Krachtdieren

6 mei 2020

Krachtdieren

Voor totemdieren worden nog vele anderen benamingen gebruikt zoals krachtdieren, diergeesten, totemhelpers, ... 

Ieder krachtdier heeft een eigen medicijn en kracht. Een krachtdier kiest jou en niet andersom. Let erop dat je niet vanuit je ego een krachtdier uitkiest want dit leidt tot niets. Geen enkel dier is beter of slechter dan de ander. Het is beter om het medicijn van de muis goed te beheersen dan te knoeien met het medicijn van de arend. Je gaat het meeste resultaat bereiken met het dier dat jou opzoekt. 

Om te weten welk dier jou heeft gekozen.

Welk dier of vogel heeft jou altijd het meest gefascineerd ? Welk dier zie je het meest als je in de natuur bent ? Tot welk dier voel je je het meest aangetrokken ? Heb je wel eens dromen met dieren ? Ben je gebeten of aangevallen door een dier ? Dit is ook dikwijls een signaal dat je met het medicijn van dit dier aan de slag moet. 

Ook maken we nog onderscheid tussen totem, boodschappers, persoonlijke krachtdieren, beschermers, leraren en genezende dieren.

Totem

Een totem is iets uit de wereld van de natuur dat voor ons een betekenis heeft. Dat kan van alles zijn van een steen, een boom, een landschap, berg of dier zijn. Sommige totems weerspiegelen energieën die soms maar een korte tijd werkzaam zijn. Andere komen bij ons vanaf de geboorte en blijven tot we overgaan. Het zijn symbolen en krachten voor integratie, expressie en transformatie. 

Boodschappers

Boodschappers zijn vaak dieren die in ons leven verschijnen als gids. Ze geven richting in situaties, beslissingen, keuze die we maken in ons leven. Boodschappers zijn vaak maar tijdelijk aanwezig. Je kan om een antwoord en leiding vragen aan je boodschappers als je met een vraag zit. Bestudeer tevens het gedrag en kenmerken van je booschapper om je inzichten te geven.

Persoonlijk krachtdier

Krachtdieren zijn dieren die meestal heel je leven of toch het grootste deel van je leven bij je blijven. Het zijn boodschappers, genezers, beschermers, leraren. Je kan meerdere krachtdieren hebben maar meestal is het maar één. 

Beschermers

Beschermers zijn vaak krachtdieren, ze geven ons kracht en energie zonder dat we het beseffen. Ze kunnen ook verschijnen in dromen om je te waarschuwen voor conflicten. Ze waarschuwen je heel dikwijls om alert te zijn. 

Leraren 

Alle dieren die bij je komen zijn je leraren. Je kan van ieder dier leren maar diegene die regelmatig in je leven verschijnen hebben ons iets speciaals te leren. Ze fungeren ook dikwijls als spirituele gidsen en helpen je om te reizen. 

Genezende dieren

Deze dieren geven ons energie en geven leiding bij het genezen van anderen of jezelf. Veel dieren hebben een unieke weerstand tegen bepaalde ziekten. Sommige dieren zijn ook archetypes zoals vb bij het Inca sjamanisme de slang. De slang legt in één keer haar oude huid en laat zo het verleden los. Ze staat symbool om het oude los te laten en het nieuwe te verwelkomen. Mediteer in tijden van ziekte op de slang en richt je aandacht daarbij op transformatie. Dieren die in tijden van ziekte aan ons verschijnen geven ons aanwijzingen over de manier waarop we het beste onze genezende energieën kunnen richten. 

Verschillende krachtdieren en hun medicijn

Beer staat voor bewustwording van de krachten van het onbewuste. Het beer medicijn kan je leren om diep in jezelf af te dalen en om aan zelfreflectie te doen. Beer staat ook symbool voor het vrouwelijke, vruchtbaarheid en dingen die groeien. 

Alligator (krokodil, Caiman)
Wil je je psychische zintuigen wakker maken ? Voel je de behoefte om gebruik te maken van de eindeloze bron van oude kennis ? De alligator leert je hoe je je kunt afstemmen op je aangeboren vaardigheden. 

Lichtwerkers vertellen ons dat de alligator, krokodil & caiman een nauwe affiniteit hebben met de aardemoeder, omdat deze geest ook degenen onder zijn leiding beschermt. Krokodil laat zich niet gemakkelijk voor de gek houden en brengt een lesje van geduld met zich mee, vooral bij een nieuw begin.

Alligator en krokodil leven beide in twee domeinen: die van de aarde en het water. Ze gebruiken de tussenliggende gebieden (modder) vaak als een manier om zich te verbergen tijdens de jacht. Merk echter op dat deze diergeesten niet alleen voor de lol consumeren - ze eten wanneer nodig, bewegen langzaam en zeker en verspillen niets. Dit geeft deze wezens de extra symbolische waarde van zuinigheid. Het leven biedt ons allerlei 'ziel'-voedsel en we moeten de tijd nemen om het te integreren.

Een van de interessante bepalende kenmerken van alligator en krokodil is dat hun ogen bovenop hun hoofd zitten. Metafysisch impliceert dit het geschenk van zicht - misschien toekomstvoorspellend, helderziendheid, het vermogen om engelengeesten te zien, enz. Dit natuurwonder is de reden waarom het moeilijk is om deze dieren te spotten voordat ze toeslaan. Ze gebruiken hun ogen om te zien zonder zichzelf bloot te stellen aan gevaar.

Alligator en krokodil werken beide met waterkracht, wat onze emoties vertegenwoordigt, vooral die welke we voor de wereld verbergen. Het alligator medicijn werkt eraan om die gevoelens te omarmen en er eerlijk doorheen te werken. Alle mensen hebben een innerlijke bron van wijsheid gecombineerd met het collectieve onbewuste dat ons door dit proces leidt terwijl de krokodilgeest klaarstaat.

Arend (Adelaar)
Heb je echte moed nodig ? Ben je geroepen om boodschappen van het goddelijke over te brengen, maar heb je ondersteuning nodig bij het leren er toegang toe te krijgen ? Arend leert hoe je een verheven perspectief kunt omarmen terwijl je moedig je waarheid spreekt. 

Omdat de arend een van de hoogst vliegende vogels is, wordt hij beschouwd als de leider van alle vliegende wezens; dit verbindt zeker ook arend met het lucht element. Hij regeert ook over het oostelijke deel van de schepping, dat vernieuwing en het lenteseizoen vertegenwoordigt.

Als je een droom hebt, en als je een doel wilt bereiken waardoor je ziel zich “voller” gaat voelen, laat je dan leiden door de zelfverzekerde arend en “weet” dat je doel recht en waar zal zijn.

Van bovenaf symboliseert de arend een bewustzijn van die mysteries die mensen moeilijk te begrijpen vinden. Door arends uitkijkpunt kan hij patronen ontdekken die ons naar meer spirituele kennis leiden. 

Het stijgen van een arend wekt ontzag op. Vanaf zijn plaats in de hemel kan de arend over ons waken als een bewaker, boodschappen van en naar het Goddelijke overbrengen, inzicht inspireren, welzijn manifesteren en ons wijsheid aanbieden. 

Arend laat je merken dat de wind van verandering je kant op komt. Er staat een soort wedergeboorte of vernieuwing op het punt te gebeuren en de arend bereidt je voor op die verandering door je te laten zien hoe je je innerlijke kracht en standvastigheid kunt benutten. Sta rechtop, wikkel moed om je middel en blijf trouw aan jezelf.

Doe een beroep op de arend als krachtdier wanneer je je perspectieven vanuit een hoger standpunt moet verbeteren. Wanneer je worstelt met je werk of relatie, zal de arend je inzichten geven en de mogelijkheid om goede keuzes te maken.

