpi healing - De chumpi healing is een ceremonie waarbij gewerkt wordt met 7 healing stones, deze stenen hebben een speciale specificatie omdat elk een andere kracht heeft en verbonden is met een heilige speciale Apu (berggeesten) op het moment van de healing waar de sjamaan mee zal werken.

Vuurloop - Kom tot jouw potentieel - Vuur is een grote leraar

Vuurlopen leert ons een diepgaande les over de kracht van de geest en het effect dat onze gedachten en overtuigingen hebben op onze ervaring van de realiteit. Het laat ons zien hoe groot het menselijke potentieel is. En vooral, het helpt ons om de energie van angst te overstijgen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x