Gronding - Een goede gronding is zoals ademen we kunnen niet zonder

Gronding

Wat is de betekenis van een goede gronding ? 

Een goede gronding is stevig in je kracht staan, sterke wortels in de aarde. Zoals een boom of berg wiens wortels heel diep in de aarde gaan zodat je kruin hoog kan gaan zonder dat het effect op je heeft. 

Een goede gronding is de basis van alles, het is je fundament. Denk maar een huis, je fundering daar staat of valt je huis mee. Als je fundament niet stevig is zal de eerste de beste storm je huis omver blazen. Zo is het ook met jou, als je geen goede gronding hebt, heb je niet veel nodig om onderuit te gaan. 

Kijk bij agenda wanneer er een workshop staat gepland. De workshop gaat door te Hechtel-Eksel. 

Wees als een boom, wortels stevig in de grond. 

The greatest oak was once a little nut that held its ground.

gronding
Veel mensen leven momenteel boven de gordel en voelen eigenlijk de onderkant van hun lichaam niet. Ze leven teveel in hun hoofd en vergeten om af te dalen naar hun centrum. Wanneer je in je centrum bent, kan je verbinding maken met de wereld rond jou.

Hooggevoelige mensen, empathische mensen hebben heel dikwijls last van niet-gegrond te zijn. Je kan het ook niet-geaard zijn noemen. Aarding of gronding is eigenlijk hetzelfde. Het betekent tevens verbonden zijn met de aarde. Meestal is ook je eerste chakra geblokkeerd, je eerste chakra is de grondingschakra. Je kan deze chakra bekijken als de chakra van waaruit jouw wortels de aarde in gaan. Als deze chakra geblokkeerd is heb je geen afvoer via je wortels naar de aarde. 

Wanneer je moeilijk nee kan zeggen, kort lontje hebt, snel emotioneel zijn, choatisch zijn, geen verbinding hebben met je lichaam, prikkelbaar, onzekerheid, snel moe zijn, meewaaien met alle winden, .... zijn allemaal tekens van geen al te beste gronding. 

Indien je jezelf hierin herkent, is deze workshop geschikt voor jou.

Leren gronden is geen éénmalige handeling. 

Het is belangrijk om je eigen energie te observeren. Je dient het vermogen te ontwikkelen om de gradaties van gegrond zijn tot niet-gegrond zijn te onderscheiden. Geef jezelf hierin de tijd om te verstillen tot het punt dat jij de gradaties van elkaar kan onderscheiden. 

Wanneer je voeling begint te krijgen van niet-gegrond te zijn, kan je gaan werken aan het volgende punt. Waar dient je energie dan wel te zijn ? In deze cursus gaan je leren werken aan je gronding en ga je op zoek naar jouw centrum. 

Als je hierin slaagt, ga je onvermijdelijk een innerlijk evenwicht vinden waardoor je denken helderder zal worden en je gaat je gelukkiger voelen. 

Een goede gronding is nodig om op een gefocuste manier contact te maken met jezelf en je omgeving. Anders verlies je heel snel grip op de werkelijkheid en wordt je heel gemakkelijk een speelbal van je gevoelens en je emoties.  Op een gecontroleerde manier met je emoties en gevoelens kunnen omgaan is geen luxe, het is noodzakelijk om degelijk te kunnen functioneren.

Wanneer het je gelukt is om je centrum te vinden en je energie daar te bundelen, heb je handvaten nodig om die energie daar ook te houden.

Ook voor mensen die al een goede gronding hebben is deze cursus zeker een aanrader.

Gronden is net zoals ademen, we gaan er pas op letten als er zich een probleem voordoet. 

gronding

Werken aan je gronding

Een goede gronding begint bij alert zijn en zoveel mogelijk in het NU te zijn en blijven. Eigenlijk is er maar één moment en dat is NU. 

In de cursus ga je leren werken aan je gronding en vooral deze te voelen. Je krijgt grondingsoefeningen aangereikt en tips.  Deze oefeningen bestaan uit het leren werken met Ki. Ki, prana, chi,…. of hoe je het noemen wenst. Als je Ki kan voelen en ontwikkelen, versterk je sowieso je gronding en kom je in je kracht. 

Je vitaliteit noemt toe en je zal merken dat je meer vanuit je hart gaat leven ipv je hoofd. 

In de workshop krijg je simpele handvaten aangereikt die je helpen om je gronding te versterken. We gaan ook werken met ademhaling. Als je je ademhaling onder controle hebt, ga je merken dat je dichter bij jezelf blijft en minder je emoties met jou op de loop laten gaan.

Bijdrage voor de workshop is 115 euro. Lunch is voorzien. 


Stilteweekend - Stilte is een onderschatte levensvoorwaarde

Stilte is een onderschatte levensvoorwaarde ! Ervaar zelf de heilzame werking van de stilte en wat het met jou doet. Stilte leert je dat alle antwoorden naar je toe komen wanneer je geest vrij is. Een geest die constant maalt, denkt, verwerkt,.... is niet in staat om antwoorden te ontvangen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x