Native flute - Het geluid van de native flute gaat recht naar je ziel

Native flute

De Indiaanse fluit is naar verluidt het op twee na oudste bekende muziekinstrument ter wereld, met botfluiten die meer dan 60.000 jaar oud zijn. 

Uiteindelijk werden meer gaten toegevoegd in de botfluiten en deze werden groter gemaakt. In de loop van de tijd is het instrument geëvolueerd met verschillende materialen die bij de creatie zijn gebruikt - wat er ook in het gebied beschikbaar was. Vrijwel alle soorten hardhout en zachthout werden ooit voor fluiten gebruikt.
native flute

Native flute helende werking

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer. 

Inheemse fluiten en fluiten werden om vele redenen gebruikt, meestal variërend per stam. De stammen van de NW-kust gebruikten fluitjes van botten en cederhout voor verschillende dansen en ceremonies voor spirituele oproepen. Nog steeds worden Eagle Bone Whistles op veel Pow Wows gebruikt. Fluiten werden gebruikt voor entertainment door vele stammen tijdens het reizen; veel van deze nummers bestaan vandaag nog steeds. De Hopi-stam had fluitverenigingen die krachtige gebedsceremonies uitvoerden met hun fluiten. De Lakota-stammen gebruikten de fluit voor het hofmaken en liefdesliedjes.

Luisteren naar de muziek van een native flute brengt je volledig in contact met je ziel, het lijkt alsof de tijd stilstaat. Het is een bijzonder mooi instrument dat wanneer gemaakt wordt op de juiste manier, zal zingen met een zoete geest. 

In de workshop ga je je eigen native flute maken, waarbij er gewerkt met cederhout. Je hebt keuze uit een A klank of F#. De workshop start om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur. 

Bijdrage voor de workshop is 120 euro, er is lunch en drank voorzien. De groepjes worden klein gehouden, max. 6 personen. 

Neem een kijkje in de agenda voor een datum. Indien er geen datum vermeld staat, mag je me altijd vragen om een workshop te organiseren.


Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Darkness retreat - verder reizen dan het oog kan zien

Het gebruik van ceremoniële duisternis als een sjamanistisch hulpmiddel is een klassieke methode van sjamanen over de hele wereld om het zelf te besluipen, toegang te krijgen tot onzichtbare landschappen en omarming van je diepere zelf. In een darkness retreat ga je voor een bepaalde periode in complete duisternis.

Ancestral dancing shaman

Sjamanen waren niet enkel de eerste genezers, ze waren ook de eerste die tekenden in grotten en danste rond het vuur. Dans is de vroegste kunstvorm die door sjamanen over heel de wereld wordt gebruikt waarbij de sjamaan op zoek gaat naar zijn geheelde staat van zijn, waarin balans zich manifesteert.

Spirit of the drum - Ontdek de pulserende energie van de drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Drumcirkel - Toegankelijk voor iedereen - Walk In Trust

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite's instrument.

Movement medicine - Beweging als medicijn

Movement medicine is een mandala waarbij we ons richten op het lichaam, hart en geest. Het is een heilige dans die je uitnodigt om verbinding te maken met wat er diep vanbinnen in jou leeft. Het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven is het ontdekken van je eigen unieke dans.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x