Stilteweekend - Stilte is een onderschatte levensvoorwaarde

Stilteweekend

Zowel voor de beginner als de gevorderde beoefenaar van stilteweekenden. 

Gedurende het stilteweekend gaan we in volledige stilte waarbij we eventjes ontsnappen aan de rat race van het leven. Op een rustige plek midden in de natuur kan je volledig in de stilte gaan. 

Ervaar zelf de heilzame werking van de stilte en wat het met jou doet. Stilte leert je dat alle antwoorden naar je toe komen wanneer je geest vrij is. Een geest die constant maalt, denkt, verwerkt,.... is niet in staat om antwoorden te ontvangen. Antwoorden komen wanneer de geest in rust is.

Vanuit stilte ontstaat creatie, vanuit stilte ontstaat er rust. Stilte is een onderschatte levensvoorwaarde.

stilteweekend

Waarom een stilteweekend ?

De stilte zal je doen vertragen en naar je diepste kern laten gaan. De stilte maakt dat je meer oog krijgt voor bepaalde zaken, je merkt meer op. Alles gaat trager en er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën. 

Het doel is om een staat van vrede te ontwikkelen dewelke je daarna kan integreren wanneer je terugkeert naar je dagelijks leven. Vrede hebben betekent niet dat je op een plek bent waar er geen lawaai is of geen problemen zijn. Vrede betekent dat je in het midden van al die dingen zit en rustig in je hart blijft. 

Het programma bestaat uit zitmeditatie, loopmeditatie, ontspanningsoefeningen, bewustzijnsoefeningen, wandeling in de natuur,.... 

We starten zaterdagmorgen om 10 uur. Rond 12 uur gaan we in de stilte en vanaf dat moment zoeken we geen contact meer met de anderen en gaan we in stilte. Ik begeleid jullie gedurende de dag door één uur meditatie en daarna is er een pauze van één uur. Gedurende dit uur ben je vrij om te wandelen, of te mediteren, je bent vrij om te doen wat je wilt. 

Dan is er terug een meditatie oa mindfulness, chakra meditatie, wandelmeditatie, enz ... 

stilteweekend

Wanneer blijkt dat er emoties naar boven komen en je behoefte hebt om deze te uiten ben ik altijd beschikbaar tijdens de pauze zodat je deze toch kan uiten indien je voelt dat je het nodig hebt.

Zondagmorgen na het ontbijt maken we een stevige wandeling in natuur tot ongeveer de middag. Na het middageten eindigt de stilte en kan je delen met anderen wat je ervaren hebt. 

Het weekend neemt aanvang op zaterdag 10 uur en duurt tot zondagnamiddag 16 uur ongeveer. 

Bijdrage voor het weekend 195 euro, inclusief maaltijden en overnachting. 
Gronding - Een goede gronding is zoals ademen we kunnen niet zonder

Veel mensen leven momenteel boven de gordel en voelen eigenlijk de onderkant van hun lichaam niet. Ze leven teveel in hun hoofd en vergeten om af te dalen naar hun centrum. Wanneer je in je centrum bent, kan je verbinding maken met de wereld rond jou.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x