Duisternis retraite - Er is licht in de duisternis

17 mei 2023

Duisternis retraite

Deze blog gaat over mijn persoonlijk verhaal toen ik deelnam aan een duisternis retraite en wat het met me deed. 

De duisternis retraite was voor mij een heel bijzondere ervaring, dewelke mijn leven compleet in een oogwenk heeft veranderd op een zéér positieve manier.

Bij gelegenheid ging ik al eens trance dansen, waarbij we met een blinddoek aan ongeveer anderhalf uur op trance muziek dansen. Ondanks dat ik er altijd van genoot, vond ik anderhalf uur geblinddoekt zijn genoeg, langer hoefde niet. 

Het idee om dagen geblinddoekt te zijn, was voor mij een "no go", hier had ik enorm veel weerstand tegen. 

Op een zondag, ik zal het moment nooit meer vergeten. Het was zondag 4 juni 2017 toen ik tijdens een actieve meditatie van Osho plots een heel heldere boodschap kreeg : "Je weg bij de Inca's zit erop, je hebt gedaan bij de Inca's wat je moest doen. Je moet nu trance sjamanen opzoeken en je moet naar Engeland".

Ik wist dat ik geroepen werd maar had zoveel vragen waar geen antwoord meer op kwam. De volgende dag ging ik zoeken op het internet naar trance sjamanen en vond onmiddellijk de plek waar ik moest zijn. Ondanks dat ik wist dit is de plek waar ik naartoe geroepen wordt, wilde ik toch niet gaan. Ik was moe, zat beetje op een keerpunt van ga ik nog door met alles of stop ik ermee? Ik had heel weinig vrije tijd. Ik wilde meer ontspanning en tijd maken voor mezelf en mijn omgeving. 

Tot ik tegen mijn spirituele mama vertelde over mijn ervaring, over de boodschap die ik had gekregen, maar dat ik besloten had om niet te gaan. Ze zei tegen me, je moet gaan anders had je die boodschap niet gekregen. Er staat je trouwens iets te wachten in Engeland, je gaat een nieuwe energie opdoen, je komt herboren terug en je leven zal compleet veranderen. Je moet gaan, boek nu maar. 

Ik wil gelijk hiermee mijn spirituele mama Paula Van Hassel, één van de beste mediums die ik ken, van harte bedanken en eren voor alles. 

Ja, Paula had gelijk, ik moest gaan, diep vanbinnen wist ik het ook wel. Ik besloot om mezelf aan te melden en regelde de praktische zaken. Ik betaalde de workshop, boekte een vlucht, regelde een taxi om me van de luchthaven naar de plek van bestemming heen en weer te brengen. Ik had er best wel zin in, niet wetende wat me te wachten stond. 

Een paar maanden later kreeg ik thuis een blinddoek toegestuurd en een woordje uitleg over de training. Ik herinner me dat ik dacht : oh God, dit is constant in duisternis?! Ik ging uit van de veronderstelling dat we enkel in duisternis zouden zijn tijdens meditaties of oefeningen. Indien ik dit geweten had zou ik deze workshop nooit geboekt hebben. Meerdere dagen in duisternis zijn was één van mijn grootste struikelblokken. 

Wat ik echter op dat moment nog niet wist, was dat deze workshop mijn leven zodanig zou veranderen waardoor het mijn grootste blessing zou worden. Waar je de meeste weerstand tegen hebt, is je grootste schat. Een quote die voor mij wel de nagel op de kop slaat.

Duisternis retraite

Aangekomen in Engeland voelde ik me niet goed en wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk terug naar huis. Ik was verkouden en had last van mijn oor. De veranderde druk in het vliegtuig had een effect gehad op mijn trommelvlies en wilde niet weggaan. Kortom ik voelde me niet al te best en wilde zo snel mogelijk terug naar huis. 

Nu, was ik ginder ter plekke en ik kon niet weg, dus gaan we er het beste van maken, dacht ik bij mezelf. Toen de workshop begon gebruikte men een zeer grote sjamanendrum, dewelke een hoge klank maakte. Dit geluid maakte zo'n indruk op me en de zware energie waar ik mee zat om te stoppen met alles was weg. Het geluid van de drum, de hoge trilling, had ervoor gezorgd dat de zwaarte was omgezet in verfijning. Daar begon het avontuur al, ik was zo verbaasd en tegelijk zo blij als een kind. De toon was gezet. 

