Drumcirkel - Toegankelijk voor iedereen - Walk In Trust

Drumcirkel

De drumcirkels gaan door te Hechtel-Eksel, de data kan je bij agenda vinden. Inschrijving is wenselijk, doch kan je ook nog wel last-minute aansluiten.

Indien je niet over een drum beschikt geef je dit best aan bij inschrijving. Bijdrage voor de drumcirkel is 15 euro. Je kan ook beslissen om zelf een drum te maken in of je kan me bevragen om een drum voor je te maken. Er worden op regelmatige basis workshops sjamanendrum maken gegeven. 

De beschikbare data kan je terugvinden bij agenda en alsook op welke locatie de workshop wordt gegeven. Indien de data je niet passen, kan je me altijd bevragen voor een ander moment of bij voldoende inschrijvingen kom ik ook ter plekke. Vraag naar de mogelijkheden.

De drum is meer dan enkel een muziekinstrument. Voor de Lakota, Dakota en Nakota mensen heeft het een grote culturele en symbolische kracht. Zij geloven dat de trommel een eigen leven heeft, evenals zijn eigen krachtige geest. De drum is de hartslag van de Indiaanse gemeenschap. Het draagt de hartslag van Moeder Aarde en roept de geesten en naties samen.

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel.

The drum is Great Spirit favorite's instrument.

Net zoals veel dingen in de inheemse Amerikaanse cultuur, wordt de drum gebruikt om balans en vernieuwing aan een persoon te brengen door deel te nemen aan dansen, zingen of luisteren naar de hartslag.

Tijdens de drumcirkels drumt iedereen op hetzelfde ritme en toon om zo de energie te versterken waardoor het gemakkelijker wordt om in trance te gaan. We gaan in verbinding met ons zelf, de groep, de aarde en al wat leeft. Het vinden van het juiste ritme kan je meenemen op jouw eigen unieke reis en bij je eigen lied brengen.

In de cirkel zijn we allemaal gelijk en versterken we elkaar door het ritme van de drum. Verbinding met jezelf, de drum en de ander, zal je meenemen tussen de zichtbare en onzichtbare wereld.

Je hoeft geen muzikaal talent te zijn om mee te doen met een drumcirkel, iedereen is welkom. Het is vooral een moment om eens de routine van het dagelijks leven achter je te laten en je te laten meevoeren op de warme en ritmische trilling van de drum.

drumcirkel

Een kleine impressie van de Global Drums Gathering dewelke plaats vond op 8 augustus 2021 om 11:11 uur te Hechtel-Eksel.


Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Darkness retreat - verder reizen dan het oog kan zien

Het gebruik van ceremoniële duisternis als een sjamanistisch hulpmiddel is een klassieke methode van sjamanen over de hele wereld om het zelf te besluipen, toegang te krijgen tot onzichtbare landschappen en omarming van je diepere zelf. In een darkness retreat ga je voor een bepaalde periode in complete duisternis.

Ancestral dancing shaman

Sjamanen waren niet enkel de eerste genezers, ze waren ook de eerste die tekenden in grotten en danste rond het vuur. Dans is de vroegste kunstvorm die door sjamanen over heel de wereld wordt gebruikt waarbij de sjamaan op zoek gaat naar zijn geheelde staat van zijn, waarin balans zich manifesteert.

Spirit of the drum - Ontdek de pulserende energie van de drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Movement medicine - Beweging als medicijn

Movement medicine is een mandala waarbij we ons richten op het lichaam, hart en geest. Het is een heilige dans die je uitnodigt om verbinding te maken met wat er diep vanbinnen in jou leeft. Het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven is het ontdekken van je eigen unieke dans.

Native flute - Het geluid van de native flute gaat recht naar je ziel

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x