Beer
Heeft u rust en ontspanning nodig of heeft het leven een beetje van zijn zoetheid verloren ? Is het tijd om rechtop te staan en mogelijke bedreigingen zonder angst het hoofd te bieden ?  Beer leert je om op je instinct te vertrouwen en alles wat je pad blokkeert los te laten.

Omdat je de leringen van de beer zoekt, is dit een teken dat je hogere zelf je voorbereidt op een positie van leiderschap - al was het maar in je eigen leven.

Wanneer de beer in je leven ronddwaalt, zijn er verschillende dingen die de beer je misschien probeert te vertellen. Als je bijvoorbeeld een ouder bent, zijn afbeeldingen van een vrouwelijke beer erg krachtig. Uw kinderen hebben mogelijk uw bescherming nodig van een groep, persoon of situatie.

In minder specifieke bewoordingen geeft de beer ons kracht in tijden dat we ons zwak of hulpeloos voelen. Het leven kan een uitdaging zijn en de beer is absoluut klaar voor de taak, ongeacht de bron. Als je je woorden hebt ingeslikt en je visie in gevaar hebt gebracht, is de boodschap van de beer: "Blijf waar."

Soms vraagt de beer ons om een gezaghebbende rol te aanvaarden, niet alleen ons eigen leven sturen maar ook anderen begeleiden. Denk aan de lengte en het gewicht van de beer - het vereist respect; dit is niet het moment om "dood te spelen", maar eerder betrokken en inspirerend.

De beer heeft nauwe banden met de sjamanistische traditie, met name in Noord-Amerika en Siberië. Een ijsbeer wordt specifiek vereerd als een wijze en opvoeder. Vikingen droegen berenhuiden om opkomende hordes bang te maken en de kracht van de beer in de strijd aan te roepen.

Wanneer de beer naast je komt staan, is er de zekerheid van hernieuwde kracht en moed. Welke tegenslag je ook tegenkomt, de beer houdt je stevig vast en houdt je geaard totdat de ontberingen voorbij zijn.

Daarna verdwijnt de beer niet zomaar, maar blijft hij eerder in je bewustzijn, waardoor genezing in lichaam, geest en ziel wordt vergemakkelijkt. Kijk, beren behoren tot de ultieme beschermers. Velen in het dierenrijk geven gewillig hun leven op om hun jongen te beschermen, maar weinigen zijn zo onbevreesd als de beer. Zodra dat soort moed in je ziel wortel schiet, zal het er voor altijd zijn.

De beer kan ook zijn aangekomen op een moment van zelfonderzoek; dit kan een moment zijn waarop je 'grottijd' nodig hebt, zodat je echt naar je hart kunt luisteren in plaats van naar 101 stemmen, die allemaal, hoewel goedbedoeld, lijken te denken dat ze weten wat het beste voor je is. Vind je waarheid.

Bizon (Buffel)
Heeft u hulp nodig bij het bereiken van overvloed ? Ben je een beetje zielskracht kwijt ? Draag je moeilijke lasten ? De bizon leert hoe je persoonlijk bevoegd kunt worden terwijl je jezelf ontlast van onnodige emotionele bagage. 

Harmonisch, zinvol leven is een groot deel van de boodschap van de bizon. Als we dankbaar accepteren, komt voorspoed vanzelf. De mantra van de bizon is om 'je zegeningen te tellen'. De bizon zoekt ook een voortdurende relatie met The Great Spirit en de hele schepping, inclusief zichzelf.

De houding van dankbaarheid opent de weg naar veel meer in het leven dan overvloed. De energie van de bizon brengt ook vreugde, welzijn en gezonde relaties. Open je armen en ontvang deze cadeaus. Je problemen zien er zoveel kleiner uit wanneer je begint te werken met de focus van de bizon op de goede dingen die voor je liggen.

De betekenis en symboliek van de bizon en buffel zijn erg gezinsgericht. Deze enorme wezens beschermen de kinderen en elkaar met gemeenschappelijke toewijding. Wanneer iets die eenheid bedreigt, komt de bizon in actie en kan zeer gevaarlijk zijn tot het herstel van het evenwicht.

Wanneer de bizon in je leven komt is het tijd om je relatie met ‘overvloed’ te bekijken. Misschien luiden de bizon en buffel een tijd van overvloed in. Als je bang bent wanneer zo'n groot dier verschijnt, heb je misschien het klassieke 'bang voor succes'-syndroom. Als de bizon naar het noorden, westen, oosten of zuiden kijkt, biedt de bizon misschien begeleiding welke richting je moet nemen (of waar je vandaan moet gaan) om je overvloed te bereiken.

Het Indiaanse volk vertrouwde op de bizon voor zoveel dagelijkse benodigdheden, waaronder kleding en voedsel. Niets van dit wezen is ooit verloren gegaan, dus bereid je voor op zuinig leven als een middel om langzaam rijkdom te vergaren.

Doe een beroep op de bizon of buffel als je krachtdier wanneer je hulp nodig hebt om moeilijke lasten te dragen. De bizon herinnert je eraan dat zelfzorg in zulke tijden niets minder dan essentieel is. Hierin geeft de bizon je meer kracht om niet alleen de problemen aan te pakken die je accepteert, maar ook om je eigen problemen op te lossen.

Doe een beroep op de bizon voor begeleiding bij het verstandig gebruik van uw energie. Focus op vandaag. Onthoud dat je niet iemand kunt repareren die nog niet klaar is voor die transformatie. Bevestig jezelf en de beste in anderen voor het grootste succes bij het werken met de magie van de bizon. Laat je leiden door zowel geduld als een duidelijk bewustzijn.




Dolfijn
Moet je leren van jezelf te houden ? Ben je vergeten hoe je moet spelen ? Verdrink je in hevige emoties en moet je voor lucht komen ?  De dolfijn leert je over compassie en hoe je door relaties kunt navigeren met behoud van zelfrespect. 

De dolfijn komt naar diegenen die hun stem moeten terugwinnen en communiceren op een effectieve eerlijke manier. Dit wezen begeleidt ook degenen die geen contact hebben met de ritmes en boodschappen van de natuur.

Sommige lichtwerkers zijn van mening dat de dolfijn in feite een hogere intelligentie en instinct heeft dan de mensheid. Er bestaan theorieën dat ze ooit aliens waren. In beide gevallen leert de dolfijn je de les van eigenliefde. De dolfijn als medicijn komt vaak naar mensen die weer contact moeten maken met hun innerlijke kind. Spelen is gezond en lachen geneest.

Terwijl de dolfijn in je leven zwemt, zul je merken dat je hoofd en hart evenwicht zoeken. Dolfijnen zijn erg slimme wezens, maar ze hebben ook een indrukwekkende intuïtieve aanleg. Dit creëert een 'weten' en innerlijke rust zonder persoonlijke kracht te verliezen.

Dolfijnenergie kan je helpen ademen, loslaten en zijn om spiritueel te groeien. Je kunt de wateren van het leven niet zwemmen en echte vreugde omarmen als je armen gevuld zijn met slechte herinneringen en gevoelens uit het verleden. De dolfijn is gekomen om je te helpen die golven te navigeren.

Wanneer je merkt dat je verdrinkt in verdriet en melancholie, reik dan naar de dolfijn als een krachtdier. Dit behendige zoogdier laat je zien hoe je uit de golven springt die je geest bedreigen.

Een andere goede reden om met dolfijnen te werke is voor verbeterde communicatie. De dolfijn weet woorden in evenwicht te brengen met actieve luistervaardigheden en hoe emoties effectief te uiten. Door afgestemd te blijven op de mensen om je heen, vind je de juiste woorden voor een situatie. Vertrouw op de instincten van de dolfijn.



