Movement medicine - Beweging als medicijn

Movement medicine

Deze training omvat het ontwaken van jouw innerlijke sjamaan door te gaan werken met lichaam, hart en geest.

Om je terug te laten herinneren wie je bent, de herinneringen die in ieder van ons zijn opgeslagen.

Data : zaterdag 4 feb & zondag 5 feb 2023 (deel 1) - Het tweede weekend wordt in samenspraak met de groep besproken zodat iedereen kan deelnemen.

Ga terug naar de basis, houd het simpel. De aarde schreeuwt om ons te laten herinneren wat we al weten, wat onze voorouders al wisten duizenden jaren geleden.

Heling hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, sjamanen gebruiken wat voor handen is om zichzelf en onze innerlijke natuur te genezen. Lichaam, hart en geest. Het staat voor jou ter beschikking. Je hebt een lichaam, hart en geest anders zou je hier niet zijn.

Naar mijn gevoel huist er in ieder van ons een innerlijke sjamaan met kennis en kracht, ieder van ons heeft iets te doen hier op de planeet. Ook jij. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het welzijn van de planeet.

In movement medicine ga je dit stukje belichamen en bezieling geven.

Ik geloof niet dat het te laat is om een ommekeer te maken, we kunnen allemaal op ons eigen unieke manier een verandering maken dewelke een ongekende rimpeling veroorzaakt. Het kleinste domino steentje kan uiteindelijk een hele muur doen vallen. Onderschat nooit de kracht van een klein gebaar. Je zou zomaar eens met een kleine actie duizenden mensen kunnen meetrekken zonder dat je het beseft.

Wij mensen zijn verhalenvertellers en geven betekenis aan ons leven. Wat is de zin van het leven ? Draai het eens om, welke zin geef jij aan het leven ?

In ons DNA leven de oude herinneringen van onze voorouders, in je huid, je bloed, je beenderen. Nu is het meer dan ooit tijd om de innerlijke sjamaan te doen ontwaken die in jou leeft en die jou laat schitteren in je volle potentieel.

movement medicine

Movement medicine

Het is tijd, je lichaam heeft je nodig, je hart heeft je nodig, de aarde heeft je nodig, …

Door innerlijk werk te doen help je niet enkel jezelf maar help je ook anderen. Wat je voor jezelf oplost hoef je ook niet meer door te geven aan de volgende generatie.

Je innerlijke sjamaan wacht op jou om de basis te leggen naar wat er diep vanbinnen in jou leeft. In deze training worden de poorten opengezet tussen werelden.

Wanneer onze geest wordt losgekoppeld van onze innerlijke wijsheid van het lichaam en van onze emotionele intelligentie van het hart, kan zijn virtuositeit ons wegleiden van onze eigen grond en het contact onder onze voeten verbreken. Als we geen lichaam hebben, ervaren we het leven niet rechtstreeks.

De innerlijke sjamaan weet dat wanneer intelligentie ontstaat wanneer ons lichaam, hart en geest samenwerken. Dit zorgt ervoor dat de Universele intelligentie in menselijke vorm door ons allemaal stroomt.

We gaan onze waarneming verfijnen waardoor we uit de vicieuze cirkels van herhalende patronen kunnen stappen.

Movement medicine omvat 2 weekenden waarbij we werken aan lichaam, hart en ziel.

Naast het ontmoeten van onze innerlijke sjamaan, gaan we ook aan de 3 werelden verkennen van de levensboom. Betreden we de wereld van axis mundu en werken we ook met de elementen. De 5 elementen, aarde, water, vuur, lucht en ether. 

movement medicine

We verkennen het hartmandala dat bestaat uit angst, woede, verdriet, vreugde en medeleven.

In het zuiden hebben we het ontwaken, dat verband houdt met angst.
In het oosten hebben we integriteit, dat verband houdt met woede.
In het westen hebben we overgave, dat verband houdt met verdriet.
In het noorden hebben we dankbaarheid, dat verband houdt met vreugde.
In het midden hebben we genade, dat verband houdt met medeleven.

Medeleven ontstaat als we onszelf toelaten om in te zien dat onze emoties verband houden met de vier andere delen van het hart. Dit is een goede oefening om de emoties door je hart te laten stromen. Emoties zijn energie in beweging. Waar energie is, is leven. 

We gaan ook het belang van rollen en archetypes onderzoeken waar onze zelf herhalende patronen in zich verschuilen. Deze rollen spelen we allemaal (on)bewust in het dagelijks leven. Wanneer je iets herkent, kan je er ook sneller iets aan veranderen. Verandering wilt zeggen in beweging komen. Verandering komt niet vanzelf daar moet je iets voor doen. 

Dit is als lood veranderen in goud. Dit is de alchemie van movement medicine. "Dat is wat alchemisten doen. Ze laten zien dat, wanneer we ernaar streven om beter te worden dan we zijn, alles om ons heen ook beter wordt". (Paolo Coelho)

Benodigdheden : een altaarkleed (mag een mesa doek zijn of een willekeurig doek dat dienst kan doen als altaar), een drum (je mag altijd een drum van me lenen). Draag gemakkelijke losse kledij. Overnachting is mogelijk, best eventjes vermelden bij aanmelding. 

Bijdrage per weekend is 195 euro, inclusief eten en drinken.

Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Darkness retreat - verder reizen dan het oog kan zien

Het gebruik van ceremoniële duisternis als een sjamanistisch hulpmiddel is een klassieke methode van sjamanen over de hele wereld om het zelf te besluipen, toegang te krijgen tot onzichtbare landschappen en omarming van je diepere zelf. In een darkness retreat ga je voor een bepaalde periode in complete duisternis.

Ancestral dancing shaman

Sjamanen waren niet enkel de eerste genezers, ze waren ook de eerste die tekenden in grotten en danste rond het vuur. Dans is de vroegste kunstvorm die door sjamanen over heel de wereld wordt gebruikt waarbij de sjamaan op zoek gaat naar zijn geheelde staat van zijn, waarin balans zich manifesteert.

Spirit of the drum - Ontdek de pulserende energie van de drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Drumcirkel - Toegankelijk voor iedereen - Walk In Trust

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite's instrument.

Native flute - Het geluid van de native flute gaat recht naar je ziel

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x