Sjamanendrum

Sjamanendrum

Van oudsher gebruikten de indianen een sjamanendrum bij hun ceremonies en rituelen om in trance te komen. Bouw onder begeleiding de drum die perfect bij je past. Er zijn verschillende maten en vellen ter beschikking. Onderstaande foto is een voorbeeld van enkele drums dewelke bij Walk In Trust zijn gemaakt. sjamanendrum

Ik maak ook drums op bestelling en kom ook op verplaatsing, vraag naar de mogelijkheden. Je kan opteren dat de drum je wordt toegestuurd of je kan deze afhalen in Hemiksem (Antwerpen) of Hechtel-Eksel (Limburg).

Sjamanendrum maken 

Je hebt keuze uit verschillende huiden : koe, geit, kameel, paard, hert, eland of buffel.

De workshop drum maken omvat één dag waarbij je drum maakt en klopper. Je kan ook opteren voor een weekend waarbij je zelf je gekozen huid op water kan zetten en eventueel indien nodig schoonmaken. 

De prijs per huid :

- paard 190 euro
- geit 190 euro
- kameel 200 euro
- koe 190 euro
- hert 190 euro
- eland 200 euro
- buffel 200 euro
- hoorn (optioneel als handvat - 8 euro)
- weekend drum maken 325 euro (maaltijden inbegrepen - vrijblijvende overnachting inbegrepen)

De drumframes zijn 40 cm (meest gekozen maat), je kan ook opteren voor een drum van 45 cm of 50 cm (geef dit wel tijdig aan indien je een frame van 45 cm of 50 cm wenst). Hiervoor is een meerkost van 10 euro per groter frame. 

sjamanendrum

Je kan ook een ovale (ei-vormige) drum maken van 47 cm op 40 cm. Deze drums hebben een meerkost van 20 euro. Best tijdig laten weten, zodat ik de nodige materialen kan voorzien.

Bij agenda staan de data vermeld waar en wanneer er workshops worden gegeven. Indien deze data je niet schikken, mag je zelf ook een datum aangeven. Je kan zowel een drum maken in Hechtel-Eksel (Limburg) bij Walk In Trust als in Hemiksem (Antwerpen).  

Sjamanendrum maken 

Naast het kopen van een drum kan je ook je eigen traditionele sjamanendrum maken. Op deze manier kan je in diepe binding gaan met je drum en je eigen verlengde in de drum verwerken. Tijdens het proces ga je merken dat er veel meer gebeurt dan enkel het vervaardigen van de drum.

sjamanendrum

Symboliek van de dieren

Koe  : koeien vertegenwoordigen het moederschap, Moeder Gaia en de Moedergodinnen. Neem de tijd om te mediteren over alles wat Moeder Koe te bieden heeft. Ze is een heilige herinnering aan vruchtbaarheid, geboorte en verzorging.

Paard : paarden zijn heel intuïtief en zeer gevoelig voor energie. Het paard nodigt je tevens uit om vrij rond te lopen op aarde. Paarden spiegelen mensen en worden zeer veel gebruikt bij opstellingen.

Hert : ben je verhard geraakt en wil je meer liefde in je leven dromen? Beweeg je te langzaam en heb je hulp nodig om het naar succes te leiden? Herten, als geest, totem en krachtdier, kunnen helpen ! Hert leert je hoe je naar de wijsheid van het Hogere Zelf kunt luisteren en laat je tegelijkertijd het gemakkelijkste pad op de reis van het leven zien. 

Buffel : heb je hulp nodig bij het bereiken van overvloed ? Ben je een beetje zielskracht kwijtgeraakt ? Draag je zware lasten? Buffel of bizon als geest, totem en krachtdier kunnen helpen! Buffalo leert hoe je persoonlijk sterker kunt worden terwijl je jezelf ontlast van onnodige emotionele bagage.

Geit : geit helpt je om op je gemak door een rotsachtig gebied te navigeren en leert je ook terug kind te zijn. Ze wakkert ook je nieuwsgierigheid aan en helpt je om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Kameel : de verschijning van het Kameel-geestdier in je dagelijkse activiteiten is een teken dat er op dit moment veel goede dingen in je leven gebeuren. De boodschap kan zijn dat voorbereid moet zijn op een lange reis die in het begin moeilijk kan zijn. Zorg er echter voor dat je je omringt met de juiste mensen. Bovendien vertegenwoordigt deze dierlijke totem de kracht om door heel moeilijke tijden heen te komen. Daarom spreekt het tot degenen met veerkracht in hun leven om uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen te hebben.

Sjamanendrum 

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Hoe meer we ons erop afstemmen, hoe meer openbaringen ons worden getoond. De trommel wordt gebruikt om onze geest te activeren en te genezen, de vibratie van ons hart met dat van moeder aarde 

Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een zeer mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. De trommel kan je helpen om je eenheid met de hele wereld te zien. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

De ronde vorm van de drum vertegenwoordigt het universum, zijn regelmatige en sterke aanraking is de hartslag van het hart in zijn midden. Het is net als de stem van de grote geest, en dit geluid stelt ons in beweging en helpt ons om het mysterie en de kracht van alle dingen te begrijpen. 

Het maken van de drum neemt één dag in beslag en het maken van je drumstok. Er zijn ook sieraden, pareltjes, veren, en dergelijke voorzien om te bevestigen aan je sjamanendrum. Of je kan je eigen unieke creaties ermee in verweven. De mogelijkheden zijn legio. 

Het is zoveel meer dan enkel het maken van een sjamanendrum. Het proces zal je volledig in het NU brengen en in diep contact met de spirits.

Het drogen van de drum zal een paar dagen in beslag nemen afhankelijk van het gekozen vel. Eens het vel droog is, kan je volop beginnen drummen voor zowel jezelf als anderen. 

De drum is de hartslag van Moeder Aarde dewelke je in staat zal stellen om de hartslag van de Moeder te voelen en het portaal naar de andere wereld gemakkelijker te openen. Naast het drummen in drumcirkels is de drum ook geschikt om te gebruiken in zweethutten.    

Als het ritme van de drum je gevonden heeft en je voelt de roep van de drum, kan je eens komen drummen of spirit of the drum volgen. De drumcirkels en spirit of the drum gaan enkel door in Hechtel-Eksel (Limburg). In de agenda staan de data vermeld wanneer er drumcirkels zijn.

Darkness retreat - verder reizen dan het oog kan zien

Het gebruik van ceremoniële duisternis als een sjamanistisch hulpmiddel is een klassieke methode van sjamanen over de hele wereld om het zelf te besluipen, toegang te krijgen tot onzichtbare landschappen en omarming van je diepere zelf. In een darkness retreat ga je voor een bepaalde periode in complete duisternis.

Ancestral dancing shaman

Sjamanen waren niet enkel de eerste genezers, ze waren ook de eerste die tekenden in grotten en danste rond het vuur. Dans is de vroegste kunstvorm die door sjamanen over heel de wereld wordt gebruikt waarbij de sjamaan op zoek gaat naar zijn geheelde staat van zijn, waarin balans zich manifesteert.

Spirit of the drum - Ontdek de pulserende energie van de drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Drumcirkel - Toegankelijk voor iedereen - Walk In Trust

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite's instrument.

Movement medicine - Beweging als medicijn

Movement medicine is een mandala waarbij we ons richten op het lichaam, hart en geest. Het is een heilige dans die je uitnodigt om verbinding te maken met wat er diep vanbinnen in jou leeft. Het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven is het ontdekken van je eigen unieke dans.

Native flute - Het geluid van de native flute gaat recht naar je ziel

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x