Geit

Hert
Wil je met meer gratie door deze wereld bewegen ? Ben je verhard geworden en wil je meer liefde in je leven dromen ? Beweegt u te langzaam en heeft u hulp nodig om het naar succes te leiden ? Hert leert je hoe je naar de wijsheid van het Hogere Zelf kunt luisteren terwijl het je de gemakkelijkste weg langs de levensreis laat zien.

Over de hele wereld symboliseert hert tederheid getemperd door kracht. Hierdoor kan hert zelfs handelen wanneer obstakels het pad uitdagen. Herten komen ook als speelkameraadje voor ons innerlijke kind en herinneren ons aan onschuldige tijden waarin de kleinste bloem een glimlach en opwinding opleverde.

Hertenmedicijn is sterk verbonden met het hartchakra. Waar ambitie is, is er ook liefde voor inspiratie. Herten, zelfs als ze voor een roofdier rennen, blijven gracieus. Dit betekent dat wanneer hert in je leven optreedt als een leraar hoe je zachtaardig, vastberaden en zeker kunt zijn, zelfs in moeilijke situaties. Onthoud dat een zachtaardige ziel niet hulpeloos is. Hertenwijsheid laat je zien hoe je je grote hoorns kunt gebruiken voor verdediging.

Herten kunnen je ook uitdagen om de veiligheid van je met gras begroeide beddengoed achter te laten voor een frisse horizon. Altijd waakzaam, hert beweegt vaak voor bescherming. Als je met haar meebeweegt, neem dan niet de negatieve patronen mee, maar laat een nieuwe omgeving verschillende perspectieven inspireren. Door dit te doen creëer je de energieën van regeneratie en vernieuwing, zelfs als het gewei van een hert teruggroeit wanneer ze eraf vallen.

Als het hert in je leven komt fungeert ze als een herinnering aan de kracht van liefde en mededogen. Misschien is er een situatie in je leven waarin je apathisch bent geworden of in een negatief daglicht staat. De uitdaging hier is niet om je te wentelen in die ongezonde gevoelens. Het is tijd om het hert je te laten helpen los te laten en vriendelijkheid te omarmen.

Hertengeest leert ons ook dat vrede een krachtige genezer is. Als je je ego opzij zet en jezelf een mijl in het bos van een ander laat lopen, valt een groot deel van je woede natuurlijk van belaste schouders af. Op uw beurt kunt u mogelijk een relatie of een situatie die lang verloren is gegaan, werkelijk herstellen.

Net zoals herten altijd alert zijn in het bos, zorg er dan voor dat je aandachtig en ijverig bewust blijft van de mogelijkheden om de kloof of gaten te overbruggen.
Zoek herten op als een krachtdier als je niet snel en vredig door een situatie kunt navigeren. Herten zullen je helpen om de tekenen van waar je kan lopen.

Hertengeest is ook een uitstekend krachtdier als je helderziende kunsten leert of andere paranormale gaven beoefent. Hert helpt je om je af te stemmen op het hogere zelf en de astrale bewoners om belangrijke berichten te ontvangen, vaak over veranderingen in je leven.




Kameleon
Heeft u moeite om erbij te horen ? Beslissen of je al dan niet onopvallend wilt blijven ?  De kameleon leert je het aanpassingsgemak in elke situatie. 

Eén van de geweldige lessen in het vermogen van de kameleon is om zich aan de omgeving aan te passen. We hoeven niet altijd op te vallen om een verschil te maken. Enkele van de meest verbazingwekkende mensen zijn degenen die achter de lijn werken zonder flits of bekendheid. Als we ervoor kiezen om daaruit te stappen, kunnen we elke gewenste kleur kiezen om onze waarheid te uiten. Wat nog belangrijker is, de kameleon lijkt precies te weten wanneer het het beste is om te verbergen of te schijnen door te vertrouwen op een natuurlijk instinct.

De ogen van de kameleon verschillen van veel andere wezens. Het kan één oog tegelijkertijd onafhankelijk bewegen. Hun unieke visuele vaardigheden komen hen goed van pas bij het jagen. Het enige wat ze hoeven te doen is kijken en wachten op de juiste gelegenheid. In de menselijke wereld vertegenwoordigt dit visie, perceptie en helderziendheid.

De kameleon hoeft zich niet te haasten. Ze vinden liever het juiste moment, de beste kans, en laten dan verandering plaatsvinden. Deze objectieve houding helpt hen goed om zich aan te passen aan bijna elke situatie die hun omgeving hen biedt. Flexibiliteit is de spreekwoordelijke middelste naam van de kameleon.

De langzame, gestage aanpak van de kameleon betekent dat hij verstandig zijn energie bespaart. Er is geen stress over wanneer de gelegenheid zal roepen, maar eerder het besef dat het zal roepen. We gebruiken vaak uitdrukkingen als 'de natuur biedt' of 'het universum biedt'. Die visie is er een die de kameleon leeft en het ritme van het leven van moment tot moment respecteert.

Op het eerste gezicht lijkt de kameleon op een kleine draak, en de wijsheid die deze Geest tentoonspreidt, heeft een vergelijkbare kracht en historisch belang. Sleutelwoorden die verband houden met opmerkelijke eigenschappen en kenmerken van kameleon zijn onder meer energiegevoeligheid, behoud, transformatie, persoonlijke kracht en keuzes, emotionele controle, vormverandering, veiligheid, overleving en objectiviteit.



Kolibrie
Heeft u al lang tijd voor uzelf nodig ? Wordt het tijd dat je de wereld vanuit een nieuw perspectief bekijkt ? De kolibrie leert je hoe je alle zegeningen in je leven kunt vieren en laat je tegelijkertijd zien hoe je je hart en geest kunt openen.

Wanneer de kolibrie in je oor begint te fluisteren, herinnert ze je eraan te genieten van de zoete, eenvoudige genoegens in het leven. Je bent al lang niet meer klaar voor wat 'ik-tijd' om dingen te doen die een glimlach op je gezicht toveren. Wanneer de kolibrie je begeleidt, begint je emotionele leven tot bloei te komen. Geniet van de nectar van je familietuin en vier het met overgave. Als je om de een of andere reden je hart hebt afgesloten, verzekert de kolibrie je dat het tijd is om weer uit te reiken.

Het medicijn van de kolibrie ondersteunt op unieke wijze onze wensen en dromen. Mensen stellen vaak speciale doelen aan de zijlijn van het leven wanneer andere druk ontstaat. De boodschap is dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen en manieren te verkennen om een nieuwe realiteit te creëren. Je hebt zoveel potentieel.

Als je gezegend bent met de kolibrie, is aanpassingsvermogen je tweede naam. De kolibrie wil het beste in iedereen zien en zoekt serieus om dat ene juweel te vinden om op te focussen. Dit is een zegen, maar mensen kunnen profiteren van dat verlangen. Gebruik je energie op een verstandige manier. 

Roep de kolibrie aan als je snel en soepel door een situatie moet gaan. Wees niet bang voor omwegen. Een ander kenmerk dat de kolibrie als krachtdier biedt, is flexibiliteit. Wees niet zo standvastig in je gedachten dat je iets buiten de doos mist.

Naarmate je een relatie met dit geestdier ontwikkelt, zul je merken dat je emotionele bewustzijn heel scherp wordt. Dit kan bij anderen overkomen als humeurigheid, maar het maakt deel uit van het aanpassingsvermogen van dit wezen. Je bent voorbereid op verandering.