De dag erna startte de duisternis retraite en gingen we allemaal één voor één in duisternis voor 3,5 dagen. Best pittig maar ik was mentaal voorbereid. Na een ceremonie ging de blinddoek aan en onmiddellijk zag ik beelden en kreeg ik ingevingen. Alsof je in de ruimte bent, waar het donker is en toch om je heen kan zien. 

De eerste ingeving die ik kreeg was een beeld van mezelf toen ik in Italië een ritueel deed met mijn mesa stenen en de boodschap luidde : Jij hebt geen idee welk zaadje je daar toen gepland hebt. Weer zo blij als een kind dacht ik bij mezelf, ik weet het niet, vertel het me. Echter kwam er geen antwoord meer. 

duisternis retraite

Ongelofelijk dat de duisternis toch zoveel licht bevat. Er is meer licht in de duisternis dan je zou denken. De eerste momenten in duisternis waren onwennig, je bent voorzichtig met je bewegingen, waar je gaat zitten, om je weg te zoeken. Wat ligt er op mijn bord om te eten? Alles is onwennig. Je doet de dingen op een rustige manier uit voorzorg om nergens tegen aan te lopen. Naarmate de tijd verstrijkt merk je dat je meer vertrouwt begint te geraken met de duisternis en kan je al aardig je weg vinden naar je kamer, het toilet, badkamer, ....

De dagen werden afgewisseld met meditaties, oefeningen, dans, muziek, stilte, wandelen, .... 

Hoe langer ik in duisternis was hoe meer duidelijk alles werd, hoe meer ingevingen ik kreeg, hoe meer energie ik had. Ik had de ene bijzondere ervaring na de andere en velen puzzelstukjes van eerdere ingevingen van jaren voordien vielen op zijn plek. Ik leerde meer te vertrouwen op mijn andere zintuigen die ook gevoeliger werden. Je lichaam komt tot rust en je vertraagt zolang je je gedachten niet met jou op de loop laat gaan. Je gaat als het ware in trance omdat je hersenen DMT aanmaken en deze op hun beurt activeren je pijnappelklier. Je pijnappelklier noemt men ook soms wel de antenne naar het Universum.

Tot slot tijdens de dans, voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws. Ik kreeg toen de boodschap : Wat je nu doet ga je ook in België in de wereld zetten. De plek die je nu hebt ben je ontgroeit, je gaat een nieuwe plek creëren wanneer je terug thuis bent.

De dagen in duisternis brachten rust, vertraging, je hebt amper prikkels van buitenaf. Geen mails, geen social media, geen telefoons, ... al de energie die je geeft aan je dagelijkse activiteiten is nu voor jezelf. Dan voel je pas hoeveel aandacht en energie je geeft aan anderen mensen of aan al de ditjes en datjes. 

Toegegeven had ik ook wel pittige momenten waarbij je alleen bent met je gedachten, die soms afdwalen naar het verleden of vooruitlopen naar de toekomst. Of de verveling die toeslaat, en dan is je mind de ergste plek waar je kan zijn. Meestal maakt de mind de dingen nog erger dan ze eigenlijk zijn. Op zo'n moment is het belangrijk om terug te keren naar het nu. Stop and drop. Stop en ga in overgave. 

Na 3,5 intense mooie dagen was het tijd om de blinddoek af te zetten en weer waar te nemen met je fysieke ogen. Het was tijd om de niet-zichtbare wereld te ruilen voor de zichtbare wereld. Ik was voldaan en heel enthousiast om alles wat ik gezien en geleerd had neer te zetten in de materie. 

