Basiscursus Sjamanisme België

Basiscursus Sjamanisme

Basiscursus sjamanisme te Hechtel-Eksel

Wat breng je mee : ratel of drum indien je er één hebt, iets om te schrijven, dekentje, sloffen. Bijdrage voor de basiscursus sjamanisme is 95 euro, lunch inbegrepen. Graag vermelden bij inschrijving als je bepaalde voeding niet mag eten. 

De basiscursus sjamanisme gaat door te Hechtel-Eksel, Sint-Lambertusstraat 68b. Het aantal plaatsen zijn beperkt.

Kijk bij agenda voor de data wanneer de eerstvolgende cursus doorgaat.

In de basiscursus sjamanisme leren we de grondbeginselen van sjamanisme aan. Dit is een perfecte springplank naar het diepere sjamanenwerk, zeker wanneer je na de cursus voelt dat er iets in jou is wakker gemaakt. 

Je kan daarna doorstromen naar het medicijnwiel of pampamesayok. Indien je elders al sjamanisme volgde en sjamanisme je niet vreemd is, kan je me dit altijd laten weten, zodat je ook kan deelnemen aan het medicijnwiel of pampamesayok zonder dat je de basiscursus sjamanisme volgt.

Wanneer je de roep van de sjamaan voelt of hoort, nodig ik je zeker uit deel te nemen aan deze basiscursus sjamanisme. 

Het belangrijkste wanneer je met energie werkt is; gronding. Zorg altijd voor stevige roots, het is je fundament. Een huis zonder goede fundering, overleeft geen storm. 

Ik zal je enkele handvaten aanreiken die je later nog kan gebruiken in je dagelijks leven en enkele sjamanistische principes.

basiscursus sjamanisme

We komen allemaal van inheemse volkeren als we ver genoeg teruggaan en het waren allemaal geweldige sjamanen. Het sjamanistisch pad is ons geboorterecht en de voorouder van onze spirituele en religieuze tradities.

In de westerse wereld denken vele van ons bij het horen van het woord sjamanisme aan een gekostumeerd persoon die rond een vuur in het donker, al dansend en zingend, betrokken is bij een mysterieus ritueel. Niets is minder waar, onder dat kostuum zit een vrouw of man met veel vaardigheden en kwaliteiten. 

Sjamanen onderscheiden zich door hun vermogen om visionaire bewustzijnstoestanden te bereiken waarin ze hun gefocuste bewustzijn kunnen omleiden van de alledaagse fysieke realiteit naar de verborgen innerlijke werelden, terwijl ze allemaal erg wakker zijn. Deze bewuste verschuiving van bewustzijn wordt in de westerse wereld sjamanistisch reiswerk genoemd en het is een oude vorm van meditatie die verbetert met oefenen. 

Bij sjamanstisch reiswerk is het de bedoeling om harmonie te vinden in ons lichaam en geest. We richten ons op het innerlijke werk om andere werelden te betreden. Het begint met gerichte aandacht, gerichte focus waarbij je intentie is om op een integere manier te onzichtbare wereld te betreden.

Het is dit buitengewone vermogen om verbinding te maken met de innerlijke wereld van het onzichtbare dat sjamanen onderscheiden van alle andere religieuze beoefenaars. 

Bij sjamanistisch reizen ga je merken dat er 3 werelden zijn; onder-, midden- en bovenwereld. 

In de onderwereld wereld leven onze voorouders en spirits. Deze wereld is heel sterk verbonden met de natuur en heeft een aards gevoel. Meestal betreden sjamanen deze wereld door middel van een boom, tunnel of in door in een vijver te duiken. Hier worden ook onze ideeën en gedachten vastgelegd en ontwikkeld. Je zou kunnen zeggen dat de onderwereld representatief is het collectieve onbewuste. 

De middenwereld lijkt erg op ons aardse vlak. Het is een multidimensionale wereld gevuld met verschillende gedachtenvormen, buitenzintuigelijke waarnemingen en verborgen energieën. Als een sjamaan op zoek is naar een remedie voor een sjamanistische genezingsceremonie, betreden ze de middenwereld op zoek naar antwoorden. Deze wereld wordt ook wel de wakkere wereld genoemd. 

De bovenwereld is het sprekende beeld van de hemel. Dit is waar je gidsen en begeleiders zich bevinden. Je zal merken dat hun begeleiding filosofischer en minder praktisch overkomt dan je begeleiders uit de onderwereld. 

basiscursus sjamanisme

Op het meest basale niveau kan sjamanisme begrepen worden als een verzameling van oude technieken die jou helpen het bewustzijn te doen ontwaken en uitbreiden om de innerlijke wonden van jezelf, je voorouders en de aarde te helen. 

Wanneer de sjamaan iets wenst te veranderen, verfijnt hij zijn waarneming. 

Einstein zei; "je kan een situatie niet oplossen op het niveau waar het ontstaan is". Hiermee bedoelde hij dat om een situatie op te lossen dien je soms de zaken vanuit een ander perspectief te kijken.

Soms is het belangrijk om het gebeurde vanuit andere hoeken te bekijken. We kijken naar de dingen zoals wij denken dat ze zijn, maar niets is minder waar. Niets is wat het lijkt soms. Een situatie die ontstaan is op niveau van slang kan je niet vanuit het slang perspectief oplossen. Hiervoor dien je op zijn minst naar jaguar, kolibrie te gaan of misschien wel de situatie te bekijken vanuit het condor perspectief. 

Sjamanisme is een oude helende traditie en vooral een manier van leven. Het is tevens een manier om verbinding te maken met de natuur en de hele schepping. Het woord sjamaan komt van de Tungus stam in Siberië.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x