Voor indianen en afhankelijk van de stam worden kolibries met alles geassocieerd, van tabak tot de zon. Ze worden gezien als regen- en windmolens, genezers, en ze zijn vaak verbonden met voorouderlijke connecties. De Maya's associeerden de vogel met zonne-energie of de mannelijke zon terwijl hij de gunst van de vrouwelijke maan probeert te winnen. Sommige overleveringen suggereren zelfs dat veren van andere vogels werden gebruikt om kolibries te maken.

De Maya's associeerden de kolibrie ook met communicatie met de geest, in de overtuiging dat de scherpe snavel van de vogel een gat in de mond van een koning kon doorboren tot het punt waarop bloed werd afgenomen; dat goddelijke bloed werd op heilige rollen gelegd en later verbrand, zodat berichten van de voorouders van de koning uit de rook konden opstijgen. Een soortgelijk geloof werd aangehouden onder de Chayma-stam, waar kolibries met grote zorg werden behandeld omdat ze de dode voorouders van het volk waren.





Kraai

Kikker 
Wanneer de kikker verschijnt, is het tijd om je eigen lied te zingen. Heb je hulp nodig bij het uitdragen van de waarheid, dan kan de kikker je helpen. De kikker leert je om je stem met trots te omarmen en je te helpen in een bepaalde situatie te springen zodat je gehoord wordt. 

De kikker brengt ons in diep contact met onze emoties, perspectieven en ons vermogen om negativiteit uit ons leven te verwijderen. De kikker kan een giftige omgeving niet verdragen en daagt je uit om die emoties los te laten zoals woede, haat, bitterheid, enz ...die je tegenhouden. 

De kikker is tevens een totem van metamorfose. Hij symboliseert het tot ontwikkeling komen van de eigen inherente scheppingskracht. Hij verandert van een eitje in een kikkervisje in een kikker. Eénmaal kikker geworden, blijft hij dicht bij het water, hij blijft altijd in contact met zijn scheppingskracht. 

Vanuit een sjamanistisch perspectief wandelt de kikker tussen twee werelden - water en aarde. Als overwegend nachtdier heeft de kikker sterke banden met de maan. De liedjes van dit wezen brengen de regen binnen en werken zijn speciale magie. Het is een vreugdevolle viering van het voeden, reinigen en vernieuwen van de aarde. Laat de kikker je helpen je lied te vinden.

Wanneer de kikker verschijnt als een Geestdier, komt hij ons herinneren aan onze verbinding met de aarde en de seizoenen. Je zult merken dat je door een tijd van groei en transformatie gaat, begeleid wordt door het verleidelijke lied van de kikker.

Een andere reden kan zijn om je financiën in het oog te houden. Als je in de problemen zit, lijkt de kikker de portemonnee-touwtjes los te maken en een beetje welkomsgeluk te brengen terwijl het langs je pad springt.

De symboliek voor dit idee komt voort uit de gelijkenis van het kikkervisje met een mannelijk sperma. Sperma is de 'meststof' die helpt om leven tot stand te brengen - vandaar dat alle soorten overvloed worden erkend voor de symbolische betekenis van de kikker.


Roep de kikker aan als je communicatie nodig hebt, met name het kunnen uiten van intense emoties en het duidelijk te laten begrijpen door anderen.





Lama

Paard staat voor nieuwe reizen, kracht, telepathie. Het paard staat symbool voor het astraal reizen naar andere werelden en dimensies. Paarden kunnen zeer goed communiceren met elkaar en met mensen. Ze zijn heel gevoelig voor het oppikken van emoties en het lezen van lichaamstaal. Ze zijn een spiegel voor hun africhters en berijders. Een paard kan je heel goed laten zien hoe je in het leven staat. Ze beschikken over paranormale vermogens en voelen wanneer er gevaar is. 

Schildpad
Voel je alleen een gevoel van bevestiging als je 'gek bezig' bent ? Staat uw wereld op zijn kop en heeft u hulp nodig om de zaken goed te maken ? Wordt u gemakkelijk van uw ware pad afgewend ? De schildpad leert je hoe je effectief en vaardig kunt werken. 

De schildpad verhuist naar een innerlijke drummer die geen haast heeft. Ze lijkt geen zorgen te hebben en ploetert voort in haar eigen tempo. Als een schildpad een mantra had, zou het 'één zijn van 'een kleine stap tegelijk'. Dit Geestdier leeft echt in het moment. Dit is een krachtige les voor mensen die met ongezonde snelheden rondrennen en vaak het mystieke juweel missen dat zich hier en nu voor hen bevindt.

Het grootste geschenk van de schildpad aan ons is het leren vertragen en ruiken van de rozen (letterlijk en figuurlijk). Omdat het een waterdier is, komt een deel van de symboliek en betekenis van de schildpad voort uit die elementaire invloed. Het is uit het water dat de schildpad haar attributen van inzicht verkrijgt waardoor we onze diepere emoties kunnen begrijpen en uitdrukken.

Wanneer de schildpad naar je toe komt, draagt zij de boodschap om trouw te blijven aan je pad en vrede te hebben met je keuzes. Dit kan ook een teken zijn dat u te veel gewicht op uw schouders draagt. Je kunt niets repareren als je overweldigd bent. Leg negatieve dingen neer die je tegenhouden, ga in je schulp en mediteer. Ga aan de slag, omarm je emotionele kracht en herwin je rust.

Ook kan de schildpad verschijnen in tijden waarin het lijkt alsof je wereld op zijn kop staat.

Velen geloven ten onrechte dat schildpadden zichzelf niet kunnen rechtzetten wanneer ze op hun rug worden omgedraaid. Maar dit klopt niet altijd. Schildpadden hebben een sterke nek en kunnen zichzelf omdraaien. Hierin kan de schildpad naar je toe komen als herinnering om je eigen hoofd te gebruiken. Je bent krachtig genoeg om jezelf recht te zetten, zelfs als anderen niet geloven dat je het kunt.

De schildpad helpt je transformatie naar een volledig geactualiseerd spiritueel wezen dat op het aardse vlak leeft, maar onthoud dat blijvende, kwaliteitsvolle veranderingen niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Schildpad is een uitstekende keuze om contact te maken met de godin en met je innerlijke kind. Bouw een tentfort als je schelp en breng kleurpotloden mee voor wanneer die energie begint te stromen.

Leraren van Indiaanse wijsheid vertellen ons dat de schildpad de vredestichter is en het heilige vrouwelijke vertegenwoordigt. In deze traditie respecteren stammen schildpadden omdat ze in harmonie leven met de aarde. Folklore vertelt ons dat het schildpad was die de mensheid redde van een grote vloed door ze op hun rug te dragen. Het verhaal gaat verder met te zeggen dat als de mensheid of de aarde ooit in ernstige problemen komen, de schildpad ze zal redden en opnieuw zal beschermen. Het schildpadmedicijn herinnert ons er echter aan dat we ook voorzichtig in deze wereld moeten wandelen en ons de heiligheid ervan moeten herinneren. We kunnen ons niet scheiden van Moeder en hoe we de planeet beïnvloeden net zo min als de schildpad haar schaal kan losmaken. Omdat de buik van de schildpad 13 secties heeft, brengt het Native American gebruik dit wezen in lijn met de mysterieuze volle maan die 13 keer per jaar verschijnt.

Slang
Vind je het moeilijk om je te concentreren op vooruitgang ? Ben je op zoek naar een verbinding met oude, esoterische wijsheid ? Heeft u hulp nodig om geaard te blijven ? Slang leert je hoe je in contact kunt komen met de aardmoeder en de dingen opnieuw kunt zien. 