De workshop was gedaan en ik nam afscheid van iedereen, tijd om naar huis te gaan. Ik stapte in de taxi die me naar de luchthaven zou brengen, nam mijn gsm en stuurde een whatsapp naar één van mijn coaches om te vertellen over mijn ervaring. Terwijl ik het berichtje aan het typen was kwam de naam Walk In Trust in mijn gedachten. Doch het belangrijkste was dat ik haar stuurde dat ik een nieuwe praktijk zou oprichten en dat deze praktijk Walk In Trust zou noemen. Het leek alsof alle poorten wagenwijd openstonden en de energie bleef maar komen. Ik wist zonder te weten eigenlijk wat ik moest doen. Noem het eerder voelen of gestuurd worden door iets hogers. 

duisternis retraite

Aangekomen in België begon ik de dag erna te zoeken naar plekken waar ik deze nieuwe praktijk zou kunnen starten. Ik bruiste van de energie en ik voelde me volledig herboren net zoals Paula voorspeld had. Vanop de luchthaven op Schiphol belde ik haar om te vertellen dat ze zo gelijk had, waarop ze lachte en zei : Ik wist dat je daar moest zijn

De 2de dag zag ik op een immo site een plek die mijn aandacht trok en ik maakte een afspraak. Anderhalve week later mocht ik komen kijken. Aangekomen bij de plek voelde ik onmiddellijk, hier is iets bijzonders. Ondanks dat de plek een complete wildernis was waar al meer dan 10 jaar niemand meer kwam, had ik toch een warm gevoel. Mijn hoofd zei wel ben je gek, dit koop je niet. Doch toen ik luisterde naar mijn hart hoorde ik : vertrouw en doe het nu maar.  

En dat deed ik ook, ik vertrouwde en deed een bod. 2 weken later was de overeenkomst getekend en werd Walk In Trust geboren. 

Gaandeweg de opbouw van Walk In Trust had ik een gevoel dat ik gestuurd werd door iets groters dan mezelf. Naast de geboorte van mijn 2 zonen, is dit toch wel één van de meest bijzondere momenten van mijn leven. Ben hiervoor oneindig dankbaar. 

Ik weet dat de duisternis retraite me de energie en vertrouwen heeft gegeven die ik nodig had om Walk In Trust in de wereld te zetten.

Ik hoop dat indien je ooit een duisternis retraite zou overwegen je hetzelfde mag ervaren dan ik heb ervaren. Ik kan het je niet beloven maar wens je het toe met heel mijn hart. 

The cave you fear to enter holds the treasure you seek!


2 juli 2024

Shamanic darkness - Turn off the light and step into the darkness

Shamanic darkness is een mysterie. Het heeft niets nodig om te kunnen bestaan, er is geen oorzaak en gevolg. Eindeloos blijft het doorgaan, tot in de eeuwigheid. Duisternis blaast hierdoor het ego weg.

24 juni 2024

Epigenetica - Joe Dispenza

Hoe u uw genetische lot kunt veranderen - Je leven wordt niet bepaald door je genen maar door je overtuigingen, je omgeving, je emoties, je gedachten. Bedenk dat wanneer je jezelf ziek kan denken, kan je jezelf ook gezond denken.

26 mei 2024

Albert Einstein - Fundamentele wetten van het universum

Ik ben niet tot mijn begrip van de fundamentele wetten van het universum gekomen via mijn rationele geest. Wat betreft materie, we hebben het allemaal mis gehad. Wat we materie hebben genoemd is energie, waarvan de vibratie zo is verlaagd dat ze waarneembaar is voor de zintuigen.

15 mei 2024

Inca - schedelchirurgen

Inca-schedelchirurgen hadden betere succespercentages dan artsen uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De overlevingspercentages onder latere Inca-culturen waren hoger. De 19e-eeuwse soldaten werden echter geconfronteerd met trauma veroorzaakt door oorlogsvoering in het industriële tijdperk.

29 december 2023

Inca sjamanisme - De weg van het hart

Het hart van het inca sjamanisme ligt in Peru, de Andes, Machu Picchu waar deze mensen jarenlang hun traditie mondeling hebben doorgegeven van generatie op generatie. Hoog in de Andes bouwden zij de verborgen stad waar ze nooit zijn gevonden. Wanneer het ijs op de bergen is beginnen smelten wisten zij dat het tijd was om terug af te dalen en hun traditie te delen met heel de wereld.

8 juni 2023

Onze voorouders - Stemmen van de oude wijzen

Onze voorouders wisten al lang van het bestaan van het kwantumveld waar zij mee communiceerden om anders te kijken naar hun lotsbestemming. Je toekomst wordt bepaald door je verleden, zij wisten dat om verandering te brengen ze met de non-lineaire tijd moesten werken.

7 juni 2023

Jaguar als krachtdier - Moed en kracht

Jaguar als krachtdier is een uitnodiging om je eigen krachten te ontdekken die in ieder van ons zit. Om moedig en zonder angst te leven. Het is een eer wanneer jaguar je leven komt binnengewandeld.

