Ancestral dancing shaman

Ancestral dancing shaman

In deze workshop ga je jouw ancestral dancing shaman ontmoeten waarbij we gebruik maken van trance, dans en drum.

Zaterdag 14 okt - zondag 15 okt 2023.

Sjamanisme is de oudste kunstvorm, filosofie, genezingssysteem dat al meer dan 40.000 jaar wordt beoefend. 

Via de dans en trance ga je je verbinden met jouw ancestral dancing shaman die je zal aanmoedigen om de leiding te nemen over je eigen leven, om zo heling te brengen en inzichten die jou ten goede komen. Met behulp van ceremonie, gebed en trancereizen op zowel het innerlijke als het uiterlijke landschap.

Dans kan een poort zijn naar transcendentale ervaringen, je overstijgt de beperkingen van de rationele geest en betreedt een diepe ruimte van onderlinge verbondenheid.

De wortels van sjamanistisch dansen gaan ver terug in de tijd, waarbij de mensheid het leven nog zag door animistische ogen. Ze werkte en leefde in harmonie met de natuur, de dieren en het land. Ze eerde de aarde en hadden een diep respect voor haar. 

ancestral dancing shaman

Ancestral dancing shaman

Wanneer je in verbinding gaat met jouw ancestral dancing shaman zal je merken dat je uit de tijd stapt. Je betreedt andere realiteiten waar je in verbinding gaat met je voorouders en hun wijsheden. Zij delen maar al te graag hun kennis met ons.

Het is tijd om de kennis van weleer terug te verspreiden en de bijhorende rituelen. Sjamanen zijn de hoeders van de aarde. Zij werden vroeger uitgemoord, vervolgd, verbannen ..... waardoor veel kennis verloren is gegaan. 

Echter is nu de tijd aangebroken dat zij terug naar de oppervlakte komen en terug de nodige rituelen en ceremonies gaan delen met de wereld. Zij zijn diegene die bidden voor de aarde, die bidden voor het welzijn van het collectieve. 

Stel je voor dat je oude voorouders ceremonieel dansen in het donker van de nacht rond het heilige vuur, met de bedoeling om de wereld van de geest waar te nemen. Om te dansen voor visioenen, hun gebeden op te heffen, tot de Grote geest en contact te maken met hun krachtdieren en hun spirituele gidsen om begeleiding te zoeken op hun weg vooruit.

De anderen wereld of dreamtime is een multidimensionale wereld die alleen maar van binnenuit kan worden waargenomen, waar alles en niets bestaat, waar elke vraag en elk antwoord leeft, het is de plek waar onze dromen en visioenen worden onthuld. 

Onze voorouders gingen, medicijnmensen, genezers, priesters(sen), gingen in trance als een manier om contact te maken met de Schepper, om hun kracht, wijsheid en schoonheid op te roepen en te inspireren.

Via de sjamanistische trance dance kan je reizen naar de plek waar je alle antwoorden kan vinden die eigenlijk binnenin jou zitten. Onder begeleiding van muziek, dans zal het gemakkelijker zijn om los te laten en contact te maken met jouw ancestral dancing shaman en de dreamtime. 

We kunnen niet meer blind zijn voor hetgeen er nu op ons afkomt, op zowel politiek, economisch, sociaal, collectief vlak, .... alsook de vele natuurrampen. De aarde roept om terug sjamanen onder gelijk welke vorm dan ook, hun broodnodige rituelen te verspreiden en neer te zetten. 

Er zijn 4 belangrijke pijlers binnen het sjamanisme om contact met andere realiteiten te bevorderen : dans, duister, stilte en muziek. 

In deze workshop gaan we met alle 4 deze pijlers werken om via de droomstaat in verbinding te gaan met jouw ancestral dancing shaman. 

Het is belangrijk om ons terug te verbinden met onze wortels, de aarde, onze ware natuur ... met het grote mysterie van het leven. Veel mensen leven afgesneden van hun eigen ziel en zijn zoekende naar vervulling buiten zichzelf ipv op zoek te gaan binnenin zichzelf.

Men tracht zich compleet te voelen door genotsmiddelen, overvloedig eten of drinken, shoppen, .... iets dat eventjes voldoening brengt maar heel snel uitgewerkt is waardoor men daarna nog meer nodig heeft om zich voldaan te voelen. Zoals een hongerige geest die nooit verzadigd geraakt. 

Hoe meer je verbonden wordt met je hart, je ziel, je diepste wezen hoe meer jij je compleet zal voelen waardoor je sterker in het leven staat. Je zal ook minder de behoefte hebben om je op de buitenwereld te richten, om te oordelen over anderen, om anderen pijn te doen, .... tegendeel je empathisch vermogen ontwikkelt zich meer en je bent in staat om naar het grote geheel te kijken ipv een klein deeltje maar. 

Zoals de condor die vanuit helikopterperspectief naar alle kanten van het verhaal kan kijken.

In deze 2-daagse gaan we in diepe verbinding met de voorouders, dans, drum, duister en stilte. 

Het weekend start op zaterdag om 10 uur tot ongeveer 19 uur, zondagmorgen starten we terug om 10 uur tot 16 uur. Er kan overnacht worden op het terrein. 

De workshop start op zaterdag 14 okt tot zondag 15 okt 2023. Bijdrage inclusief eten en dranken 225 euro.

Indien je over een drum beschikt mag je deze meebrengen, heilige objecten om op het altaar te leggen.


Sjamanendrum

De trommel heeft een krachtig en diep medicijn en is in staat om de ziel te raken. Je geeft je eigen bezieling aan de drum die tijdens het bouwen langzaam tot leven zal komen. Het is een mooie beleving dewelke zeker zijn doel niet mist. Wij zijn heilig en de trommel is heilig, het geluid is heilig.

Darkness retreat - verder reizen dan het oog kan zien

Het gebruik van ceremoniële duisternis als een sjamanistisch hulpmiddel is een klassieke methode van sjamanen over de hele wereld om het zelf te besluipen, toegang te krijgen tot onzichtbare landschappen en omarming van je diepere zelf. In een darkness retreat ga je voor een bepaalde periode in complete duisternis.

Drumcirkel - Toegankelijk voor iedereen - Walk In Trust

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. The drum is Great Spirit, favorite's instrument.

Movement medicine - Beweging als medicijn

Movement medicine is een mandala waarbij we ons richten op het lichaam, hart en geest. Het is een heilige dans die je uitnodigt om verbinding te maken met wat er diep vanbinnen in jou leeft. Het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven is het ontdekken van je eigen unieke dans.

Spirit of the drum - Ontdek de pulserende energie van de drum

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. De drum wordt gebruikt in helingswerk, rituelen en ceremonies, devinaties, om te dansen, om het leven te vieren. Of om in trance te gaan en vrijuit te kunnen bewegen tussen de werelden en doorheen dimensies.

Native flute - Het geluid van de native flute gaat recht naar je ziel

Vanwege hun helende werking op lichaam en geest worden ze al duizenden jaren gebruikt. Door de pentatonische schaal laat de native flute zich gemakkelijk bespelen. Je hoeft geen voorkennis te hebben, noch kennis te hebben van notenleer.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x