Het idee dat de slang in je leven glijdt, lijkt in eerste instantie misschien niet aantrekkelijk. Veel mensen hebben een afkeer of angst voor slangen. Desalniettemin beschouwden de Ouden over de hele wereld de slang als een symbool van leven, verandering en een lang leven. Het is niet ongebruikelijk dat mensen op zoek gaan naar symboliek en betekenis van slangen wanneer je je leven moet helen of transformeren op een manier die de algehele kwaliteit van leven verbetert.

Omdat de slang over de grond beweegt, verbinden velen dit wezen met de meest primaire energie van de aarde en de scheppingskracht zelf. Bovendien herinnert het aspect van de slang aan het aarde-element ons eraan om een voet op de grond te houden, zelfs bij het verkennen van spirituele bezigheden.

De slang spreekt veel over oude, achterhaalde manieren van denken en leven die je tegenhouden totdat je klaar bent om vrijgelaten te worden. Als je dat eenmaal doet, kan het metamorfoseproces van de slang van binnen en van buiten beginnen. De enige waarschuwing is dat de manier waarop je je tijd en energie gebruikt tijdens deze reis van belang is. Pas jezelf toe op nobele ambities die zorgen voor balans en substantie, en trillingsfrequenties in je aura verhogen.

Slang is ook een gids voor spirituele vernieuwing. Als je overweegt een nieuwe weg in te slaan, maar aarzelt, ondersteunt slang je inspanningen. De slang kan ook waarschuwen voor te snel naar iets gaan dat misschien niet geschikt is voor jou. Langzaam bewegen. In de natuur is de tong van de slang een van de meest ontwikkelde zintuigen. Het verzamelt snel veel informatie, zodat ze geen gevaar loopt. Laat dat verfijnde gevoel van "geur" je naar de beste keuze leiden.

Wanneer de slang verschijnt is het tijd om illusies, ongezonde overtuigingen en onredelijke verwachtingen te verwerpen, of ze nu emotioneel, fysiek of spiritueel zijn. De enige weg naar heelheid is door in waarheid te wandelen en elk moment ten volle te beleven.

Verschillende culturen, waaronder Keltische, Indiase en oude Grieken, voelden dat de slang seksualiteit belichaamde. Het is dan ook niet verrassend dat de slang je komt helpen als je worstelt met je passies en genoegens, en ze verstandig ervaart, zonder schuldgevoel.

De slang opent chakra's, met name de basischakra, zodat je heilige sensualiteit in lichaam en geest kunt begrijpen en omarmen. Dit pad naar energetische opening wordt een "Kundalini Awakening" genoemd.

Een van de krachtigste lessen van de slang is die van de cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Merk op dat dit misschien niet letterlijk is (situaties, relaties etc. hebben deze elementen). Ongeacht de omstandigheid, laat de slang je door dit mysterie leiden. Houd een dagboek bij van uw reis naar transformatie.

De slang laat in één keer haar huid los en maakt een nieuwe waarbij ze als boodschap geeft dat je in één keer je verleden kan losschudden. 




Tijger

Uil
Af en toe hebben we allemaal hulp nodig om de moed op te roepen om de waarheid te zien. Moet u ontdekken wat er werkelijk wordt gezegd ? De uil leert je hoe je de kracht kunt benutten die nodig is om je ogen te openen en in de schaduw te kijken. 

Als je op zoek gaat naar de uil, is dit een manier om je Hogere Zelf te bereiken en de dingen echt vanuit een spiritueel perspectief te zien. Met dit verfrissende uitkijkpunt kun je deuren openen naar andere rijken en verbinding maken met de deva's, voorouders, engelen en het goddelijke. Uil heeft een sterke band met het element lucht. Reis met de uil naar de hemel en zweef door de zalen van de Akasha-archieven. Uil zal je dingen laten zien die anders voor jou verborgen zouden kunnen blijven, dus sta open om dingen op een geheel nieuwe manier te zien.

De uil kan je niet bedriegen, daarom herinnert de uil ons eraan trouw te blijven aan onszelf, onze stem en onze visie. Uil tolereert geen illusie of geheimen. Als er skeletten in de kast zitten, kun je erop vertrouwen dat de uil ze zal vinden en zal beginnen met het schoonmaken van het huis.

Over het algemeen is de uil een symbool van het kunnen navigeren door elke duisternis in ons leven. De uil brengt helderheid en heeft een sterke verbinding met de mystieke wereld.

Wanneer de uil zijn weg naar je leven binnenvliegt, heb je de kans om veel opmerkzamer te worden. Neem plaats op die boomtak en kijk toe. Je zult er versteld van staan hoeveel leven er voorbij gaat als je niet zo veel rondrent. Je zal zelfs veel belangrijke details opmerken die je voorheen ontgaan waren. De wereld is gevuld met lagen van symboliek en betekenis en de uil geeft je 'nieuwe' ogen om die te zien.

Uilen eren ons niet alleen met het vermogen van "Second Sight". Deze majestueuze vogels hebben een perfecte stereo. Hun oren zijn niet symmetrisch omdat de ene hoger is dan de andere, hierdoor kan geluid afzonderlijk in het individuele oor worden gehoord.

De uil kan je helpen om te horen wat er echt wordt gezegd, ondanks de woorden en emoties die van de boodschapper komen.

Inheemse Amerikanen noemen de uil een nachtarend vanwege zijn scherpe visie. Ze beschouwen de uil als een goochelaar die stil en fel is en die de naderende dood voorspelt.
De uil is een voorbode van de waarheid, vooral voor zichzelf, en een wezen dat magie op zijn vleugels brengt.







Valk
Heb je moeite met concentreren ? Wil je anderen leiden ? De valk leert hoe je helderheid van geest kunt bereiken en laat je tegelijkertijd zien hoe je je wijsheid kunt delen bij het begeleiden van anderen. 

Valk stelt je de vraag: wat is je passie? Handel je intelligent op die passie ? Het nastreven van doelstellingen komt vanzelf bij de valk, maar niet zonder dat er een tactisch plan is opgesteld.

Andere kenmerken die aan de valk worden toegeschreven, zijn onder meer energie, vooruitziendheid, ambitie, moed, wilskracht, transformatie, visie, mentale scherpte, vrijheid, controle, magische aanleg en een heldere levenskracht.

Wanneer de valk verschijnt in je leven, is een kans niet ver achter. De boodschap is om te beginnen met plannen en vooruit te denken. Uiteindelijk wordt je opgeroepen om te handelen, maar niet zonder een goede strategie. De valk maakt je bewust van je eigen potentieel. De meeste persoonlijke prestaties komen wanneer we de spreekwoordelijke levensinstrumenten herkennen die we in onze doos hebben. Het toepassen van die tools en het behouden van focus zorgt voor een enorm succes.

De valk kan ook de boodschap van aandacht dragen; als je te dicht bij een situatie bent, doe een stap terug en ga naar boven. Vanaf hier brengt de situatie of omgeving die je omringt aanwijzingen - het vergroten van uw perceptie en het ondersteunen van doelgerichtheid.

Als je geboren bent met een valk als totem, heb je een van nature een scherpe geest die veel van je collega's een stap voor kan zijn. Deze aanleg balanceert mooi met schijnbaar oneindig geduld, zodat elke gelegenheid de juiste aandacht krijgt. De intensiteit van je focus betekent dat je soms privacy nodig hebt, waarbij je echt kunt nadenken over timing en strategie.

Inheemse Amerikanen in de regio Mississippi hadden een cultuur opgebouwd rond oorlogvoering en eerbied voor de zon. De valk behoort tot hun symbolen en is een van de krachtigste vogel spirits in hun geloofssysteem. De valk en andere krachtige vogels regeerden ooit over de mensen op aarde; het is precies om deze reden dat veel van de oorlogsinstrumenten de symbolen van een valk droegen.

Een valk die in je dromen verschijnt, draagt de boodschap van opmerkzaamheid. Dit is het moment om de spreekwoordelijke prijs in de gaten te houden.