6 juni 2023

Medicine wheel

23 mei 2023

Zelfliefde - Hoe begin je eraan ?

Jij bent alle liefde die je nodig hebt. Wees vandaag lief voor jezelf. Ik dacht ik herinner je er eventjes aan.

23 mei 2023

Visionaire duisternis - Jij en alles wat in jou zit en het oneindige onbekende

Duisternis is niet de afwezigheid van licht, het is de afwezigheid van visie. De duisternis is waar de magie plaatsvindt, het is waar transformatie plaatsvindt, waar we onze angsten onder ogen zien en waar we onze kracht vinden.” – Catherine McNulty

4 april 2023

Sjamanisme - shamanka

Sjamanisme is een manier van werken met ' het zelf' , met de elementen waaruit we allemaal zijn opgebouwd – dwars door de barrières van religie, ras en cultuur heen. Wat je overtuiging ook is, het sjamanisme reikt verder dan het punt waarop we allemaal één zijn.

23 maart 2023

Pampamesayok - Pad van het hart

De oude heilige wijsheid dewelke ons liefdevol werd geschonken door de rechtstreekse afstammelingen van de Inca's uit Peru. Een wijsheid die zij generaties lang mondeling hebben overgedragen aan de volgende generatie zodat deze wijsheden zouden blijven bestaan.

4 januari 2023

Gronding - Het belang van een goede aarding

Een goede gronding is de basis van alles. Het is net zoals ademen, we kunnen niet zonder. Hoe steviger je basis, hoe steviger je zelf in het leven staat en hoe beter je je voelt.

22 december 2022

Sjamanendrum bouwen - Hartslag van Moeder Aarde

Bouw je eigen sjamanendrum en leg je hart en ziel, het verlengde van jezelf in de drum. De drum is verbonden met de hartslag van Moeder aarde. Het proces van de drum is een geboorte van een zaadje dat in jou leeft.

6 december 2022

Verandering - Joe Dispenza

Dezelfde gedachten leiden tot dezelfde keuzes, dezelfde keuzes brengen dezelfde handelingen, dezelfde handelingen brengen dezelfde uitkomsten, dezelfde uitkomsten brengen dezelfde emoties, dezelfde emoties brengen je bij dezelfde gedachten.

15 november 2022

Waarom is verandering zo moeilijk ?

Gedachten zijn elektromagnetisch, gevoelens zijn magnetisch. Wanneer deze samenwerken kan er verandering tot stand komen. Je krijgt niet wat je wilt, maar wat je uitstraalt. Eens je dit begrijpt kan je dit eigen maken tot een 2de natuur.

14 september 2022

Hert - Hert als krachtdier

Hert leert je hoe je naar de wijsheid van het Hogere Zelf kunt luisteren en laat je tegelijkertijd het gemakkelijkste pad op de reis van het leven zien.

7 september 2022

Zweethut - De legende van de zweethut

Lang geleden, in de dagen van de Animal People, was Sweat Lodge een man. Hij voorzag de komst van mensen, de echte bewoners van de aarde. Dus riep hij op een dag alle dierenmensen bij elkaar om ze allemaal een naam te geven en hem zijn taken te vertellen. In de raad stond de Sweat Lodge op en hield een toespraak:

30 augustus 2022

Silva methode - "Moge de rest van je leven het beste van je leven zijn" José Silva

Ontdek de kracht van verbeelding en hoe je deze kan inzetten voor je persoonlijke groei op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak. Je brein is een heel krachtig instrument met een grote mentale veerkracht.

4 augustus 2022

Het verhaal van de kolibrie - Hoe we allemaal ons deel kunnen doen

Het verhaal van de kolibrie is een mooie metafoor over hoe we allemaal ons deel kunnen doen voor de planeet. Vele kleine beetjes maken één groot geheel.

3 augustus 2022

Shamanic darkness retreat - In dialoog met je ziel

Wanneer externe prikkels wegvallen kom je in dialoog met je diepste kern, je visie wordt scherper en helder. Tell me who you are ? Tell me why you are here ? In deep dialogue with your soul.

2 augustus 2022

Inca medicijnwiel - Het Inca-medicijnwiel is een spirituele en perceptuele reis door de vier richtingen

Het Inca medicijnwiel eert de lichtgevende, spirituele dimensie van de hele schepping, evenals de tijdloosheid die oude voorouders verbindt met ons eigen leven hier en nu. Het medicijnwiel brengt ons in ayni met alle dingen, inclusief ons verleden, ons heden en onze toekomst.

27 juli 2022

Hermetisme - 7 hermetische principes

Het principe van Geest - Het principe van Overeenkomst - Het principe van Trilling - Het principe van Polariteit - Het principe van Ritme - Het principe van Oorzaak en Gevolg - Het principe van Geslacht

19 juli 2022

Complete duisternis - stap in de schoonheid van de duisternis

Complete duisternis bevat meer dan licht dan je zelf denkt. Ontdek zelf de schoonheid van complete duisternis en laat je onderdompelen in een wereld die je verder laat zien dan je je kan inbeelden.

17 juli 2022

De kracht van de drum - Hartslag van de aarde

De kracht van de drum gaat dieper dan je denkt, het werkt ver door tot in je energetisch lichaam. Je lichaam reageert op de beats omdat het zich instinctief de hartslag herinnert van de liefde en veiligheid van je moeder.

23 augustus 2021

Zen verhalen - De zin en wijsheid van zen

Zen verhalen - De wijsheid en de zin van zen. Zen kan ons veel leren over hoe het omgaan met onze gevoelens, gedachten, frustraties, .... de alledaagse dingen des levens. Op deze manier kan zen een bron van inspiratie zijn.

10 juli 2021

Ubuntu - We can only be human together

Ubuntu - In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Afrikaanse filosofie ubuntu. Deze levensleer vindt zijn oorsprong in Zuidelijk Afrika. Mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets dat we hier in het Westen nog weleens vergeten.

6 mei 2021

Kwantum - Zero point field

Kwantum - Kwantumfysica onderzoekt en beschrijft het gedrag van zeer kleine deeltjes, deeltjes die zo klein zijn dat de gewone natuurkunde van Newton niet meer opgaat. Het boeiende mysterie dat meer dan de moeite waard is om te ontdekken.

7 april 2021

Chumpi stenen - Mytiscal from the Andes

Chumpi stenen - Maak kennis met deze toch wel bijzondere magische stenen afkomstig uit de Andes. Deze stenen zijn handgemaakt door de Q'eros gemeenschap en worden met veel liefde en toewijding gemaakt. Er zijn verschillende chumpi stenen, de meest gebruikelijke zijn die van alabaster.

26 maart 2021

Verander je gedachten, verander je wereld

De aard van onze gedachten bepalen de kwaliteit van ons leven, of het nu verdrietige, gelukkige of tevreden gedachten zijn. Blije, optimistische, positieve gedachten, emoties en gevoelens wekken een stroom van energie op in ons systeem waardoor het bloed vrijelijk stroomt en het hart vreugdevol klopt.

15 februari 2021

Luipaard - Be yourself - Even if the leopards could change its spots .... it would not.

Luipaard - The message of the Leopard is to listen to your heart and breathe. Know when it is time to rest and when to stalk and pounce. To move in a mindful way from stillness to action.

3 januari 2021

Energie - Verander je energieveld en je verandert de materie

Energie - If you are waiting, then you are not creating. And if you are not creating, then don't expect anything new. Dr. Joe Dispenza

29 december 2020

Een sleutel tot het universum - Magische code 369

Een sleutel tot het universum 3-6-9 "If you want to find the secrets of the universe think in terms of energy, frequency and vibrations". Nikola Tesla

24 december 2020

Kerstman - Was de kerstman een sjamaan ?

Kerstman - Just remember, the true spirit of Christmas lies in your heart. May the spirit of Christmas fill your heart with love, laughter, friendship, warmth and magic. Christmas is not a time or a season, it's a feeling.

15 december 2020

Ayni - Vandaag voor jou, morgen voor mij

Ayni - Het Quechua-woord voor deze mutualiteit is "ayni", wat betekent "vandaag voor jou, morgen voor mij", wat suggereert dat geven vóór ontvangen komt. "Ayni" is het enige gebod van de Inca-religie dat de Andes kennen en houden tot op de dag van vandaag.