De valk kan ook vrijheid en bevrijding vertegenwoordigen. Wat weerhoudt je ervan om je ware zelf te claimen ? Laat je beperkingen los zodat je met succes aan dat langetermijndoel kunt gaan werken. Blijf tijdens dit hele proces standvastig tegen nee-zeggers, wetende dat de valk de beloningen voor uw inspanningen voorspelt.







Vleermuis

Vlinder

Vos

Walvis

Wolf





29 december 2023

Inca sjamanisme - De weg van het hart

Het hart van het inca sjamanisme ligt in Peru, de Andes, Machu Picchu waar deze mensen jarenlang hun traditie mondeling hebben doorgegeven van generatie op generatie. Hoog in de Andes bouwden zij de verborgen stad waar ze nooit zijn gevonden. Wanneer het ijs op de bergen is beginnen smelten wisten zij dat het tijd was om terug af te dalen en hun traditie te delen met heel de wereld.

8 juni 2023

Onze voorouders - Stemmen van de oude wijzen

Onze voorouders wisten al lang van het bestaan van het kwantumveld waar zij mee communiceerden om anders te kijken naar hun lotsbestemming. Je toekomst wordt bepaald door je verleden, zij wisten dat om verandering te brengen ze met de non-lineaire tijd moesten werken.

7 juni 2023

Jaguar als krachtdier - Moed en kracht

Jaguar als krachtdier is een uitnodiging om je eigen krachten te ontdekken die in ieder van ons zit. Om moedig en zonder angst te leven. Het is een eer wanneer jaguar je leven komt binnengewandeld.

6 juni 2023

Medicine wheel

23 mei 2023

Zelfliefde - Hoe begin je eraan ?

Jij bent alle liefde die je nodig hebt. Wees vandaag lief voor jezelf. Ik dacht ik herinner je er eventjes aan.

23 mei 2023

Visionaire duisternis - Jij en alles wat in jou zit en het oneindige onbekende

Duisternis is niet de afwezigheid van licht, het is de afwezigheid van visie. De duisternis is waar de magie plaatsvindt, het is waar transformatie plaatsvindt, waar we onze angsten onder ogen zien en waar we onze kracht vinden.” – Catherine McNulty

17 mei 2023

Duisternis retraite - Er is licht in de duisternis

Lees mijn persoonlijk verhaal over hoe de duisternis retraite mijn leven compleet veranderde op een positieve manier. The cave you fear to enter holds the treasure you seek.

4 april 2023

Sjamanisme - shamanka

Sjamanisme is een manier van werken met ' het zelf' , met de elementen waaruit we allemaal zijn opgebouwd – dwars door de barrières van religie, ras en cultuur heen. Wat je overtuiging ook is, het sjamanisme reikt verder dan het punt waarop we allemaal één zijn.

23 maart 2023

Pampamesayok - Pad van het hart

De oude heilige wijsheid dewelke ons liefdevol werd geschonken door de rechtstreekse afstammelingen van de Inca's uit Peru. Een wijsheid die zij generaties lang mondeling hebben overgedragen aan de volgende generatie zodat deze wijsheden zouden blijven bestaan.

4 januari 2023

Gronding - Het belang van een goede aarding

Een goede gronding is de basis van alles. Het is net zoals ademen, we kunnen niet zonder. Hoe steviger je basis, hoe steviger je zelf in het leven staat en hoe beter je je voelt.

22 december 2022

Sjamanendrum bouwen - Hartslag van Moeder Aarde

Bouw je eigen sjamanendrum en leg je hart en ziel, het verlengde van jezelf in de drum. De drum is verbonden met de hartslag van Moeder aarde. Het proces van de drum is een geboorte van een zaadje dat in jou leeft.

6 december 2022

Verandering - Joe Dispenza

Dezelfde gedachten leiden tot dezelfde keuzes, dezelfde keuzes brengen dezelfde handelingen, dezelfde handelingen brengen dezelfde uitkomsten, dezelfde uitkomsten brengen dezelfde emoties, dezelfde emoties brengen je bij dezelfde gedachten.

15 november 2022

Waarom is verandering zo moeilijk ?

Gedachten zijn elektromagnetisch, gevoelens zijn magnetisch. Wanneer deze samenwerken kan er verandering tot stand komen. Je krijgt niet wat je wilt, maar wat je uitstraalt. Eens je dit begrijpt kan je dit eigen maken tot een 2de natuur.

14 september 2022

Hert - Hert als krachtdier

Hert leert je hoe je naar de wijsheid van het Hogere Zelf kunt luisteren en laat je tegelijkertijd het gemakkelijkste pad op de reis van het leven zien.

7 september 2022

Zweethut - De legende van de zweethut

Lang geleden, in de dagen van de Animal People, was Sweat Lodge een man. Hij voorzag de komst van mensen, de echte bewoners van de aarde. Dus riep hij op een dag alle dierenmensen bij elkaar om ze allemaal een naam te geven en hem zijn taken te vertellen. In de raad stond de Sweat Lodge op en hield een toespraak:

30 augustus 2022

Silva methode - "Moge de rest van je leven het beste van je leven zijn" José Silva

Ontdek de kracht van verbeelding en hoe je deze kan inzetten voor je persoonlijke groei op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak. Je brein is een heel krachtig instrument met een grote mentale veerkracht.

4 augustus 2022

Het verhaal van de kolibrie - Hoe we allemaal ons deel kunnen doen

Het verhaal van de kolibrie is een mooie metafoor over hoe we allemaal ons deel kunnen doen voor de planeet. Vele kleine beetjes maken één groot geheel.

3 augustus 2022

Shamanic darkness retreat - In dialoog met je ziel

Wanneer externe prikkels wegvallen kom je in dialoog met je diepste kern, je visie wordt scherper en helder. Tell me who you are ? Tell me why you are here ? In deep dialogue with your soul.

2 augustus 2022

Inca medicijnwiel - Het Inca-medicijnwiel is een spirituele en perceptuele reis door de vier richtingen

Het Inca medicijnwiel eert de lichtgevende, spirituele dimensie van de hele schepping, evenals de tijdloosheid die oude voorouders verbindt met ons eigen leven hier en nu. Het medicijnwiel brengt ons in ayni met alle dingen, inclusief ons verleden, ons heden en onze toekomst.

27 juli 2022

Hermetisme - 7 hermetische principes

Het principe van Geest - Het principe van Overeenkomst - Het principe van Trilling - Het principe van Polariteit - Het principe van Ritme - Het principe van Oorzaak en Gevolg - Het principe van Geslacht

19 juli 2022

Complete duisternis - stap in de schoonheid van de duisternis

Complete duisternis bevat meer dan licht dan je zelf denkt. Ontdek zelf de schoonheid van complete duisternis en laat je onderdompelen in een wereld die je verder laat zien dan je je kan inbeelden.

17 juli 2022

De kracht van de drum - Hartslag van de aarde

De kracht van de drum gaat dieper dan je denkt, het werkt ver door tot in je energetisch lichaam. Je lichaam reageert op de beats omdat het zich instinctief de hartslag herinnert van de liefde en veiligheid van je moeder.

23 augustus 2021

Zen verhalen - De zin en wijsheid van zen

Zen verhalen - De wijsheid en de zin van zen. Zen kan ons veel leren over hoe het omgaan met onze gevoelens, gedachten, frustraties, .... de alledaagse dingen des levens. Op deze manier kan zen een bron van inspiratie zijn.

10 juli 2021

Ubuntu - We can only be human together

Ubuntu - In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Afrikaanse filosofie ubuntu. Deze levensleer vindt zijn oorsprong in Zuidelijk Afrika. Mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets dat we hier in het Westen nog weleens vergeten.