10 december 2020

Chakra's - Reiningen van je chakra's

Chakra's - Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

27 november 2020

Ama Deus - Afkomstig van de Guarani-Indianen vanuit Brazilë

Ama Deus - De eenvoud van Ama Deus siert het systeem, het is een krachtig helingssysteem dat uit 26 eenvoudige symbolen bestaat. Symbolen die gemakkelijk te hanteren zijn. Ama Deus is vrij ongekend en met weinig invloed vanuit het westen, waardoor het nog zuiver en puur is.

23 november 2020

De adelaar en de condor - De profetie van de Inca sjamanen over de terugkeer van Pachakuti.

De adelaar en de condor - De profetieën van de Inca's spreken over PachaKuti. "Pacha" betekent "aarde" en "Kuti" betekent "omkeren, vernieuwing van het leven. De adelaar en de condor zullen weer samen vliegen.

15 november 2020

Droom jouw wereld in wording - Schep het leven dat je voor ogen hebt

Droom jouw wereld in wording - Of je het nu beseft of niet, we dromen allemaal onze wereld in wording. Waar we ons mee bezighouden is niet de slaapdroom die we kennen, maar de wakende droom die we creëren met onze ogen open.

2 november 2020

Adelaar - Het medicijn van de adelaar

Adelaar - De adelaar leert ons om te kijken naar de wereld achter de materie en neemt ons mee op zijn vleugels naar de bergen waar we allemaal maar van durven dromen. De adelaar kijkt vanuit helikopterperspectief en heeft hierdoor het totale overzicht zodat hij waarneemt vanuit de Geest.

21 oktober 2020

Q'eros - Meesters van de levende energie

De q'eros bezitten een schat aan kennis over profetieën, geneeswijzen, rituelen, ceremonies en inwijdingen. Wie is het oude volk dat hun toevlucht zocht hoog in de Andes waar ze de verborgen stad Machu Picchu bouwden en nooit gevonden werden.

19 oktober 2020

Dramadriehoek - De driehoek van dader, redder en slachtoffer

Dramadriehoek - De dramadriehoek is een dynamisch model van sociale interactie en conflict dewelke dagelijks gespeeld wordt. Herken de dramadriehoek zodat je er zelf geen onderdeel (on)bewust van wordt of aan deelneemt.

15 oktober 2020

Munay-Ki - 9 inwijdingen uit de Andes

Munay-Ki - Munay betekent zoveel als "ik hou van jou" met als achterliggende betekenis "wees wie je bent". Het zijn 9 rites afkomstig uit de Andes dewelke ons geschonken werden door de laatste Incasjamanen. Het zijn de voorspellingen van het oude volk.

13 oktober 2020

Kolibrie - Het medicijn van kolibrie

Kolibrie - Kolibrie geeft je inzichten om uit de lineaire tijd te stappen zodat je oneindigheid kan proeven. Door oneindigheid te ervaren wordt je je bewust van het Mysterie dat in je leeft. De kolibrie leert je om te drinken van de nectar van het leven en om je onzichtbaar te maken wanneer nodig.

7 oktober 2020

Smudgen- Wat je nog niet wist over smudgen

Smudgen - Wat je nog niet wist over smudgen - Het woord smudgen verwijst eigenlijk naar de kom of schaal die wordt gebruikt om de heilige planten vast te houden die worden gebruikt in een reinigingsritueel. Het is de ceremoniële verbranding van deze heilige materialen die een locatie, object of persoon zuivert.

30 september 2020

Jaguar - Het medicijn van de jaguar

Jaguar - Jaguar, het dier van de westelijke richting, vertegenwoordigt de geest - het rijk van gedachten en ideeën. Jaguars zijn nieuwsgierig en leergierig - ons katteninstinct leidt ons naar de juiste mensen en situaties (of de verkeerde, als ons katteninstinct gebrekkig is).

22 september 2020

Slang - Het medicijn van de slang

Slang - Historisch gezien vertegenwoordigen slangen vruchtbaarheid of een creatieve levenskracht. Terwijl slangen door vervelling hun huid vervellen, zijn ze symbolen van wedergeboorte, transformatie, onsterfelijkheid en genezing. In het hindoeïsme is Kundalini een opgerolde slang.

19 september 2020

Alfa training - Je ongekende vermogens ontdekken

Alfa training - De kracht van je brein ontdekken. We zijn als mensen tot veel meer in staat dan we denken of zelfs kunnen vermoeden. Ons brein is een gigantisch sterk en prachtig instrument dat tot veel meer in staat is dan waarvoor we het dagelijks gebruiken.

16 september 2020

Je innerlijke kaart - Hoe kijk je naar het leven ?

Je innerlijke kaart - We weten dat het universum de kaart is van de werkelijkheid die we van binnen hebben. Een werkelijkheid die ons laat zien hoe we in het leven staan. Het is best een uitdaging om in contact te komen met onze eigen interne kaart.

1 september 2020

Medicijnwiel - Het medicijnwiel is een oude kaart dewelke ons leven symboliseert.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de traditie van de Andes. Het is een technologie voor het genezen van onze trauma's en wonden uit het verleden, het afstoten van wat ons niet langer dient.

16 augustus 2020

De kracht van je intenties - When you change the way you look at things, the things you look at change.

De kracht van je intenties - Beheers de kunst om te krijgen wat je wilt. Gebruik je verbeeldingskracht en fantasie om je wensen en intenties neer te zetten in de materie. Creëer het leven van jouw dromen.

3 augustus 2020

Sand painting - Wat is een sand painting en hoe gebruik je deze ?

Sand painting - Wat is een sand painting en hoe gebruik je deze ? Een sand painting is een open dialoog die je aangaat met de natuur. Een sand painting (zandschildering) kan een krachtig hulpmiddel zijn voor verandering, genezing of om je persoonlijke spirituele reis te illustreren.

28 juli 2020

Bescherm je energieveld - 10 manieren om je energieveld te beschermen

Bescherm je energieveld - Momenteel leven we in een hectische wereld waarin veel van ons wordt gevraagd. We leven vooral in een snelle wereld, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om dicht bij onszelf te blijven. Het gevaar is dat we soms volledig worden opgezogen in een maatschappij waarin we onszelf verliezen.

13 juli 2020

Sjamanisme & maken van je sjamanendrum - De transformatieve kracht van drummeditatie

Sjamanisme en de kracht van de sjamanendrum - Door ons over te geven aan het vormveranderende ritme van de trommel, laten we onszelf het etherische rijk van diepe verbeelding binnengaan, waar genezende transformatie vrij kan plaatsvinden.

26 juni 2020

Reiki & Seichem - Universele levensenergie

Reiki & Seichem - Reiki is de levensenergie die door alle levende wezens stroomt. Reiki-beoefenaars begrijpen dat iedereen het vermogen heeft om verbinding te maken met zijn eigen helende energie en deze te gebruiken om de energie in zichzelf te versterken en anderen te helpen.

22 juni 2020

Assemblage punt of verzamelpunt - Hoe kijk je naar de wereld

Assemblage punt of verzamelpunt - Alles wat je denkt of voelt hangt af van de positie van je assemblage punt. Dit is waar en hoe informatie bij je binnen stroomt. Het punt is verbonden met jouw levensenergie en hoe je naar de wereld kijkt.

19 juni 2020

Illuminatie - Illuminatie betekent zoveel als verlichting

Illuminatie - De illuminatie is een zeer krachtige sjamanistische techniek waarbij zware energie (woocha) wordt verteert naar meer verfijning (migwich). Deze methode komt van de oude Inca’s uit de Andes.

15 juni 2020

Soul retrieval - Terughalen van een verloren zielsdeel

Soul retrieval - Terughalen van een verloren zielsdeel. Soul loss treedt meestal op bij traumatische gebeurtenissen. Soul retrieval is een manier om onze levenskracht te herstellen en behouden. Door deze techniek krijgen we onze eigen levenskracht terug.

12 juni 2020

Wat is een mindmap en hoe gebruik je deze ?

Wat is een mindmap en hoe gebruik je deze ? Een mindmap is een grafische manier om ideeën en concepten weer te geven. Het is een hulpmiddel voor visueel denken dat helpt bij het structureren van informatie, waardoor u nieuwe ideeën beter kunt analyseren, begrijpen, synthetiseren, herinneren en genereren.

11 juni 2020

Getallen en hun betekenis

Getallen en hun betekenis - Nummers geven de bouwstenen van het leven weer. Alles kan worden teruggebracht tot wiskundige formules en uitdrukkingen. Nummers zijn universeel en ze verschijnen overal.