6 mei 2021

Kwantum - Zero point field

Kwantum - Kwantumfysica onderzoekt en beschrijft het gedrag van zeer kleine deeltjes, deeltjes die zo klein zijn dat de gewone natuurkunde van Newton niet meer opgaat. Het boeiende mysterie dat meer dan de moeite waard is om te ontdekken.

7 april 2021

Chumpi stenen - Mytiscal from the Andes

Chumpi stenen - Maak kennis met deze toch wel bijzondere magische stenen afkomstig uit de Andes. Deze stenen zijn handgemaakt door de Q'eros gemeenschap en worden met veel liefde en toewijding gemaakt. Er zijn verschillende chumpi stenen, de meest gebruikelijke zijn die van alabaster.

26 maart 2021

Verander je gedachten, verander je wereld

De aard van onze gedachten bepalen de kwaliteit van ons leven, of het nu verdrietige, gelukkige of tevreden gedachten zijn. Blije, optimistische, positieve gedachten, emoties en gevoelens wekken een stroom van energie op in ons systeem waardoor het bloed vrijelijk stroomt en het hart vreugdevol klopt.

15 februari 2021

Luipaard - Be yourself - Even if the leopards could change its spots .... it would not.

Luipaard - The message of the Leopard is to listen to your heart and breathe. Know when it is time to rest and when to stalk and pounce. To move in a mindful way from stillness to action.

3 januari 2021

Energie - Verander je energieveld en je verandert de materie

Energie - If you are waiting, then you are not creating. And if you are not creating, then don't expect anything new. Dr. Joe Dispenza

29 december 2020

Een sleutel tot het universum - Magische code 369

Een sleutel tot het universum 3-6-9 "If you want to find the secrets of the universe think in terms of energy, frequency and vibrations". Nikola Tesla

24 december 2020

Kerstman - Was de kerstman een sjamaan ?

Kerstman - Just remember, the true spirit of Christmas lies in your heart. May the spirit of Christmas fill your heart with love, laughter, friendship, warmth and magic. Christmas is not a time or a season, it's a feeling.

15 december 2020

Ayni - Vandaag voor jou, morgen voor mij

Ayni - Het Quechua-woord voor deze mutualiteit is "ayni", wat betekent "vandaag voor jou, morgen voor mij", wat suggereert dat geven vóór ontvangen komt. "Ayni" is het enige gebod van de Inca-religie dat de Andes kennen en houden tot op de dag van vandaag.

10 december 2020

Chakra's - Reiningen van je chakra's

Chakra's - Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

27 november 2020

Ama Deus - Afkomstig van de Guarani-Indianen vanuit Brazilë

Ama Deus - De eenvoud van Ama Deus siert het systeem, het is een krachtig helingssysteem dat uit 26 eenvoudige symbolen bestaat. Symbolen die gemakkelijk te hanteren zijn. Ama Deus is vrij ongekend en met weinig invloed vanuit het westen, waardoor het nog zuiver en puur is.

23 november 2020

De adelaar en de condor - De profetie van de Inca sjamanen over de terugkeer van Pachakuti.

De adelaar en de condor - De profetieën van de Inca's spreken over PachaKuti. "Pacha" betekent "aarde" en "Kuti" betekent "omkeren, vernieuwing van het leven. De adelaar en de condor zullen weer samen vliegen.

15 november 2020

Droom jouw wereld in wording - Schep het leven dat je voor ogen hebt

Droom jouw wereld in wording - Of je het nu beseft of niet, we dromen allemaal onze wereld in wording. Waar we ons mee bezighouden is niet de slaapdroom die we kennen, maar de wakende droom die we creëren met onze ogen open.

2 november 2020

Adelaar - Het medicijn van de adelaar

Adelaar - De adelaar leert ons om te kijken naar de wereld achter de materie en neemt ons mee op zijn vleugels naar de bergen waar we allemaal maar van durven dromen. De adelaar kijkt vanuit helikopterperspectief en heeft hierdoor het totale overzicht zodat hij waarneemt vanuit de Geest.

21 oktober 2020

Q'eros - Meesters van de levende energie

De q'eros bezitten een schat aan kennis over profetieën, geneeswijzen, rituelen, ceremonies en inwijdingen. Wie is het oude volk dat hun toevlucht zocht hoog in de Andes waar ze de verborgen stad Machu Picchu bouwden en nooit gevonden werden.

19 oktober 2020

Dramadriehoek - De driehoek van dader, redder en slachtoffer

Dramadriehoek - De dramadriehoek is een dynamisch model van sociale interactie en conflict dewelke dagelijks gespeeld wordt. Herken de dramadriehoek zodat je er zelf geen onderdeel (on)bewust van wordt of aan deelneemt.

15 oktober 2020

Munay-Ki - 9 inwijdingen uit de Andes

Munay-Ki - Munay betekent zoveel als "ik hou van jou" met als achterliggende betekenis "wees wie je bent". Het zijn 9 rites afkomstig uit de Andes dewelke ons geschonken werden door de laatste Incasjamanen. Het zijn de voorspellingen van het oude volk.

13 oktober 2020

Kolibrie - Het medicijn van kolibrie

Kolibrie - Kolibrie geeft je inzichten om uit de lineaire tijd te stappen zodat je oneindigheid kan proeven. Door oneindigheid te ervaren wordt je je bewust van het Mysterie dat in je leeft. De kolibrie leert je om te drinken van de nectar van het leven en om je onzichtbaar te maken wanneer nodig.

7 oktober 2020

Smudgen- Wat je nog niet wist over smudgen

Smudgen - Wat je nog niet wist over smudgen - Het woord smudgen verwijst eigenlijk naar de kom of schaal die wordt gebruikt om de heilige planten vast te houden die worden gebruikt in een reinigingsritueel. Het is de ceremoniële verbranding van deze heilige materialen die een locatie, object of persoon zuivert.

30 september 2020

Jaguar - Het medicijn van de jaguar

Jaguar - Jaguar, het dier van de westelijke richting, vertegenwoordigt de geest - het rijk van gedachten en ideeën. Jaguars zijn nieuwsgierig en leergierig - ons katteninstinct leidt ons naar de juiste mensen en situaties (of de verkeerde, als ons katteninstinct gebrekkig is).

22 september 2020

Slang - Het medicijn van de slang

Slang - Historisch gezien vertegenwoordigen slangen vruchtbaarheid of een creatieve levenskracht. Terwijl slangen door vervelling hun huid vervellen, zijn ze symbolen van wedergeboorte, transformatie, onsterfelijkheid en genezing. In het hindoeïsme is Kundalini een opgerolde slang.

19 september 2020

Alfa training - Je ongekende vermogens ontdekken

Alfa training - De kracht van je brein ontdekken. We zijn als mensen tot veel meer in staat dan we denken of zelfs kunnen vermoeden. Ons brein is een gigantisch sterk en prachtig instrument dat tot veel meer in staat is dan waarvoor we het dagelijks gebruiken.

16 september 2020

Je innerlijke kaart - Hoe kijk je naar het leven ?

Je innerlijke kaart - We weten dat het universum de kaart is van de werkelijkheid die we van binnen hebben. Een werkelijkheid die ons laat zien hoe we in het leven staan. Het is best een uitdaging om in contact te komen met onze eigen interne kaart.

1 september 2020

Medicijnwiel - Het medicijnwiel is een oude kaart dewelke ons leven symboliseert.

Medicijnwiel - Het medicijnwiel volgens de traditie van de Andes. Het is een technologie voor het genezen van onze trauma's en wonden uit het verleden, het afstoten van wat ons niet langer dient.

16 augustus 2020

De kracht van je intenties - When you change the way you look at things, the things you look at change.

De kracht van je intenties - Beheers de kunst om te krijgen wat je wilt. Gebruik je verbeeldingskracht en fantasie om je wensen en intenties neer te zetten in de materie. Creëer het leven van jouw dromen.

3 augustus 2020

Sand painting - Wat is een sand painting en hoe gebruik je deze ?

Sand painting - Wat is een sand painting en hoe gebruik je deze ? Een sand painting is een open dialoog die je aangaat met de natuur. Een sand painting (zandschildering) kan een krachtig hulpmiddel zijn voor verandering, genezing of om je persoonlijke spirituele reis te illustreren.

28 juli 2020

Bescherm je energieveld - 10 manieren om je energieveld te beschermen

Bescherm je energieveld - Momenteel leven we in een hectische wereld waarin veel van ons wordt gevraagd. We leven vooral in een snelle wereld, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om dicht bij onszelf te blijven. Het gevaar is dat we soms volledig worden opgezogen in een maatschappij waarin we onszelf verliezen.

13 juli 2020

Sjamanisme & maken van je sjamanendrum - De transformatieve kracht van drummeditatie

Sjamanisme en de kracht van de sjamanendrum - Door ons over te geven aan het vormveranderende ritme van de trommel, laten we onszelf het etherische rijk van diepe verbeelding binnengaan, waar genezende transformatie vrij kan plaatsvinden.

26 juni 2020

Reiki & Seichem - Universele levensenergie

Reiki & Seichem - Reiki is de levensenergie die door alle levende wezens stroomt. Reiki-beoefenaars begrijpen dat iedereen het vermogen heeft om verbinding te maken met zijn eigen helende energie en deze te gebruiken om de energie in zichzelf te versterken en anderen te helpen.

22 juni 2020

Assemblage punt of verzamelpunt - Hoe kijk je naar de wereld

Assemblage punt of verzamelpunt - Alles wat je denkt of voelt hangt af van de positie van je assemblage punt. Dit is waar en hoe informatie bij je binnen stroomt. Het punt is verbonden met jouw levensenergie en hoe je naar de wereld kijkt.

19 juni 2020

Illuminatie - Illuminatie betekent zoveel als verlichting

Illuminatie - De illuminatie is een zeer krachtige sjamanistische techniek waarbij zware energie (woocha) wordt verteert naar meer verfijning (migwich). Deze methode komt van de oude Inca’s uit de Andes.

15 juni 2020

Soul retrieval - Terughalen van een verloren zielsdeel

Soul retrieval - Terughalen van een verloren zielsdeel. Soul loss treedt meestal op bij traumatische gebeurtenissen. Soul retrieval is een manier om onze levenskracht te herstellen en behouden. Door deze techniek krijgen we onze eigen levenskracht terug.

12 juni 2020

Wat is een mindmap en hoe gebruik je deze ?

Wat is een mindmap en hoe gebruik je deze ? Een mindmap is een grafische manier om ideeën en concepten weer te geven. Het is een hulpmiddel voor visueel denken dat helpt bij het structureren van informatie, waardoor u nieuwe ideeën beter kunt analyseren, begrijpen, synthetiseren, herinneren en genereren.

11 juni 2020

Getallen en hun betekenis

Getallen en hun betekenis - Nummers geven de bouwstenen van het leven weer. Alles kan worden teruggebracht tot wiskundige formules en uitdrukkingen. Nummers zijn universeel en ze verschijnen overal.

10 juni 2020

Maken van een despacho

Maken van een despacho - Een despachoceremonie, in zijn fysieke schoonheid, is een reis naar de ziel van de natuur, en met de hulp van de geestenwereld verkennen we de energetische innerlijke werking en symboliek van elk element dat we gebruiken in het despacho.

7 juni 2020

Gebed heilige ruimte en vuurceremonie

Gebed heilige ruimte en vuurceremonie - Het openen van de windrichtingen gaat gepaard met het aanroepen van de krachten zoals slang, jaguar, kolibrie en condor, waardoor er een gewijde ruimte ontstaat.

2 juni 2020

Het effect van de honderdste aap - We kunnen allemaal een verschil maken

Het effect van de honderdste aap - Dit experiment toont aan dat wanneer voldoende mensen zich bewust van worden van iets dit effect heeft op het collectief bewustzijn. We kunnen allemaal een verschil maken, een verschil dat begint bij onszelf.

2 juni 2020

Het nut van meditatie - Een onderschatte levensvoorwaarde

Het nut van meditatie - Meditatie is een middel om de geest te transformeren en tot rust te brengen. Boeddhistische meditatiepraktijken zijn technieken die concentratie, helderheid, emotionele positiviteit en een rustig zien van de ware aard van dingen aanmoedigen en ontwikkelen

1 juni 2020

Inca sjamanisme - Verbinding tussen hemel en aarde

Inca sjamanisme - Inca sjamanen zijn meesters van de levende energie. Zij weten dat alles uit licht en energie bestaat. Alles heeft bezieling en wij kunnen deze bezieling eraan geven door vanuit een open hart naar de wereld te kijken.

29 mei 2020

Masaru Emoto - Water experiment - Het geheime leven van water

Masaru Emoto - Water experiment - Dr. Masaru Emoto (1943 - 2014) was een Japanse onderzoeker die beweerde dat het menselijk bewustzijn een effect heeft op de moleculaire structuur van water. Een van de water experimenten die hij deed, was om verschillende geschreven woorden op water te plaatsen en het effect op waterkristallen op te merken.

28 mei 2020

Krachtige mantra's - Hoe klanken ondersteunen

Krachtige mantra's - Mantra's zijn de instrumenten van de geest. Ze geven je geest iets om op te focussen. Wanneer je de onderstaande 10 krachtige mantra's achter elkaar blijft zingen, maak je de geest overzichtelijker. De geest hoeft aan niets anders te denken dan zich te concentreren op het zingen.

27 mei 2020

Pad van de sjamaan - Luister naar de wetten van de natuur

Pad van de sjamaan -Sjamanistische mystiek Het is misschien wel de oudste spirituele praktijk ter wereld. Een wereld die niet noodzakelijkerwijs gebaseerd is op geloof in een bepaalde god, maar eerder gebaseerd is op animisme, de overtuiging dat alles leeft en een geest heeft.

13 mei 2020

Cherokee legende van de twee wolven - Yin en Yang

Cherokee legende van de twee wolven - De Cherokee legende van de twee wolven vertelt een verhaal over een doorlopend gevecht tussen twee krachten binnenin onszelf. Het is een conflict tussen onze donkere kant (de zwarte wolf) en onze meer verlichte, nobelere kant (de witte wolf).

19 mei 2020

De kracht van OM - The sound of the Universe

De kracht van OM - AUM is het basisgeluid van het universum. Door het te chanten, erkennen we symbolisch en fysiek onze verbinding met de natuur en alle andere levende wezens. Het chanten van OM heeft veel voordelen die niet in woorden kunnen worden uitgelegd, maar alleen kunnen worden gevoeld en fysiek ervaren.

8 mei 2020

Ubuntu - Humanity towards others

Ubuntu - Where is your humanity ? One can not be human without another human We need each other to become human. I'am because we are. My humanity is bound up to yours, for we can only be human together. (Desmond Tutu)

6 mei 2020

Sjamanisme - Oude Heilige Wijsheid

Sjamanisme - Oude Heilige Wijsheid - De natuur, de aarde schreeuwt ons allen om terug in verbinding te gaan met de wereld rond ons. Om te gaan leven vanuit ons hart en vooral om collectief te verbinden met alles wat leeft. Alles heeft bezieling en bestaat uit energie.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x