10 juni 2020

Maken van een despacho

Maken van een despacho - Een despachoceremonie, in zijn fysieke schoonheid, is een reis naar de ziel van de natuur, en met de hulp van de geestenwereld verkennen we de energetische innerlijke werking en symboliek van elk element dat we gebruiken in het despacho.

7 juni 2020

Gebed heilige ruimte en vuurceremonie

Gebed heilige ruimte en vuurceremonie - Het openen van de windrichtingen gaat gepaard met het aanroepen van de krachten zoals slang, jaguar, kolibrie en condor, waardoor er een gewijde ruimte ontstaat.

2 juni 2020

Het effect van de honderdste aap - We kunnen allemaal een verschil maken

Het effect van de honderdste aap - Dit experiment toont aan dat wanneer voldoende mensen zich bewust van worden van iets dit effect heeft op het collectief bewustzijn. We kunnen allemaal een verschil maken, een verschil dat begint bij onszelf.

2 juni 2020

Het nut van meditatie - Een onderschatte levensvoorwaarde

Het nut van meditatie - Meditatie is een middel om de geest te transformeren en tot rust te brengen. Boeddhistische meditatiepraktijken zijn technieken die concentratie, helderheid, emotionele positiviteit en een rustig zien van de ware aard van dingen aanmoedigen en ontwikkelen

1 juni 2020

Inca sjamanisme - Verbinding tussen hemel en aarde

Inca sjamanisme - Inca sjamanen zijn meesters van de levende energie. Zij weten dat alles uit licht en energie bestaat. Alles heeft bezieling en wij kunnen deze bezieling eraan geven door vanuit een open hart naar de wereld te kijken.

29 mei 2020

Masaru Emoto - Water experiment - Het geheime leven van water

Masaru Emoto - Water experiment - Dr. Masaru Emoto (1943 - 2014) was een Japanse onderzoeker die beweerde dat het menselijk bewustzijn een effect heeft op de moleculaire structuur van water. Een van de water experimenten die hij deed, was om verschillende geschreven woorden op water te plaatsen en het effect op waterkristallen op te merken.

28 mei 2020

Krachtige mantra's - Hoe klanken ondersteunen

Krachtige mantra's - Mantra's zijn de instrumenten van de geest. Ze geven je geest iets om op te focussen. Wanneer je de onderstaande 10 krachtige mantra's achter elkaar blijft zingen, maak je de geest overzichtelijker. De geest hoeft aan niets anders te denken dan zich te concentreren op het zingen.

27 mei 2020

Pad van de sjamaan - Luister naar de wetten van de natuur

Pad van de sjamaan -Sjamanistische mystiek Het is misschien wel de oudste spirituele praktijk ter wereld. Een wereld die niet noodzakelijkerwijs gebaseerd is op geloof in een bepaalde god, maar eerder gebaseerd is op animisme, de overtuiging dat alles leeft en een geest heeft.

13 mei 2020

Cherokee legende van de twee wolven - Yin en Yang

Cherokee legende van de twee wolven - De Cherokee legende van de twee wolven vertelt een verhaal over een doorlopend gevecht tussen twee krachten binnenin onszelf. Het is een conflict tussen onze donkere kant (de zwarte wolf) en onze meer verlichte, nobelere kant (de witte wolf).

19 mei 2020

De kracht van OM - The sound of the Universe

De kracht van OM - AUM is het basisgeluid van het universum. Door het te chanten, erkennen we symbolisch en fysiek onze verbinding met de natuur en alle andere levende wezens. Het chanten van OM heeft veel voordelen die niet in woorden kunnen worden uitgelegd, maar alleen kunnen worden gevoeld en fysiek ervaren.

8 mei 2020

Ubuntu - Humanity towards others

Ubuntu - Where is your humanity ? One can not be human without another human We need each other to become human. I'am because we are. My humanity is bound up to yours, for we can only be human together. (Desmond Tutu)

6 mei 2020

Sjamanisme - Oude Heilige Wijsheid

Sjamanisme - Oude Heilige Wijsheid - De natuur, de aarde schreeuwt ons allen om terug in verbinding te gaan met de wereld rond ons. Om te gaan leven vanuit ons hart en vooral om collectief te verbinden met alles wat leeft. Alles heeft bezieling en bestaat uit energie.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x